Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#46 Bericht door Hua Thale » vrijdag 05 december 2014, 10:13

Kwam hem toevallig tegen als je er tijd en zin aan heb Harm.

Recept shoarma kruiden

Dit heerlijke gerecht is lekker kruidig zonder al te pittig te worden.

Ingrediënten

1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel geelwortel
½ theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel gemalen zwarte peper
½ theelepel kaneel
1 theelepel gemalen gember
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel zeezout

Bereiden

Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
Bewaar de kruiden in een afgesloten pot.
De revolutie eet haar eigen kinderen op.

Gebruikersavatar
janjaap
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 410
Lid geworden op: zondag 07 juni 2009, 12:31
Locatie: het kaasstadje gouda

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#47 Bericht door janjaap » vrijdag 05 december 2014, 11:13

Een soort van shoarma heb ik veelal gezien op markten
In korat citty avondmarkten zoals save one en ook markten in huathale
Ook heb ik het in bangkok gezien
Of het lekker is kweet niet nooit geprobeerd
Ubi bene, ibi patria

Harm
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1391
Lid geworden op: zondag 05 augustus 2007, 22:13
Locatie: Almere / Korat

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#48 Bericht door Harm » vrijdag 05 december 2014, 12:38

Hua Thale schreef:Ingrediënten kruidenmix knoflook boter

2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gehakte bieslook
2 theelepels gehakte peterselie

Ingrediënten sinaasappel boter

1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Ingrediënten Parmezaanse boter

1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
½ theelepel gemalen zwarte peper

Ingrediënten mint kruidenboter

1 eetlepel citroensap
1 eetlepel mint

Ingrediënten Franse kruidenboter

1 theelepel gehakte oregano
2 theelepels gehakte majoraan
1 theelepel gehakte tijm
½ theelepel gemalen zwarte peper

Ingrediënten kruidenboter Beurre Maitre D`hotel

1 theelepel citroensap
1 theelepel gehakte peterselie
½ theelepel gemalen zwarte peper

Ingrediënten limoenboter

1 theelepel gemalen knoflook
2 theelepel pikante paprika
1 eetlepel limoensap
1 theelepel geraspte limoenschil

Ingrediënten mosterdboter

1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel Franse mosterd

Ingrediënten tomatenboter

1 eetlepel gedroogde tomaten onder olie, zeer fijn gehakt
½ theelepel gemalen zwarte peper

Ingrediënten uienboter

1 theelepel uienpoeder
1 eetlepel zeer fijn gehakte sjalot
½ theelepel gemalen zwarte peper

Pak echte boter en boterhammetjes of stokbrood is ook handig. ;)
Lekker hoor gaat het ook eens doen.


Erg lang geleden Harm.
Dacht bij een van de jaarlijkse activiteiten voor en in de Mall.
Misschien dat er meer leden uit Korat het weten onze lekkere boterrecept aanvrager De beweerder misschien. :?:
Die dressing kan je ook met veel kruiden nogggggggggggg lekkerder maken lepeltje currie bijvoorbeeld maar vele kruiden meer.


Jammer, dacht daar de kruiden te kunnen halen voor de shoarma
heb al 2x een grote pot met kruiden over laten komen vanuit holland
beide keren op het distributie centrum spoorloos verdwenen
net als 2x een bestelling via amazon
heb dus geen vertrouwen meer in de posterijen om nog een 3e zending eraan te wagen voor de shoarma kruiden
De wind in je leven kan je niet veranderen, maar hoe je je zeilen zet, bepaal jezelf
leef je leven zo intens als maar mogelijk is, hierna ben je o zo lang dood.

Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#49 Bericht door Hua Thale » vrijdag 05 december 2014, 12:51

:cry: Nee zou ik ook niet meer doen Harm.
Maar in een ander bericht staat hoe je het zelf kan maken indien alles verkrijgbaar is.
Misschien is er licht in de tunnel. :Whistle:

Soort van shoarma is Kebab JanJaap.
Staat hier meerdere dagen per week een dame met bromfiets met zijspan en een roterend vertical stookijzer op gas.
Driekwart groente kool tomaat paprika en zo voort met kippenvlees en een rond plat pannenkoek deeg 'broodje' 40 bath.
Lekker zonder meer maar geen shoarma.
Zal ze als ik de stalletjes foto's gaat update ze er bij zetten als ze er al niet tussen staat.

Harm
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1391
Lid geworden op: zondag 05 augustus 2007, 22:13
Locatie: Almere / Korat

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#50 Bericht door Harm » vrijdag 05 december 2014, 12:57

We gaan morgen proberen deze kruiden bijeen te sprokkelen
mixen en uit proberen
zal alleen vlees /knoflooksaus (maak ik al jaren zelf)/groenten/en patat worden daar de broodjes te veel gevraagd zijn
je hoort het resultaat
De wind in je leven kan je niet veranderen, maar hoe je je zeilen zet, bepaal jezelf
leef je leven zo intens als maar mogelijk is, hierna ben je o zo lang dood.

Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1737
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Doe het zelf in uw

#51 Bericht door De Beweerder » zaterdag 06 december 2014, 02:58

Prajak bedankt voor jouw recept.

Gevonden voor RuudThai bij Tops,

Afbeelding
45 Baht.

