huisdier meenemen:

Alles, en dan ook echt alles wat je wilt weten/vragen over thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Sven.G
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 7
Lid geworden op: maandag 22 november 2010, 09:22
Locatie: Capelle aan den IJssel

huisdier meenemen:

#1 Bericht door Sven.G » donderdag 06 januari 2011, 21:23

Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is bij emigreren om je huisdier mee te nemen (main coon) , hoe te handelen of waar informatie te vinden ??????
Misschien is dit all eens behandeld op dit forum , waar kan ik dit dan vinden ?

greenthaiway
Expat
Expat
Berichten: 2376
Lid geworden op: donderdag 01 maart 2007, 21:28
Locatie: Nederland
Contacteer:

Re: huisdier meenemen:

#2 Bericht door greenthaiway » vrijdag 07 januari 2011, 00:32

Hoi Sven.G.

Welkom op het forum :mrgreen:

Huisdieren zoals bijvoorbeeld een hond of kat kun je meenemen.
Er is op dit forum over geschreven, via de optie "Zoeken" vindt je wat je wilt weten.

Ik begreep niet meteen wat voor huisdier je had, wat een geweldig mooie katten soort!
De juiste naam voor het beest schijnt Maine Coon te zijn...(Ze komen uit de USA-staat Maine).
Heb veel, huis-tuin-en-keuken katten gehad, waarvan ik de schildpadkleurige het mooiste vond maar de soort die jij bezit spant de kroon.
Er is hier in Thailand ook de z.g. Korat kat, blauwgrijs van kleur alhoewel Thai uit Korat de kat bijna niet-of niet kennen.

Een site waar jou kat op staat voor degenen die het dier nog nooit gezien hebben, het is een reus onder de katten;
http://www.mainecoon.nl/

Ikzelf ben drie jaar geleden naar Thailand gekomen met mijn oude Jack Russel, via LTU, het tegenwoordige Air Berlin.
Vertrokken vanuit Düsseldorf.
Het is, naar mijn weten, de maatschappij die het goedkoopste tarief hanteert voor huisdieren transport.
Ik betaalde iets van 70 Euro, denk dat jij de Maine Coon ook voor rond dat bedrag naar Thailand kan transporteren.
Normaal kan een kat mee in de cabine, voor het formaat kat Maine Coon zou ik het niet weten.
De kat hoeft hier bij aankomst niet, mits de benodigde papieren in orde zijn, in quarantaine.

Veel plezier op het forum.

Harm
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1391
Lid geworden op: zondag 05 augustus 2007, 22:13
Locatie: Almere / Korat

Re: huisdier meenemen:

#3 Bericht door Harm » vrijdag 07 januari 2011, 02:19

1) Naar de dierenarts om daar de rabies vaccinatie te gaan halen (in NL tegenwoordig voor 3 jaar geldig, Thailand verlangt elke keer dat je komt een nieuwe injectie, in jouw geval bij emigratie dus 1 malig) tenminste 4 maanden voor vertrek.

2) Rabiestiter laten bepalen (gaat in een lab kost veel centjes 180 euro) tenminste 3 maanden voor vertrek
Indien rabies titer ok anders opnieuw rabies injectie en titer laten bepalen

3) 7 dagen voor vertrek door de dierenarts de gezondheidstoestand van je dier laten bepalen en daarbij het LOSBLADIGE formulier krijgen van jouw dierenarts. Hij/zij kan dit formulier downloaden van internet en uitprinten, jij kan dat niet

4) Bij de VWA (voedsel en waren autoriteit) in Utrecht 45 euro dokken (vergeet niet op tijd te reserveren de dierenarts is daar maar 2 dagen per week aanwezig voor het zetten van zijn handtekening) en een LOSBLADIG papier MET stempels meenemen ( het europese dierenpaspoort wordt niet geaccepteerd in Thailand)

