Pad See Ew..............
Moderator: Loempia
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 2915
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Pad See Ew..............
Pad See Ew..............
Ingrediënten
1 pond Chinese broccoli
1 eetlepel donkere sojasaus
1 ei
1 pond Rijst Noedels
2 teentjes gehakte knoflook
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 kopje dun gesneden varkensvlees of kip
1 eetlepel suiker
Voorbereiding
Als de rijst noedels nog niet zijn voorgesneden, snijd ze dan in repen van 3/4 inch. breed.
Als uw rijstnoedels uit de verpakking komt, week de noedels in warm water ongeveer 15-20 minuten of tot ze zacht zijn.
Snijd de Chinese broccoli in 2 cm lange stukken.
Halveer de stengels, omdat dikke stengels langer duren om te koken dan dunne.
Je kookt ze op hetzelfde moment.
Koken
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe.
Voeg de gehakte knoflook toe en laat het mooi goudbruin worden.
Voeg de gesneden varkensvlees, nadat de knoflook goudbruin is.
Roer om het vlees te laten bakken.
Wanneer het vlees enigszins gaar is of van roze tot lichtbruin wordt, voeg de rijst noedels erbij.
Roer de noedels om.
Voeg lichte en donkere sojasaus en suiker toe.
Meng de kruiden in de noedels en varkensvlees of kippenvlees.
Open een plek in het midden van de pan en laat het ei binnen bakken totdat het bijna gebakken is (niet waterig meer).
Schep de noedels er weer bij en meng ze allemaal.
Voeg de Chinese broccoli toe.
Zodra de Chinese broccoli gaar is, zet het vuur uit.
Ingrediënten
1 pond Chinese broccoli
1 eetlepel donkere sojasaus
1 ei
1 pond Rijst Noedels
2 teentjes gehakte knoflook
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 kopje dun gesneden varkensvlees of kip
1 eetlepel suiker
Voorbereiding
Als de rijst noedels nog niet zijn voorgesneden, snijd ze dan in repen van 3/4 inch. breed.
Als uw rijstnoedels uit de verpakking komt, week de noedels in warm water ongeveer 15-20 minuten of tot ze zacht zijn.
Snijd de Chinese broccoli in 2 cm lange stukken.
Halveer de stengels, omdat dikke stengels langer duren om te koken dan dunne.
Je kookt ze op hetzelfde moment.
Koken
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe.
Voeg de gehakte knoflook toe en laat het mooi goudbruin worden.
Voeg de gesneden varkensvlees, nadat de knoflook goudbruin is.
Roer om het vlees te laten bakken.
Wanneer het vlees enigszins gaar is of van roze tot lichtbruin wordt, voeg de rijst noedels erbij.
Roer de noedels om.
Voeg lichte en donkere sojasaus en suiker toe.
Meng de kruiden in de noedels en varkensvlees of kippenvlees.
Open een plek in het midden van de pan en laat het ei binnen bakken totdat het bijna gebakken is (niet waterig meer).
Schep de noedels er weer bij en meng ze allemaal.
Voeg de Chinese broccoli toe.
Zodra de Chinese broccoli gaar is, zet het vuur uit.
Re: Pad See Ew..............
Ook deze is er in vele smaken...afhankelijk wat er op de plank ligt.
As er maar zwarte soja saus in zit....
lekker, lekker
As er maar zwarte soja saus in zit....
lekker, lekker
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7567
- Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
- Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.
Re: Pad See Ew..............
Tsja..die broccoli he!..wpdelange schreef:Pad See Ew..............
Ingrediënten
1 pond Chinese broccoli
1 eetlepel donkere sojasaus
1 ei
1 pond Rijst Noedels
2 teentjes gehakte knoflook
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 kopje dun gesneden varkensvlees of kip
1 eetlepel suiker
Voorbereiding
Als de rijst noedels nog niet zijn voorgesneden, snijd ze dan in repen van 3/4 inch. breed.
Als uw rijstnoedels uit de verpakking komt, week de noedels in warm water ongeveer 15-20 minuten of tot ze zacht zijn.
Snijd de Chinese broccoli in 2 cm lange stukken.
Halveer de stengels, omdat dikke stengels langer duren om te koken dan dunne.
Je kookt ze op hetzelfde moment.
Koken
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe.
Voeg de gehakte knoflook toe en laat het mooi goudbruin worden.
Voeg de gesneden varkensvlees, nadat de knoflook goudbruin is.
Roer om het vlees te laten bakken.
Wanneer het vlees enigszins gaar is of van roze tot lichtbruin wordt, voeg de rijst noedels erbij.
Roer de noedels om.
Voeg lichte en donkere sojasaus en suiker toe.
Meng de kruiden in de noedels en varkensvlees of kippenvlees.
Open een plek in het midden van de pan en laat het ei binnen bakken totdat het bijna gebakken is (niet waterig meer).
Schep de noedels er weer bij en meng ze allemaal.
Voeg de Chinese broccoli toe.
Zodra de Chinese broccoli gaar is, zet het vuur uit.
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 2915
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Pad See Ew..............
Zeurpietje het is Chinese trouwens geen hollandse is anders echt waar en het kan ook zonder natuurlijk.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 1392
- Lid geworden op: dinsdag 25 april 2006, 17:55
Re: Pad See Ew..............
Ik zou er persoonlijk nog wat geroosterde sesam zaadjes over strooien voor een beetje crunch...of verpest ik dan het hele recept
Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7567
- Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
- Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.
Re: Pad See Ew..............
.. Chinees broccoli ken ik vlgs mij niet eens. Verkopen ze dat in Nederland ook?wpdelange schreef:Zeurpietje het is Chinese trouwens geen hollandse is anders echt waar en het kan ook zonder natuurlijk.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7567
- Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
- Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.
Re: Pad See Ew..............
Jawel.. Opeten lijkt me als het je lekker lijkthanshu schreef:Niks meer aan doen........................
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7520
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: Pad See Ew..............
Ik vind de verhouding vlees/noedels een beetje magertjes......
1 pond Rijst Noedels
1/2 kopje dun gesneden varkensvlees of kip
1 pond Rijst Noedels
1/2 kopje dun gesneden varkensvlees of kip
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
- willem
- Volwaardig lid
- Berichten: 243
- Lid geworden op: woensdag 20 juli 2005, 19:46
- Locatie: nw-lekkerland,soms samutprakan