Thaise Curry Poeder
Moderator: Loempia
-
- komt net kijken
- Berichten: 2
- Lid geworden op: dinsdag 14 oktober 2014, 16:03
Thaise Curry Poeder
Hoi Allemaal,
Afgelopen zomer heeft mijn zusje voor mij uit Thailand 'echte' Thaise rode currypoeder meegenomen.
Zelf heb ik nog nooit met currypoeder gekookt, dus ik weet niet precies hoe de verhoudingen qua water/kokosmelk zijn. Bij de currypoeder zit ook geen beschrijving mbt het gebruik hiervan.
Vanavond ben ik de uitdaging aan gegaan om dit zelf uit te zoeken. Op internet kon ik vrijwel niets vinden over de verhoudingen, dus ben ik maar wat gaan proberen. Ik las op meerdere sites dat een eetlepel afdoende is, dus heb ik dit geprobeerd.
Helaas was dit teveel van het goede... Na onze mond gebrand te hebben aan een veel te intense hete currysmaak, wendt ik aan jullie.
Is er iemand die mij hier advies over kan geven?
Groeten,
n00bkok
Afgelopen zomer heeft mijn zusje voor mij uit Thailand 'echte' Thaise rode currypoeder meegenomen.
Zelf heb ik nog nooit met currypoeder gekookt, dus ik weet niet precies hoe de verhoudingen qua water/kokosmelk zijn. Bij de currypoeder zit ook geen beschrijving mbt het gebruik hiervan.
Vanavond ben ik de uitdaging aan gegaan om dit zelf uit te zoeken. Op internet kon ik vrijwel niets vinden over de verhoudingen, dus ben ik maar wat gaan proberen. Ik las op meerdere sites dat een eetlepel afdoende is, dus heb ik dit geprobeerd.
Helaas was dit teveel van het goede... Na onze mond gebrand te hebben aan een veel te intense hete currysmaak, wendt ik aan jullie.
Is er iemand die mij hier advies over kan geven?
Groeten,
n00bkok
- Jim
- Volwaardig lid
- Berichten: 6941
- Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
- Locatie: Planet Earth
Re: Thaise Curry Poeder
bedoel je deze?
https://www.pit-pit.com/thaise-curry-2.html
daar zit namelijk nog niet eens peper in en moet er zeker nog een handje rawit bij
maarre 't is al gelang naar smaak.
te pittig? dan ietsje minder
https://www.pit-pit.com/thaise-curry-2.html
daar zit namelijk nog niet eens peper in en moet er zeker nog een handje rawit bij
maarre 't is al gelang naar smaak.
te pittig? dan ietsje minder
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”
-
- komt net kijken
- Berichten: 2
- Lid geworden op: dinsdag 14 oktober 2014, 16:03
Re: Thaise Curry Poeder
Als het product op die site dezelfde kleur heeft als dat plaatje is het niet hetzelfde poeder.
Het is donkerder (bijna donkerbruin)rood...
Van de verkoopster had ze begrepen dat je het hele zakje met 1liter water moest mengen, maar dat lijkt me sterk.
Ik hou zeker van pittig eten, maar dit kon ik niet wegkrijgen. Ik proefde door de hitte/scherpte niets anders meer.
Het is donkerder (bijna donkerbruin)rood...
Van de verkoopster had ze begrepen dat je het hele zakje met 1liter water moest mengen, maar dat lijkt me sterk.
Ik hou zeker van pittig eten, maar dit kon ik niet wegkrijgen. Ik proefde door de hitte/scherpte niets anders meer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 1356
- Lid geworden op: zondag 10 oktober 2010, 03:19
Re: Thaise Curry Poeder
Ik zou zeggen, trial and error.
Je weet dat het een mix is, dus dat verschilt per fabrikant.
Wat je kunt doen om het minder scherp te laten smaken is er wat suiker aan toevoegen, doen Thais altijd. En gewoon tijdens het koken blijven proeven en aanpassen...
Succes
Je weet dat het een mix is, dus dat verschilt per fabrikant.
Wat je kunt doen om het minder scherp te laten smaken is er wat suiker aan toevoegen, doen Thais altijd. En gewoon tijdens het koken blijven proeven en aanpassen...
Succes
-
- komt net kijken
- Berichten: 1
- Lid geworden op: donderdag 20 november 2014, 17:23
Re: Thaise Curry Poeder
Beste n00bkok,
Ik herken het. Ik hou van Thais eten maar het koken vind ik vaak moeilijk omdat ik te scherp niet kan verdragen.
Ik haal eigenlijk alle info van www.godeli.eu daar staat eigenlijk alles op ook qua recepten ed. werkt altijd top!
Ik herken het. Ik hou van Thais eten maar het koken vind ik vaak moeilijk omdat ik te scherp niet kan verdragen.
Ik haal eigenlijk alle info van www.godeli.eu daar staat eigenlijk alles op ook qua recepten ed. werkt altijd top!
- Jos Flachs
- Expat
- Berichten: 910
- Lid geworden op: woensdag 10 mei 2006, 12:35
- Locatie: Bangkok
Re: Thaise Curry Poeder
Ik hou niet van heet eten, eten dat sterkt ruikt en stukjes botjes in m'n eten.
Wat doe ik in godsnaam in Thailand?????
Wat doe ik in godsnaam in Thailand?????
- nbreeker
- Standaard Lid
- Berichten: 1938
- Lid geworden op: donderdag 07 oktober 2010, 03:16
- Locatie: Udon Thani
Re: Thaise Curry Poeder
ik weet het je vroeg over Thaise curry nu mijn ex-vrouw was een Indiase en wij kookten uiteraard veel curry gerechten maar om de scherpe smaak weg te krijgen die zeg maar in je keel haakt gebruikten wij tomaten,en dan niet een of twee maar een stuk of acht,als de cury gereed is vind je de tomaten niet meer terug je kan die tomaten ook in een blender eerst pureren en dan aan de curry toevoegen.Wij gebruikten een tot anderhalve eetlepel curry.n00bkok schreef:Hoi Allemaal,
Afgelopen zomer heeft mijn zusje voor mij uit Thailand 'echte' Thaise rode currypoeder meegenomen.
Zelf heb ik nog nooit met currypoeder gekookt, dus ik weet niet precies hoe de verhoudingen qua water/kokosmelk zijn. Bij de currypoeder zit ook geen beschrijving mbt het gebruik hiervan.
Vanavond ben ik de uitdaging aan gegaan om dit zelf uit te zoeken. Op internet kon ik vrijwel niets vinden over de verhoudingen, dus ben ik maar wat gaan proberen. Ik las op meerdere sites dat een eetlepel afdoende is, dus heb ik dit geprobeerd.
Helaas was dit teveel van het goede... Na onze mond gebrand te hebben aan een veel te intense hete currysmaak, wendt ik aan jullie.
Is er iemand die mij hier advies over kan geven?
Groeten,
n00bkok
Eet smakelijk.
"De groote en de morele vooruitgang van een natie kunnen worden afgemeten aan de manier waarop men dieren behandelt"
Mahatma Gandhi.
Mahatma Gandhi.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Thaise Curry Poeder
Ongeveer zoals Nick, wij gebruiken 2 eetlepels bruine currypoeder op een grote fles Heinz Ketchup (plus een theelepel zwarte sambal) om de frikandel-speciaal op smaak te maken. Dat is voor junior en zijn vriendjes aanvaardbaar, voor mij mag het iets scherper en Kai maalt nergens om want die zit iedere dag aan de somtam.