5) Reis boeken bij Air Berlin voor hond en kat kost dat 60 euro op het ogenblik

6) Kat/Hond afgeven bij speciaal loket op Dusseldorf vergeet de papieren niet want je wordt geweigerd en kunt opnieuw gaan boeken Overigens de hond/kat dient in een speciale bench vervoert te worden en mag 24 uur voor de reis niet gegeten hebben, wel de hond/kat wennen aan het drinken uit een tuitje want er wordt van je verwacht dat je zo'n flesje aan de deur van de kooi hangt zodat het beest onderweg wel kan drinken (slurpen)

7) Kat/Hond ophalen bij special cargo op Suvarnabumi

8) Met kat/hond naar dierenarts assistent op Suvarnabumi tig papieren worden ingevuld (belangrijkste is jouw VWA formulier in deze) Daarna 100 bath per dier daar betalen

9) Naar de uitgang douane met aangifte (dus je voert iets in wat je geld kan gaan kosten) en hopen dat de dame in kwestie goed heeft geslapen die nacht. Zo ja doorlopen met een big smile, zo nee, zij bepaald of er betaald dient te worden en of je dier in Quarantaine gaat jan dan nee.
De wind in je leven kan je niet veranderen, maar hoe je je zeilen zet, bepaal jezelf
leef je leven zo intens als maar mogelijk is, hierna ben je o zo lang dood.

Borowolf
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 794
Lid geworden op: zondag 17 oktober 2010, 08:05
Locatie: Chiang Mai

Re: huisdier meenemen:

#4 Bericht door Borowolf » vrijdag 07 januari 2011, 07:37

pfff...... ben ik even blij dat ik geen huisdieren had (cq mijn ex onze kat heeft gehouden). :lol:
De hel is op het moment leeg. Alle duivels zitten op aarde.

Sven.G
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 7
Lid geworden op: maandag 22 november 2010, 09:22
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: huisdier meenemen:

#5 Bericht door Sven.G » vrijdag 07 januari 2011, 11:56

Bedankt voor deze uitgebreide informatie , ik zal deze zorgvuldig bewaren en opslaan.

Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: huisdier meenemen:

#6 Bericht door wpdl » maandag 22 augustus 2022, 02:36

Een gids voor het meenemen van uw huisdieren naar Thailand anno 2022

Dierenliefhebbers zullen blij zijn te weten dat ze hun huisdieren mee kunnen nemen als ze naar Thailand verhuizen. Er zijn alleen bepaalde vereisten waaraan moet worden voldaan en die het beste enkele weken voor de grote verhuizing kunnen worden afgehandeld. Er zijn ook een aantal dieren die niet zijn toegestaan. Zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!

*Toegestane dieren in Thailand

Thailand staat de invoer van de meeste huisdieren toe, maar pitbullterriërs en Amerikaanse Staffordshireterriërs zijn uitzonderingen en zijn verboden. Voor konijnen gelden dezelfde eisen als voor de meeste honden en katten, maar vogels, ongewervelde dieren, tropische vissen, reptielen, amfibieën en knaagdieren moeten mogelijk aan andere eisen voldoen en moeten een gezondheidscertificaat hebben om Thailand binnen te komen.

Als u een vrij uniek huisdier heeft, zoals een schildpad of een papegaai, moet u controleren of het niet wordt beschermd door de Conventie inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES), aangezien u aanvullende vergunning indien dit het geval is.

Voor hulp bij procedures en regelgeving is het raadzaam contact op te nemen met een ervaren specialist in huisdierverhuizingen voor begeleiding.


*Vereisten voor huisdieren die naar Thailand verhuizen

Thailand vereist geen rabiës-titertest (FAVN) voor huisdieren die vanuit welk land dan ook binnenkomen, maar uw huisdier moet worden gechipt zodat het gemakkelijk kan worden geïdentificeerd. Thailand accepteert momenteel AVID 9 en AVID 10 microchips, naast ISO-norm 11784 of ISO-norm 11785 microchips.

