medische kosten via id kaart vrouw in thailand

Post hier al je vragen en opmerkingen voor het emigreren naar Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
printen44
Expat
Expat
Berichten: 4681
Lid geworden op: zaterdag 06 september 2008, 17:41

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#16 Bericht door printen44 » vrijdag 06 mei 2011, 10:59

ranger schreef:Als je idd getrouwd bent met een ambtenaar, dan ben je als buitenlander automatisch meeverzekerd. Je moet wel alle kosten voorschieten en kan je vrouw het later terug vragen. Let wel, dat je een duidelijke en komplete rekening krijgt, vooral je naam moet percies kloppen. Das voor sommige katholieke Nederlanders weleens lastig. EN alles in Thai.

Je bent iets beter verzekerd dan de gemiddelde Thai, dwz je krijgt een eigen kamer met airco in het ziekenhuis, mits beschikbaar natuurlijk. Particuliere ziekenhuizen zijn slechts voor mensen die in Nederland verzekerd zijn of goed zijn bijverzekerd in Thai ( 500 euro/jaar )

Ik hoop dat het zo duidelijk is
Nou voor mij is het niet duidelijk. Ik woon in Thailand, ben niet verzekerd in Nederland, heb hier in Thailand een verzekering en kan kiezen in welk ziekenhuis ik wil liggen en behandeld te worden. En waar kan ik een goede verzekering in Thailand vinden voor 500 euro per jaar, zonder uitsluitingen en voor alle behandelingen zonder een eigen risico.

Ik heb een uitstekende ziektekostenverzekering en die kost echt wel iets meer dan 500 euro per jaar.

Als je goede adviezen wil geven, graag, maar dan wel met de naam van de verzekeringmaatschappij die je voor 500 euro per jaar verzekerd voor ziektekosten.

ranger
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 20
Lid geworden op: vrijdag 22 april 2011, 18:45
Locatie: thailand

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#17 Bericht door ranger » vrijdag 06 mei 2011, 11:24

prajak schreef:Ranger, dit zijn jouw woorden.....

"...Particuliere ziekenhuizen zijn slechts voor mensen die in Nederland verzekerd zijn of goed zijn bijverzekerd in Thai ( 500 euro/jaar )..."

Heb je wel in de gaten wat je schrijft ? En zie je niet in dat het onjuist is wat je schrijft ?

Je poneert een stelling die gewoon niet klopt. En dan op hoge poten naar het moderatieteam lopen "dat nieuwelingen niet serieus worden genomen......" Kom nou even. Neem eerst ons eens serieus. Ik spreek voor mezelf, ik ken dit land 20 jaar en woon er 9. Er zitten hier leden die veel langer in Thailand wonen en de ins en outs nog beter weten dan ik.
Dat je zolang in Thailand woont is niet te zien aan je botte reacties. Zo... vertel dan eens even voor welke Nederlanders dan wel die particuliere ziekenhuizen zijn dan, ipv zomaar mij voor idioot te verslijten? Als je een hoop poen hebt maakt het geen zier uit waar je gaat liggen, doch velen onder ons zijn niet zo rijk. En ga je maar eens verzekeren als je 70 bent geweest. Ik ben hier niet gekomen om de bijdehande vogel uit te hangen, om ff te laten zien wat ik wel niet weet. En wat mijn eerste postings aangaat, je moet maar eens lezen wat voor reacties erop komen, of ik hier ff de tent kom weg kapen. Gauw die gast weg jagen jongens! Ranger...mmmm das vast een smeris. Normaal worden nieuwelingen beleefd ontvangen. Je had immers ook anders kunnen reageren, zoals: " ik denk dat je het niet bij het rechte eind hebt, want..... " Bovendien als iemand 20 jaar in Thailand verblijft, wil niet zeggen dat deze persoon iets weet " De meeste farang zijn meester in het zwaaien met flappen, doch hoe een Thai het echt doet, zullen ze nooit achter komen, immers je bent en blijft een stomme buitenlander voor de Thai. MIJN idee was om juist die mensen die ECHT hun geluk willen vinden in Thailand een beetje op weg te helpen. Enfin, specialisten genoeg hier. Mijn eerste ervaring met dit forum is bijzonder tereurstellend, erg jammer zou ik zeggen.
when will I understand diesel?

