Pad Thai recept
Moderator: Loempia
-
- komt net kijken
- Berichten: 6
- Lid geworden op: maandag 27 februari 2012, 17:28
Pad Thai recept
Wie heeft voor mij het ultieme pad thai recept?
-
- Waarschuwing!
- Berichten: 680
- Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48
Re: Pad Thai recept
Nou bas dat heeft mijn vrouw maar deze kan je ook proberen eet smakelijk
http://allrecipes.nl/recepten/thailand-recepten.aspx
http://allrecipes.nl/recepten/thailand-recepten.aspx
- serpay
- Volwaardig lid
- Berichten: 2399
- Lid geworden op: zaterdag 25 maart 2006, 19:19
- Locatie: kleve en soms nang-rong
Re: Pad Thai recept
leuk gerecht maar de kok is waarschijnlijk nooit in thailand geweest om echte phad thai te proeven.
mis alle specefieke thaise ingedrienten
mis alle specefieke thaise ingedrienten
Alfisti rebeli
-
- kenner
- Berichten: 103
- Lid geworden op: donderdag 03 januari 2008, 15:42
- Locatie: Chiang Mai
Re: Pad Thai recept
Recept Phad Thai, Khorat style
Rijst Noodles, deze 2-3 min in lauw water laten weken tot ze zacht zijn. (200-250 gram droge noodels)
1-2 Zure tamarinde laten weken in soepkommetje met water. Tamarindes in water laten weken en deze vervolgens uitknijpen. Het vocht bewaren om te koken. Als vervanging eventueel azijn gebruiken, uiteraard niet dezelfde hoeveelheid als het tamarinde vocht.
1/2 kopje fijngestampte pinda’s
1 flinke kop tofoe, zeer fijn gesneden. Blokjes van 0,5 cm
1 kop garnaaltjes
2 koppen gesneden lente ui
3 koppen touge
1-2 teentjes knoflook en ½ ui, deze fijn kneuzen in de fijzel
Suiker
Vissaus, verkrijgbaar in Toko
Chilipoeder
Bereiding
Twee eetlepels olie verhitten in wok en ui en knoflook toevoegen, dit aanzetten
Noodles toevoegen + ½ kop tamarinde vocht
Theelepel vissaus + eetlepel suiker toevoegen.
Flink verhitten en blijven roeren, na 1 minuut de inhoud uit de wok halen.
Twee eetlepels olie in wok, touge, tofoe en 1 theelepel (naar smaak) chilli poeder toevoegen
Theelepel vissaus + ½ eetlepel suiker toevoegen
Pinda’s toevoegen, alles mixen
Garnalen, roeren
2 eetlepels tamarinde vocht toevoegen, roeren
Noodles toevoegen en deze eventueel losmaken met een vork, alles goed door elkaar husselen.
Inhoud van de wok naar de zijkant schuiven en op de lege plek een eetlepel olie gieten, hier een ei in bakken en deze door de noodles mengen.
Tauge en lente ui toevoegen, 1 min verhitten en flink husselen.
Uitserveren op bord met eventueel een ½ limoen erbij om uit te knijpen. Naar smaak vissaus toevoegen
Rijst Noodles, deze 2-3 min in lauw water laten weken tot ze zacht zijn. (200-250 gram droge noodels)
1-2 Zure tamarinde laten weken in soepkommetje met water. Tamarindes in water laten weken en deze vervolgens uitknijpen. Het vocht bewaren om te koken. Als vervanging eventueel azijn gebruiken, uiteraard niet dezelfde hoeveelheid als het tamarinde vocht.