Smakelijke voortzetting.
A millionaire in free time, can not save time only use ;)

Gebruikersavatar
nbreeker
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 1938
Lid geworden op: donderdag 07 oktober 2010, 03:16
Locatie: Udon Thani

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#52 Bericht door nbreeker » zaterdag 06 december 2014, 08:25

De Beweerder schreef:Misschien een leuk recept voor de doe het zelvers onder ons:


Afbeelding



bron; http://www.zelfmaakrecepten.nl

wie volgt?
Ik neem aan dat je onder een keukenmachine niet een blender verstaat maar echt een machine waar in je ook deeg kan draaien,ik heb vanmiddag is bij de Macro gekeken en die geven ze nog niet weg van 5 tot 7000 bath,en als ik er een koop is het alleen om frikandellen te maken,dan worden die frikandellen wel duur.
"De groote en de morele vooruitgang van een natie kunnen worden afgemeten aan de manier waarop men dieren behandelt"

Mahatma Gandhi.

Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1737
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#53 Bericht door De Beweerder » zaterdag 06 december 2014, 09:14

vlees even door zoiets heen
Afbeelding
en daarna alles in de
Afbeelding

eetse.
A millionaire in free time, can not save time only use ;)

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10296
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Doe het zelf in uw

#54 Bericht door RuudThai » zaterdag 06 december 2014, 10:12

De Beweerder schreef:Prajak bedankt voor jouw recept.

Gevonden voor RuudThai bij Tops,

Afbeelding
45 Baht.

Smakelijke voortzetting.
Bedankt voor de tip!
Er was ook al een keer een tip met zakjes Satay saus van het merk Lobo maar die heb ik helaas niet bij één van de supers in Sakon Nakhon kunnen vinden.
En voor deze saus ga ik bij Tops kijken maar het is wel een Tops met een kleiner assortiment dan in bijv. Udon Thani of Khon Kaen. Hun eigen merk My Choice promoten ze wel dus ik heb goede hoop :thumbsup: .

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#55 Bericht door prajak » zaterdag 06 december 2014, 10:17

Ik maak zelf kroket en dan hoeft het vlees niet zo fijn. Dan in de blender maar ik kneed eerst zelf. Die keukenmachines zijn inderdaad duur en hoe vaak gebruik je ze?

Frikandellen uit C-Mai kosten 32 baht en daarvoor kan ik ze zelf niet maken.

Gebruikersavatar
nbreeker
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 1938
Lid geworden op: donderdag 07 oktober 2010, 03:16
Locatie: Udon Thani

Re: Doe het zelf in uw

#56 Bericht door nbreeker » zondag 07 december 2014, 00:48

RuudThai schreef:
De Beweerder schreef:Prajak bedankt voor jouw recept.

Gevonden voor RuudThai bij Tops,

Afbeelding
45 Baht.

Smakelijke voortzetting.
Bedankt voor de tip!
Er was ook al een keer een tip met zakjes Satay saus van het merk Lobo maar die heb ik helaas niet bij één van de supers in Sakon Nakhon kunnen vinden.
En voor deze saus ga ik bij Tops kijken maar het is wel een Tops met een kleiner assortiment dan in bijv. Udon Thani of Khon Kaen. Hun eigen merk My Choice promoten ze wel dus ik heb goede hoop :thumbsup: .
Ik heb gisteren een zak van 1 kg Lobo satesaus in de Macro gekocht voor de prijs van 120 bath.Hier in Udon Thani.
"De groote en de morele vooruitgang van een natie kunnen worden afgemeten aan de manier waarop men dieren behandelt"

Mahatma Gandhi.

hanshu

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#57 Bericht door hanshu » zondag 07 december 2014, 02:00

Nico...ik heb vorige week gezocht in udon thani macro maar kon het niet vinden...wel de rest van het zelfde merk.Nog maar eens zoeken dan...

Gebruikersavatar
nbreeker
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 1938
Lid geworden op: donderdag 07 oktober 2010, 03:16
Locatie: Udon Thani

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#58 Bericht door nbreeker » maandag 08 december 2014, 01:11

Nu ik heb ook 20 minuten lopen zoeken maar de volhouder wint en gevonden ze hebben van Lobo satesaus en marinadesaus,het staat op de kopse kant van een stelling bij die stellingen die vlak bij hondenvoer en koeling staan,het zit in een aluminiumfolie gekleurde zak 1 kg voor 120 bath,ze hadden voor mij satesaus in het Thais op een briefje geschreven en een macromedewerker heeft lopen zoeken en ondanks dat duurde het evengoed nog 20 minuten maar het is er wel.Succes en mocht het weer niet lukken maken we afspraak en kom ik naar de Macro toe om het aan te wijzen.
"De groote en de morele vooruitgang van een natie kunnen worden afgemeten aan de manier waarop men dieren behandelt"

Mahatma Gandhi.

DeDe
Erelid
Erelid
Berichten: 250
Lid geworden op: woensdag 02 maart 2011, 04:53
Locatie: saeng sawang

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#59 Bericht door DeDe » maandag 08 december 2014, 01:17

Ingredienten fijn maken in een blender is een niet aan te raden alternatief,de produkten veranderen of in het gunstigste geval verliezen veel smaak. Beter is het om het te snijden en te hakken.

hanshu

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#60 Bericht door hanshu » maandag 08 december 2014, 02:51

nbreeker schreef:Nu ik heb ook 20 minuten lopen zoeken maar de volhouder wint en gevonden ze hebben van Lobo satesaus en marinadesaus,het staat op de kopse kant van een stelling bij die stellingen die vlak bij hondenvoer en koeling staan,het zit in een aluminiumfolie gekleurde zak 1 kg voor 120 bath,ze hadden voor mij satesaus in het Thais op een briefje geschreven en een macromedewerker heeft lopen zoeken en ondanks dat duurde het evengoed nog 20 minuten maar het is er wel.Succes en mocht het weer niet lukken maken we afspraak en kom ik naar de Macro toe om het aan te wijzen.
Haha....Nico bedankt...zou wat zijn: samen boodschappen doen.

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”