Handig zo'n paspoort.

Alles wat niet in een andere rubriek thuishoort of wat niet met Thailand te maken heeft.
Moderators: Chang, Patriot, Broom, Loempia
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Handig zo'n paspoort.

#1 Bericht door wpdl » donderdag 21 juli 2022, 02:59

Jarenlang had Europa de krachtigste paspoorten om te reizen, maar nu de wereld opkomt in het post-Covid-19-tijdperk, staan ​​nu drie landen in Azië op de eerste plaats.
Japan staat op de eerste plaats, met Japanse paspoorthouders die gemakkelijk toegang hebben tot 193 verschillende landen.
Singapore en Zuid-Korea staan ​​op de tweede plaats met 192 landen die gemakkelijk toegankelijk zijn met een paspoort uit een van de twee landen.
(Thailand staat trouwens 65e op de lijst, met 79 landen die geen visum nodig hebben voor Thais om binnen te komen.)

De index die deze drie Aziatische landen als de beste paspoorten voor reizen bevat, is de Henley Passport Index, een lijst van landenpaspoorten samengesteld door immigratieadviesbureau Henley & Partners.
De groep rangschikt elk jaar 199 verschillende paspoorten en hoeveel van een maximum van 227 landen en gebieden een persoon zou kunnen binnenkomen zonder visum als ze elk specifiek paspoort hebben.
De lijst houdt rekening met een verblijf van ten minste drie dagen (geen transitreizen) en gaat ervan uit dat aan alle vaccinatie- en immunisatievereisten is voldaan.


full story by the thaiger

Plaats reactie

Terug naar “Off Topic”