1/2 kopje fijngestampte pinda’s
1 flinke kop tofoe, zeer fijn gesneden. Blokjes van 0,5 cm
1 kop garnaaltjes
2 koppen gesneden lente ui
3 koppen touge
1-2 teentjes knoflook en ½ ui, deze fijn kneuzen in de fijzel
Suiker
Vissaus, verkrijgbaar in Toko
Chilipoeder
Bereiding
Twee eetlepels olie verhitten in wok en ui en knoflook toevoegen, dit aanzetten
Noodles toevoegen + ½ kop tamarinde vocht
Theelepel vissaus + eetlepel suiker toevoegen.
Flink verhitten en blijven roeren, na 1 minuut de inhoud uit de wok halen.
Twee eetlepels olie in wok, touge, tofoe en 1 theelepel (naar smaak) chilli poeder toevoegen
Theelepel vissaus + ½ eetlepel suiker toevoegen
Pinda’s toevoegen, alles mixen
Garnalen, roeren
2 eetlepels tamarinde vocht toevoegen, roeren
Noodles toevoegen en deze eventueel losmaken met een vork, alles goed door elkaar husselen.
Inhoud van de wok naar de zijkant schuiven en op de lege plek een eetlepel olie gieten, hier een ei in bakken en deze door de noodles mengen.
Tauge en lente ui toevoegen, 1 min verhitten en flink husselen.
Uitserveren op bord met eventueel een ½ limoen erbij om uit te knijpen. Naar smaak vissaus toevoegen
-
- Waarschuwing!
- Berichten: 680
- Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48
Re: Pad Thai recept
serpay schreef:leuk gerecht maar de kok is waarschijnlijk nooit in thailand geweest om echte phad thai te proeven.
mis alle specefieke thaise ingedrienten
Heerlijk dat thais eten ken sommige farangs die hier wonen en geen thais eten lusten.
Nou serpay wat is dan jou phad thai recept of heb je liever wild gerechten b.v. favorite eten is wortelenstampot met wildzwijnen goulash
- serpay
- Volwaardig lid
- Berichten: 2399
- Lid geworden op: zaterdag 25 maart 2006, 19:19
- Locatie: kleve en soms nang-rong
Re: Pad Thai recept
100 gr ruwe rietsuikerrob kaen schreef:serpay schreef:leuk gerecht maar de kok is waarschijnlijk nooit in thailand geweest om echte phad thai te proeven.
mis alle specefieke thaise ingedrienten
Heerlijk dat thais eten ken sommige farangs die hier wonen en geen thais eten lusten.
Nou serpay wat is dan jou phad thai recept of heb je liever wild gerechten b.v. favorite eten is wortelenstampot met wildzwijnen goulash
125 ml azijn (alleen als de tamirinde niet zurig is)
60 ml ketjap (thais?)
2 eetlepels tamarindepuree
350 gr droge rijstnoedels
125 ml plantaardige olie
1 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
4 eieren
1 pakje stevige tofu, in repen van 1 cm
1 1/2 eetlepel ruwe rietsuiker
1 1/2 theelepel zout
1 1/2 kopje gemalen pinda's
1 1/2 theelepel gemalen en gedroogde Oosterse radijs (daikon)
1/2 kopje verse bieslook, fijngesneden (niet maar dan de chineese niet de nederlandse)
1 eetlepel paprikapoeder (nooit gebruikt geen thai)
200 gr verse taugé
1 limoen, in wigjes
en waar is de naampla?
beter het recept hierboven
Voeg toe aan Facebook
Voeg toe aan favorieten
Bereidingswijze
Alfisti rebeli
-
- Waarschuwing!
- Berichten: 680
- Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48
Re: Phad Thai recept
PHAD THAI KAI
gebakken rijstnoedels met kip, pinda's en ei
200 gram rijstnoedels
4 eetlepels arachideolie
4 eieren, losgeklopt
4 tenen knoflook, gesnipperd
100 gram taugé
400 gram kipfilet in stukjes
4 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 rode chilipepertjes, ragfijn gesneden
6 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
4 eetlepels limoensap
1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
4 eetlepels geroosterde pinda's, grof gehakt
2 eetlepels palmsuiker (Goela Djawa)
4 eetlepels vers korianderblad, fijngeknipt
1 limoen, in vieren gesneden
Besprenkel de kipstukjes met 1 eetlepel vissaus en laat ze 1 uur marineren.
