Lekker!

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Lekker!

#1 Bericht door Gardensafari » dinsdag 28 mei 2013, 21:09

Waarom ik van Thailand hou?
Hierom:

Afbeelding

Maak jij dit ook mee?
Tast niet meteen toe.
Ze beginnen met het moddervette buikvlees.
Laat dat maar rustig aan je neus voorbij gaan.
Later komt het lekkerste.
En het allerlekkerste van een varken: gegrild nekvlees.
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

NieTan
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 214
Lid geworden op: zondag 14 februari 2010, 17:19
Locatie: Utrecht- Koh Samui

Re: Lekker!

#2 Bericht door NieTan » dinsdag 28 mei 2013, 21:24

Dit buikvlees is heerlijk als het goed gemaakt is! Thaise naam: Moe krop! Ik maak dit elke dag zon 5kg.
Een van onze specialiteiten in ons restaurant. Eerst word de buikspek gekookt in een grote pan met water, vervolgens laat ik de lap 1,5 uur hangen in een goed hete bbq (oud olievat) daarna afbaken in een pan met zeer hete olie zodat de huid goed knapperig word! Mmmmm

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: Lekker!

#3 Bericht door Gardensafari » dinsdag 28 mei 2013, 21:34

Dat klopt helemaal!
Thuis kopen we ook altijd spek met zwoerd (moet ik naar de SuperCoop, want AH heeft dat niet).
En dat moet je eten meteen na het bakken: zwoerd is dan knapperig en superlekker, maar het wordt wel snel taai).

Maar bij zo'n varken aan het spit, is het toch een ander verhaal en vind ik het vet, taai en niet lekker.
Dus laat ik dat aan de Thai.
Ik wacht wel een uurtje...
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

yandre
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1007
Lid geworden op: woensdag 26 augustus 2009, 21:56
Locatie: nongkhai

Re: Lekker!

#4 Bericht door yandre » woensdag 29 mei 2013, 03:34

nu ik dacht dat het hua hin was
reden toevalig langs het restaurantje
en daar het varken aan het spit boven de houtskool
en een oude man draaide daar handmatig het spit .
hingen ook diverse kranten knipsels van hem met
zijn varken aan het spit en dat het toch wel een specialiteit
was daar .
hebben daar ook gegeten en je kon er ook vlees afhalen
om mee te nemen naar huis werd gewogen en ging per gram
dacht ik.
maar vond het zeer lekker maar nooit meer in de buurt geweest
om weer een keer te eten .

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10296
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Lekker!

#5 Bericht door RuudThai » woensdag 29 mei 2013, 08:46

En is dit misschien een lekker voorgerechtje?

Afbeelding

Of dit:

Afbeelding

:giggle: :crazy:

(Foto's Sakon Nakhon Community)

Gebruikersavatar
v@go
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1691
Lid geworden op: vrijdag 19 februari 2010, 13:10
Locatie: Belgie-จอมเทียน

Re: Lekker!

#6 Bericht door v@go » woensdag 29 mei 2013, 09:56

deze foto's doet me herinneren aan april toen we een lekkernijen kwekerij bezochten van vrienden.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
geloven is iets wat je niet zeker weet (© v@go)
ความลับไม่มีในโลก

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Lekker!

#7 Bericht door brake034 » woensdag 29 mei 2013, 10:01

Als het miereneitjes zijn, daar moet je voorzichtig mee zijn, sommige mensen krijgen allergische reacties na het eten ervan.
Voor de rest gewoon goede proteïne en ik lust het wel.
Marcel

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”