mijn ervaring met elektrisch rijden.

Post hier al je vragen voor wonen en werken in Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Herbergier
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1582
Lid geworden op: maandag 30 juni 2008, 12:38
Locatie: Mueang Buriram

Re: mijn ervaring met elektrisch rijden.

#46 Bericht door Herbergier » woensdag 16 augustus 2023, 10:53

Chinese EV-fabrikanten voeren investeringen in Thailand op.

WOENSDAG 16 AUGUSTUS 2023

CHANGAN AUTOMOBILE, DE OP DRIE NA GROOTSTE FABRIKANT VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN (EV) IN CHINA, HEEFT ZICH TOT DOEL GESTELD OM 100.000 ELEKTRISCHE VOERTUIGEN PER JAAR IN THAILAND TE PRODUCEREN, ZOWEL VOOR DE BINNENLANDSE MARKT ALS VOOR EXPORT NAAR LANDEN MET HET STUUR RECHTS, ZOALS AUSTRALIË, NIEUW-ZEELAND, HET VK EN ZUID-AFRIKA, ONTHULDE EEN NIEUWSBRON DINSDAG.

De bron zei dat het staatsbedrijf onlangs groen licht heeft gekregen van de Chinese regering om investering bevorderende privileges aan te vragen bij de Board of Investment of Thailand (BOI).

In de eerste fase was het de bedoeling om 8,8 miljard baht te investeren om de eerste productiebasis in Thailand op te zetten die zich zou concentreren op 100% elektrische voertuigen, plug-in hybride voertuigen (PHEV) en elektrische voertuigen met uitgebreidere actieradius (REEV).
.
De in Chongqing gevestigde autofabrikant, die vorig jaar meer dan 2 miljoen elektrische auto's verkocht, wil zijn eerste in Thailand gemaakte model onthullen op de Motor Expo 2023, die gepland staat van 30 november tot 11 december in het Impact Exhibition and Convention Centre in Provincie Nonthaburi, zei de bron.

BOI's secretaris-generaal Narit Therdsteerasukdi heeft gezegd dat Changan in 2020 is begonnen met het bestuderen van investeringsmogelijkheden in Thailand.

De automaker had het kantoor van de BOI in Shanghai benaderd om diepgaande informatie te verkrijgen over de Thaise markt en de investering bevorderende maatregelen van de overheid, zei hij.

Eerder dit jaar kondigde BYD, een andere Chinese EV-gigant, aan dat het 17,9 miljard baht zou investeren om een ​​nieuwe faciliteit in Thailand op te zetten die vanaf 2024 150.000 personenauto's per jaar gaat produceren, waarvan een deel zal worden geëxporteerd naar Zuidoost-Azië en Europa.

GAC Aion, een dochteronderneming van de Chinese staatsautofabrikant Guangzhou Automobile Group (GAC), is volgens de BOI ook van plan om meer dan 6,4 miljard baht te investeren in de productie van elektrische auto's in Thailand.
Alles van waarde is weerloos.

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

Re: mijn ervaring met elektrisch rijden.

#47 Bericht door jumbo » donderdag 17 augustus 2023, 02:01

Ziet er gezond uit. Hoewel, productie in die sector meestal montage is.
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Plaats reactie

Terug naar “Wonen en werken in Thailand”