Dep ze droog.
Kook de rijstmie volgens gebruiksaanwijzing en laat uit lekken.
Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.
Verwarm de arachideolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipstukjes
rondom lichtbruin, schep ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie het chilipepertje en de knoflook, voeg gemberwortel,
lenteui, en pinda's toe en laat alles 5 minuten zachtjes bakken, voeg de
kipstukjes, noedels palmsuiker, limoensap, vissaus en taugé toe, schep alles
goed om en schenk de losgeklopte eieren erbij, schep alles om tot de eieren
gestold zijn, strooi de koriander over het gerecht en serveer met Thaise
rijst en plakjes gebakken banaan.
Eet smakelijk bas!!!! je hebt wel keuze uit verschillende recepten van phad thai.
Print uit en veel kookplezier dit is het ultieme phad thai recept Met.vr.gr.Rob Kaen
gebakken rijstnoedels met kip, pinda's en ei
200 gram rijstnoedels
4 eetlepels arachideolie
4 eieren, losgeklopt
4 tenen knoflook, gesnipperd
100 gram taugé
400 gram kipfilet in stukjes
4 lenteuitjes, in dunne ringetjes
2 rode chilipepertjes, ragfijn gesneden
6 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
4 eetlepels limoensap
1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
4 eetlepels geroosterde pinda's, grof gehakt
2 eetlepels palmsuiker (Goela Djawa)
4 eetlepels vers korianderblad, fijngeknipt
1 limoen, in vieren gesneden
Besprenkel de kipstukjes met 1 eetlepel vissaus en laat ze 1 uur marineren.
Dep ze droog.
Kook de rijstmie volgens gebruiksaanwijzing en laat uit lekken.
Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.
Verwarm de arachideolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipstukjes
rondom lichtbruin, schep ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie het chilipepertje en de knoflook, voeg gemberwortel,
lenteui, en pinda's toe en laat alles 5 minuten zachtjes bakken, voeg de
kipstukjes, noedels palmsuiker, limoensap, vissaus en taugé toe, schep alles
goed om en schenk de losgeklopte eieren erbij, schep alles om tot de eieren
gestold zijn, strooi de koriander over het gerecht en serveer met Thaise
rijst en plakjes gebakken banaan.
Eet smakelijk bas!!!! je hebt wel keuze uit verschillende recepten van phad thai.
Print uit en veel kookplezier dit is het ultieme phad thai recept Met.vr.gr.Rob Kaen
- RuudThai
- Expat
- Berichten: 10296
- Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
- Locatie: Sakon Nakhon
Re: Pad Thai recept
Ik word al moe als ik zie hoe bewerkelijk het is....
Ik haal het wel bij de vreetschuur oftewel het Food Center bij ons winkelcentrum, kost 40 baht en dan verpakken ze het ook nog in een lekker omeletje!
Ik haal het wel bij de vreetschuur oftewel het Food Center bij ons winkelcentrum, kost 40 baht en dan verpakken ze het ook nog in een lekker omeletje!
-
- Waarschuwing!
- Berichten: 680
- Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48
Re: Pad Thai recept
Te bestellen hier in het dorp ook makkelijk en even niet koken Ruud!!!
Hier Phad Thai en kgai down voor de somma van 35 baht en ook ingepakt voor thuis te eten
Hier Phad Thai en kgai down voor de somma van 35 baht en ook ingepakt voor thuis te eten
RuudThai schreef:Ik word al moe als ik zie hoe bewerkelijk het is....
Ik haal het wel bij de vreetschuur oftewel het Food Center bij ons winkelcentrum, kost 40 baht en dan verpakken ze het ook nog in een lekker omeletje!