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#18 Bericht door Mart » vrijdag 06 mei 2011, 11:54

ranger schreef: Normaal worden nieuwelingen beleefd ontvangen.
Je had je natuurlijk ook eerst even kunnen "voorstellen " :?
ranger schreef: Bovendien als iemand 20 jaar in Thailand verblijft, wil niet zeggen dat deze persoon iets weet
Die zullen er best zijn, maar er zijn er ook die wel iets weten. :?
ranger schreef: MIJN idee was om juist die mensen die ECHT hun geluk willen vinden in Thailand een beetje op weg te helpen.
Maar dan wel met juiste informatie :?
ranger schreef: Enfin, specialisten genoeg hier.
Inderdaad :?
ranger schreef: Mijn eerste ervaring met dit forum is bijzonder tereurstellend, erg jammer zou ik zeggen.
Waarschijnlijk een verkeerd begin :?

Welkom op dit forum ;)
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#19 Bericht door prajak » vrijdag 06 mei 2011, 15:10

Ach ach, wat een botte aanval toch. Kan het iets minder zijn ? Ik ben naar jou toe niet bot geweest, slechts scherp.

Nou, vooruit dan maar. Particuliere ziekenhuizen hier zijn voor :

Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen, moet ik hele lijstje afgaan ?, Thaise mensen, mensen die wel of niet verzekerd zijn of mede-verzekerd, mensen die geld hebben maar geen polis, mensen die behandelingen nodig hebben die niet in staats- of universiteitsziekenhuizen te krijgen zijn, mensen die "klasse" bediend willen worden want dat hebben lang niet alle ziekenhuizen in dit land, farang zoals ik die geweigerd zijn in een staatsziekenhuis want men achtte de kwaal niet ernstig genoeg, en dan tenslotte mensen die om humanitaire redenen worden geholpen, kortom, de groep die die particuliere ziekenhuizen bezoekt is vele malen groter dan wat Ranger opnoemt.

Ik proefde in jouw woorden iets van ernstige afgunst naar de groep die zich in een particulier ziekenhuis laat behandelen terwijl dat mensen zijn zoals jij en ik. En zoveel poen heb je er niet voor nodig -nu krijg ik ze wel weer van een lid om mijn oren dat ik over poen praat- want wat jij in NL dokt aan premie in 4 jaar heb ik besteed aan mijn gezondheid in totaal 9 jaar. Dus ZO duur is die behandeling in een prive ziekenhuis nou ook weer niet. Tenzij je naar Bumrungrad gaat want dat heeft zijn prijzen afgestemd op de sheiks....

Het is zo gemakkelijk om maar wat neer te pennen. Jij bent lid geworden in dit forum om info te delen of info te vragen maar hou er dan rekening mee dat hier een groep uiterst ervaren en kritische mensen verzameld is. Dat je lange tenen hebt is 1, maar dat je ze niet even kunt intrekken 2. Aan 1 kun je niks doen, aan 2 wel.

En de rest van jouw botte reactie zal ik maar vergeten. Je lijkt me geen blijver dus waarom zou ik me druk maken.

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#20 Bericht door prajak » vrijdag 06 mei 2011, 15:19

Wel valt me iets op aan de nota van het ziekenhuis waar ik net een heup heb laten plaatsen. En dat zou zo maar iets te maken kunnen hebben met het vergoedingensysteem.

Het honorarium van de artsen (chirurg, hematologe, anesthesiste) werd uitgeprint op aparte rekeningen voorzien van het woord "doctor fee" in keurig Thais en Engels. Vijf bonnetjes. Alle andere prestaties zoals de prothese, de kamer, de pillen, de xray en echo, enfin, "de rest" stond op een verzamelfactuur.

Dat kan maar een bedoeling hebben en dat is de verzekering. Maar het fijne daarvan is me niet bekend. Overigens zal me dat niet helpen, de hele procedure was "rekening man".

printen44
Expat
Expat
Berichten: 4681
Lid geworden op: zaterdag 06 september 2008, 17:41

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#21 Bericht door printen44 » vrijdag 06 mei 2011, 15:40

Beste Ranger, je bent net twee weken lid van deze club. Prima, we kunnen leden en zeker schrijvende leden gebruiken. Maar waarom meteen zo fel van leer trekken? Als jij je in je eerste bericht even had voorgesteld en wat je bedoeling is met het schrijven van berichten in deze club en tevens ons laat weten hoeveel ervaring je hebt t.o.v. Thailand, dan kom je veel beter over.

Mijn ervaring in deze club is dat er een schat van ervaring op allerlei gebied onder de leden van deze club is. Maak daar gebruik van en geef jou ervaring op normale wijze door. En als jouw ervaring niet strookt met ervaring van anderen, neem dat dan niet persoonlijk op. Niemand heeft alle wijsheid in pacht, zelfs ik niet. [8)

ranger
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 20
Lid geworden op: vrijdag 22 april 2011, 18:45
Locatie: thailand

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#22 Bericht door ranger » vrijdag 06 mei 2011, 16:28

Ah :roll: een onderbouwd antwoord. Netjes. Geen boe of meteen bah, anders and idioot of stom. Gewoon een simpel antwoord.

