Droge curry

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Eline90
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 7
Lid geworden op: vrijdag 13 juni 2014, 11:55

Droge curry

#1 Bericht door Eline90 » woensdag 10 februari 2016, 11:17

Hoi!
Vraagje, toen ik in Thailand was heb ik een aantal keren een dry red curry op Afbeelding zoiets als dit plaatje, heerlijk.

Nu is mijn vraag, hoe maak ik dit zelf na? Heb uiteraard al gegoogled en vaak uitgeprobeerd, maar bij mij blijft de currypasta dan ook echt droog, in stukjes zegmaar, en niet zoals in Thailand een beetje waterig zodat het door de rijst te mengen valt.
Hopelijk heeft hier iemand goede tips!

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: Droge curry

#2 Bericht door Gardensafari » donderdag 11 februari 2016, 03:03

Er moet kokosmelk in, volgens mijn Thaise vrouw.
Hoe meer kokosmelk hoe natter de curry wordt.
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”