Nadat de microchip is geïmplanteerd, moet uw huisdier een geïnactiveerd vaccin tegen rabiës krijgen. U moet bij aankomst het originele rabiëscertificaat kunnen overleggen en op dit certificaat moeten het microchipnummer, de inentingsdatum en de duur van het vaccin worden vermeld. Honden moeten ook worden ingeënt tegen hondenziekte, parvovirus, leptospirose en hepatitis (DHLPP).

Terwijl katten moeten worden ingeënt tegen kattengriep-katten (Kah-lee-see)
virus, feliene virale rhinotra-kee-i-tis, chlamydia en feliene parvovirus.
.

Uw huisdier moet alle benodigde vaccinaties hebben gehad ten minste 21 dagen voor aankomst in Thailand, maar niet meer dan een jaar ervoor.

*Puppies en kittens

Puppy's en kittens moeten worden ingeënt als ze minstens drie maanden oud zijn en moeten 30 dagen wachten na hun inenting voordat ze het land mogen binnenkomen. Dit betekent dat de minimumleeftijd voor import vier maanden oud is.

Binnen tien dagen na de datum waarop uw huisdier moet vliegen, moet u een ingevuld gezondheidscertificaat van een dierenarts (formulier 7001) verkrijgen van een erkende dierenarts.
U moet ook een invoervergunning verkrijgen van het Bangkok Animal Quarantine Station, die 45 dagen geldig is vanaf de datum van afgifte.

*Het verhuisproces

Alle huisdieren moeten 48 uur voor hun vertrek worden geïnspecteerd om hun exportvergunning te krijgen. De uitvoervergunning en het gezondheidscertificaat worden na de inspectie afgegeven en een kopie wordt voor vertrek naar de eigenaar gestuurd.

Bij aankomst in Thailand is het mogelijk dat uw huisdier tot 30 dagen in quarantaine moet als het niet aan bepaalde eisen voldoet. Zodra alle inspecties en tests acceptabele resultaten hebben opgeleverd, kunt u uw huisdier mee naar huis nemen.

Huisdieren kunnen vliegen naar Suvarnabhumi International Airport in Bangkok, en ze kunnen reizen in de cabine, of als ingecheckte bagage of luchtvracht, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de grootte van uw huisdier. Uw huisdier mag niet worden blootgesteld aan andere dieren als ze op doorreis zijn in een ander land, dus ze mogen tijdens elke doorreis alleen in een officieel goedgekeurd quarantainegebied verblijven.

*Verhuizers van huisdieren in Thailand

Er zijn veel bedrijven die verhuisdiensten aanbieden, en de meeste bieden verwerkingspapieren aan. Sommigen behandelen ook het hele proces, waaronder het reserveren van vluchten, veterinaire diensten en het bezorgen van huisdieren.

Een van de meest populaire bronnen voor het verhuizen van huisdieren is de International Pet and Animal Transportation Association. Dit is een non-profitorganisatie waar ze verschillende bedrijven hebben die lid zijn van de vereniging, het is beter om contact met hen op te nemen voordat u akkoord gaat met de huisdierenservice van uw keuze om er zeker van te zijn dat uw huisdier wordt overgedragen. Ze kunnen u een lijst geven van betrouwbare verladers van huisdieren die fraude en oplichting vermijden.

Wat betreft de autoriteit in Thailand die toezicht houdt op de verhuizing van huisdieren, kunt u contact opnemen met.

Bureau of Disease Control and Veterinary Services, Department of Livestock Development

Adres: Phayathai Road, Ratchtavee, 10400 Bangkok, Thailand

Telefoon: 66-2-653-4550 toestel 4175

Fax: 66-2-653-4929

E-mail: quarantine_dcontrol@dld.go.th


Met dank aan The thaiger

Plaats reactie

Terug naar “Diversen”