Baking soda niet verwisselen met baking powderjumbo schreef:baking soda? ligt in de Big Cluc.cc schreef:(geen meelverbeteraar, ik krijg dat niet uitgelegd, en mijn vrouw kent het niet)
Zelf brood bakken
Moderator: Loempia
- Ben
- Expat
- Berichten: 6487
- Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
- Locatie: Bangkok
Re: Zelf brood bakken
- Ben
- Expat
- Berichten: 6487
- Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
- Locatie: Bangkok
Re: Zelf brood bakken
Het belangrijkste is de deeg temperatuur tijdens het rijsproces .luc.cc schreef:Ik heb ook mijne Domo mee gebracht van belgie en om de twee dagen een vers volkorenbrood.
Ik koop mijn witte bloem in een groothandel (32 baht de kg) merk White Swan.
Dit is aan de helft van de prijs dan in Big C, en lekkerder.
Navraag gedaan in deze groothandel en heb nu volkoren om bij te voegen(prijs hiervan weet ik niet meer, ik dacht 50 baht de kg)
Ik neem gedroogde gist van hier, ik had er mee gebracht van Belgie maar dat was een flop.
Mengeling : 11 gr gedroogde gist, 500gr witte bloem, 130 gr volkoren, een koffielepel zout, tweeenhalf eetlepels zonnebloemolie
370 cl water.(geen meelverbeteraar, ik krijg dat niet uitgelegd, en mijn vrouw kent het niet)
Steeds olie gebruiken en geen vetstoffen ( het brood rijst beter met olie)
Ik heb alsdusdanig een lekkker brood, beter dan die voorverpakte, die je overal kunt kopen