Penisshaming

Alles wat niet in een andere rubriek thuishoort of wat niet met Thailand te maken heeft.
Moderators: Chang, Patriot, Broom, Loempia
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Penisshaming

#1 Bericht door wpdl » maandag 30 augustus 2021, 09:22

Stukje cultuur in de regio


Filippijnen

"Besnijdenisseizoen" begint in de Filippijnen na een jaar afwezigheid vanwege Covid

"Besnijdenisseizoen" warmt weer op in de Filippijnen nadat Covid de jaarlijkse traditie met een jaar heeft uitgesteld. Een jongen, de 12-jarige Caspien Gruta, heeft een jaar lang geplaagd vanwege zijn aanstaande knipbeurt. De procedure was uitgesteld vanwege een vulkaanuitbarsting en vervolgens de Covid-situatie.

Caspien zegt dat hij zich zorgen maakt als hij zich nu niet laat besnijden, hij zich zal schamen. De Filippijnen hebben een van de hoogste percentages besnijdenis ter wereld en veel Filippino's beschouwen het proces als een cruciale stap op weg naar mannelijkheid.

Volgens een rapport wordt de procedure wereldwijd onder de loep genomen, omdat sommige critici zeggen dat het gelijk staat aan kindermishandeling. In een artikel gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine is de "trade-off" van het verliezen van een deel van iemands penis zeer subjectief, maar besnijdenis, voordat een kind meerderjarig is, is geen "wenselijke strategie voor gezondheidsbevordering" .

Een ander perspectief, van Besnijdenis: het perspectief van een chirurg, gepubliceerd in het Journal of Medical Ethics, wijst erop dat het aantal peniskankers aanzienlijk kan worden verminderd als gevolg van besnijdenis terwijl een jongen nog jong is.

In de Filippijnen is de besnijdenis van mannen grotendeels vrij van een dergelijk debat. Jongens staan ​​zelfs onder ongelooflijke druk om de procedure te laten uitvoeren. Hoewel een ander medisch tijdschriftartikel, "Besnijdenispraktijk in de Filippijnen: onderzoek in de gemeenschap", zegt dat 6 van de 10 respondenten in een onderzoek peniscomplicaties na hun besnijdenis meldden. Vorig jaar moesten voor het eerst in misschien wel eeuwen de scharen en messen worden uitgesteld vanwege Covid. Als gevolg hiervan hebben veel jongens penisshaming ervaren van mannelijke familieleden en vrienden.

"Ik heb nu het gevoel dat ik een echte Filipijn ben, want besneden worden hoort bij het Filipijns zijn", zegt Caspien na de 20 minuten durende beproeving die zijn voorhuid met succes scheidde van de rest van zijn penis.

Een andere jongen, de 12-jarige Almer Alciro, zegt dat hij zijn besnijdenis heeft gekregen omdat "ze" zeiden dat hij dan groter zou worden en dat het hem zou helpen bij het sporten, de lengte, niet het verwijderen van de voorhuid. De procedure staat bekend als Tulì in de Filippijnen, wat niet moet worden verward met deze Oost-Afrikaanse juwelierszaak


Bron The Thaiger

Gebruikersavatar
erik-kuijpers
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3376
Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32
Locatie: In volgend leven: Frankrijk.

Re: Penisshaming

#2 Bericht door erik-kuijpers » maandag 30 augustus 2021, 09:55

Brrr! Mij niet gezien. Maar ieder zijn meug hoor...

Gebruikersavatar
johnny013
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 214
Lid geworden op: zaterdag 28 september 2019, 11:55
Locatie: Sattahip

Re: Penisshaming

#3 Bericht door johnny013 » dinsdag 31 augustus 2021, 09:53

Ahhh, fluitje van een cent, Erik... :D
Het is zoals het is...

Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Penisshaming

#4 Bericht door wpdl » dinsdag 31 augustus 2021, 10:30

Het is een stukje 'cultuur' zegt men dan :cheesy:
Bij aankomende mannen zal het niet zo'n drama zijn,hoewel.......... erger nog men maakt je allerlei onzin wijs zoals in het stukje aangegeven.
Europa is het ook een tijdje een rage geweest bij diverse club's [jaren tachtig] bleef die schoner en hadden de dames er meer lol aan.

Over 'dames' gesproken als de heren en dames besluiten dat die kleine erwt er maar af moet bij dochter lief hebben vele toch een andere mening in Europa.
Nee dan is het niet leuk [nee natuurlijk niet].

Natuurlijk is het keiharde kindermishandeling, wat je verzin als je achttien ben moet je zelf weten ,maar blijf er met je jatten van af als buitenstander tot die tijd.

Plaats reactie

Terug naar “Off Topic”