Als iemand dus denkt dat hij het weet, wil nog niet zeggen dat het dan ook direkt de waarheid is. Ik weet het dus nooit echt zeker, omdat in Thai de dingen nog al eens veranderen. Het kan dus best wezen dat iemand anders, zoals ik, ook een goed antwoord heeft.

Ik heb absoluut geen problemen met particuliere ziekenhuizen danwel mensen die zich daar laten helpen, immers ik ben er zelf ook regelmatig geweest en het is er in de regel keurig voorelkaar. De stelling was wie kan zich dit veroorloven? Ik geloof dat men in Nederland druk bezig is om iedereen uit de basisverzekering te knikkeren als men langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft en bijverzekeren is niet meer mogelijk. Ik heb ook een verhaal van iemand die 70 werd en plots ff 450 euro/maand moest gaan betalen. Daarom zeg ik, verzeker je dan in Thailand particulier voor zo'n 500 euro/jaar afhankelijk van je leeftijd en wensen.

Ben je getrouwd met een Government Officer zoals ik, dan is het een enorme luxe dat je tot aan je dood mee verzekerd bent en ook nog eens geen plakker betaald. Je word hoofdzakelijk in Government Hospitals geholpen, doch een klasse hoger dan de rest.

Een andere keuze kan zijn dat je genoeg poen achter de hand hebt, de ziekenhuizen zijn redelijk betaalbaar in tegenstelling tot Nederland.

Wist U trouwens dat patienten die niet goed geholpen kunnen worden in een Government Hospital, naar een particulier ziekhuis worden gebracht? En dat elke Thaise arts eerst verplicht een aantal jaren in een Government Hospital moet hebben gewerkt alvorens hij/zij naar een particulier ziekenhuis mag vertrekken?

U moet zich beslist niet druk maken over wat personen schrijven, dat doe ik normaal ook niet. Helaas werd ik hier direkt al " belaagd " en had ik zo iets van " gaat dat zo hier ". Als iemand iets vind of niet goed vind, stel ik het op prijs dat ik een onderbouwd antwoord krijg. Dat is een goede zaak en krijg je een leerzame discussie. Gaat men meteen boe of bah roepen ( en dat was niet alleen hier ) dan krijgt het een vervelend karakter en mag ik mij de idioot of indringer voelen.

Dat ik mij niet heb voorgesteld is juist, ik was er wel degelijk meebezig totdat bleek dat ik helemaal niet mocht plaatsen, net als die foto die nooit geupload werd. Ik weet feitelijk niet of het nog enig zin heeft, ik blijf bij het gevoel dat wat ik schrijf onzin word gevonden en anderen weten het allemaal veel beter. Dat ik het anders zie, wil nog niet zeggen dat ik daarom verkeerd ben. Ik bekijk veel zaken vanuit een geheel andere hoek, wat voor sommige mensen prima kan werken.

Er zijn veel mensen die zo graag een nieuw leven zouden beginnen, doch absoluut niet weten hoe te beginnen. Ik ken mensen die met pakken geld zijn gekomen en berooid weer in Nederland zitten. Ook mensen ken ik die met weinig of niks zijn begonnen en die nu een heel goed leven hebben.

[|)
when will I understand diesel?

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#23 Bericht door Gardensafari » vrijdag 06 mei 2011, 17:14

Ranger, van harte welkom op dit forum.
Fora als dit hebben vaak best veel leden, maar er zijn er vaak maar weinig die ook regelmatig een bijdrage posten.
En die kennen elkaar een beetje na enige tijd.
Dan worden er wel eens wat stekeligheden uitgewisseld, maar dat komt wel weer goed, want "ons kent ons".

Met die stekeligheden heb je helaas al meteen kennis moeten maken.
Jammer, maar het is niet anders.
Maar geloof me: niemand wil jou weghebben.
Het dunkt mij dat je prima informatie kunt geven en best een leuke gast bent.

De meeste lieden hier brullen sowieso veel harder dan ze kunnen bijten (voorzover ze nog tandjes hebben).
Velen lopen ook niet meer zo hard (kunstheupjes en weet ik veel wat).
Maar tijd om zo nu en dan vitriool rond te sprekelen hebben ze nog wel.
Ik denk juist dat jij hier prima tussen past.
Blijf beleefd, maar blijf wel van je afbijten.
Iedereen hier kan wel tegen een stootje.

