Multi culti

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Multi culti

#1 Bericht door Gardensafari » zaterdag 12 mei 2018, 23:06

Vandaag Thais gegeten, maar ook een beetje multi culti.
Rijst, uiteraard.
Verder Thaise worstjes, van die kleine, ronde drolletjes, gevuld met een beetje varkensvlees, gefermenteerde rijst en veel, heel veel knoflook.
Nu wonen wij in Nl, dus hoe kom je daaraan?
Bij toko Oriental liggen ze in de diepvries. Naar Vietnamees recept, maar niet minder lekker.
Gemaakt in Frankrijk overigens, vandaar misschien de overdaad aan knoflook.
Je eet ze met die heel kleine pepertjes, ingemaakte gember, verse koriander en komkommer.
De worstjes in Thailand zijn vaak minder lekker, of beter gezegd minder eetbaar, omdat ze er varkenshuid in doen.
Doen de Vietnamezen in Frankrijk gelukkig niet.
Overigens is er een vrouw in Wang Muang op de markt die ook heel lekkere verkoopt zonder die verrekte huid. Wat de Thai daarin toch zien...

We eten ze op zaterdag en niet op zondag, om mijn collega’s en haar klanten op maandag niet lastig te vallen...
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”