Van Ko Si Chang naar Pak Chong

Vragen en ervaringen.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
peter westerbaan
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 127
Lid geworden op: vrijdag 09 augustus 2013, 11:24

Van Ko Si Chang naar Pak Chong

#1 Bericht door peter westerbaan » woensdag 24 juni 2015, 18:04

Ik had deze vraag al op een andere plek gesteld maar werd daar over het hoofd gezien. Vandaar nog een poging. Na een paar dagen genieten op Ko Si Chang willen we wat aktief zijn in het nationaal park Khao Yai. We hebben onderdak gevonden in Mi Su, aan de rand van het park. Maar nu het probleem: hoe kom je van Ko Si Chang (Si Racha) naar Pak Chong? Ik denk dat we het beste eerst met een taxi naar het busstation Chonburi kunnen. Maar is er vandaar een bus naar Pak Chong? Googelen leverde niks op. Is er heel toevallig iemand die in die buurt bekend is? Vast bedankt voor de moeite.
Groet,
Peter

pong
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1377
Lid geworden op: woensdag 07 januari 2009, 14:30

Re: Van Ko Si Chang naar Pak Chong

#2 Bericht door pong » zaterdag 27 juni 2015, 13:48

alweer verkeerd gedacht. EN nogmaals: over dit soort reizen hoef je je het hoofd niet te breken-je gaat naar de dichtsbijzijnde grote weg, met zo'n wachthuisje en daar spreek je de mensen aan waar de bussen naar toe gaan. Vanaf SR-bij de markt- gaan er elke 5-10 min bussen ri BKK of via Cholburi naar andere plekken. Cholb heeft GEEN centraal busstation waar alles komt. Het heeft wel een uurdienst (zo'n beetje) op Khorat- en hoe raadt je het, dat kun je in NL niet zelf bedenken- vrijwel ELKE busconducteur van welke bus dan ook laat je op de juiste plek afstappen en wijst je zo'n beetje waar die staat te wachten. geen angst voor afzetterij ook-als het al geberut gaat het om en paar baten.
nee, lokale buslijnen in TH komen niet zo op Google etc of op www.
Nu een vervelend bijkomertje-voor de BKK-haters: het is heel vaak TOCH beter en vlugger, niet goedkoper, om toch via BKk te reizen, in dit geval mikken op de grote Mochit (ja, heeft OOK bussen vanaf SR direkt), elke 10/15 min een direkto naar Khorat via pak Chong, luxe 1e klas bussen zonder veel stops onderweg. DAN moet je in SR het kantoor van de expressbus naar BKK opzoeken-die langs de grote baan stoppen overal en gaan via Chachoengsao-Minburi, dat duurt 2x zo lang. En dat kantoor? Dat weet -echt waar- elke lokale tukx2 rijder direkto voor je te vinden. daar zijn die mensen ook voor.

Plaats reactie

Terug naar “Reizen door Thailand”