We hebben hier op het forum al heel wat halve zolen gehad.
Lees dit draadje maar eens, de mond zal je openvallen.
http://www.thailandforum.nl/viewtopic.php?f=15&t=819246

Dus zijn we tegenwoordig wat "assertiever" naar nieuwelingen toe.
Overigens: we hebben ons prima vermaakt met dat draadje, dat dan weer wel.
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

Re: medische kosten via id kaart vrouw in thailand

#24 Bericht door jumbo » zaterdag 07 mei 2011, 02:32

ranger schreef:Ah :roll: een onderbouwd antwoord. Netjes. Geen boe of meteen bah, anders and idioot of stom. Gewoon een simpel antwoord.

Als iemand dus denkt dat hij het weet, wil nog niet zeggen dat het dan ook direkt de waarheid is. Ik weet het dus nooit echt zeker, omdat in Thai de dingen nog al eens veranderen. Het kan dus best wezen dat iemand anders, zoals ik, ook een goed antwoord heeft.

Ik heb absoluut geen problemen met particuliere ziekenhuizen danwel mensen die zich daar laten helpen, immers ik ben er zelf ook regelmatig geweest en het is er in de regel keurig voorelkaar. De stelling was wie kan zich dit veroorloven? Ik geloof dat men in Nederland druk bezig is om iedereen uit de basisverzekering te knikkeren als men langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft en bijverzekeren is niet meer mogelijk. Ik heb ook een verhaal van iemand die 70 werd en plots ff 450 euro/maand moest gaan betalen. Daarom zeg ik, verzeker je dan in Thailand particulier voor zo'n 500 euro/jaar afhankelijk van je leeftijd en wensen.

Ben je getrouwd met een Government Officer zoals ik, dan is het een enorme luxe dat je tot aan je dood mee verzekerd bent en ook nog eens geen plakker betaald. Je word hoofdzakelijk in Government Hospitals geholpen, doch een klasse hoger dan de rest.

Een andere keuze kan zijn dat je genoeg poen achter de hand hebt, de ziekenhuizen zijn redelijk betaalbaar in tegenstelling tot Nederland.

Wist U trouwens dat patienten die niet goed geholpen kunnen worden in een Government Hospital, naar een particulier ziekhuis worden gebracht? En dat elke Thaise arts eerst verplicht een aantal jaren in een Government Hospital moet hebben gewerkt alvorens hij/zij naar een particulier ziekenhuis mag vertrekken?

U moet zich beslist niet druk maken over wat personen schrijven, dat doe ik normaal ook niet. Helaas werd ik hier direkt al " belaagd " en had ik zo iets van " gaat dat zo hier ". Als iemand iets vind of niet goed vind, stel ik het op prijs dat ik een onderbouwd antwoord krijg. Dat is een goede zaak en krijg je een leerzame discussie. Gaat men meteen boe of bah roepen ( en dat was niet alleen hier ) dan krijgt het een vervelend karakter en mag ik mij de idioot of indringer voelen.

Dat ik mij niet heb voorgesteld is juist, ik was er wel degelijk meebezig totdat bleek dat ik helemaal niet mocht plaatsen, net als die foto die nooit geupload werd. Ik weet feitelijk niet of het nog enig zin heeft, ik blijf bij het gevoel dat wat ik schrijf onzin word gevonden en anderen weten het allemaal veel beter. Dat ik het anders zie, wil nog niet zeggen dat ik daarom verkeerd ben. Ik bekijk veel zaken vanuit een geheel andere hoek, wat voor sommige mensen prima kan werken.

Er zijn veel mensen die zo graag een nieuw leven zouden beginnen, doch absoluut niet weten hoe te beginnen. Ik ken mensen die met pakken geld zijn gekomen en berooid weer in Nederland zitten. Ook mensen ken ik die met weinig of niks zijn begonnen en die nu een heel goed leven hebben.

[|)
In een ander draadje vermelde je dat je onder meer een bedrijf hebt in Bangkok. Vanuit mijn ervaring betekend het dat je een workpermit hebt en dat je derhalve als ingeschreven medewerker Social Security ontvangt ad 1.500 thb per maand maximaal (5% van het bruto loon en weer aftrekbaar)
Ik werk hier en heb deze kaart plus een prive zkv bij BUPA. Met beide kaarten kan ik terecht ik Sikarin Hospital in Bangkok, daar sta ik geregistreerd met de SS card, dat moet aangegeven worden en kan jaarlijks aangepast. Sikarin is een particulier ziekenhuis met een afdeling voor SS gevallen, andere doctoren en medicatie en doorverwijzing naar specialisten. Met de BUPA kan ik uiteraart overal terecht.
Het kan dus wel zowel voor Thai als buitenlanders met of zonder vermogen.
Snap niet zo goed dat je dat uit hoofde van je functie niet weet.....
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Plaats reactie

Terug naar “Emigreren naar Thailand”