Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Peper en zout
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 1
Lid geworden op: dinsdag 06 mei 2008, 23:20

Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?

#1 Bericht door Peper en zout » dinsdag 06 mei 2008, 23:24

Hallo mensen,

Op Toko Dong-A zie ik een overzicht van soorten rijst: Basmati-, pandan-, ketan-, parboiled-, longtong-, rode rijst, zilvervlies-rijst, en nog meer.

Van zilvervlies-rijst is bekend dat ze de voedingsstoffen en vitamines, waaronder vitamine B goed bewaart. Over de andere soorten rijst wordt dit echter niet vermeldt.
Nu heb ik recent een electrische rijststomer gekocht, en ik wil m'n rijst dus gaan stomen. En m'n vraag is dus: Voor welke rijst ik moet gaan, als een hoge voedingswaarde belangrijk voor mij is?

Over Basmati rijst lees ik dat het bij het stomen heerlijk geurt. Fantastisch! Maar ik lees ook dat het 'witte rijst' is. Betekent dit, dat de voedingswaarde een stuk lager ligt?

Laatste vraag: Van zilvervlies-rijst, ken ik alleen de versie uit de supermarkt. Die, meen ik, niet geschikt is om te stomen. Is er wel zilvervlies-rijst die geschikt is om te stomen?

Kortom: Wat adviseren jullie, voor welke stoom-rijst ik zou moeten gaan? :)

Groet, Marco
M'n fotografie: Marc Boom.com

Any colour as long as it's black or white.

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?

#2 Bericht door Jim » woensdag 07 mei 2008, 00:06

ik denk dat ketan rijst de meeste voedingswaarde heeft, maar om nou elke dag aan de kao niauw te zitten..
aardappels hebben een veel hogere voedingswaarde als rijst.
Peper en zout schreef: Kortom: Wat adviseren jullie, voor welke stoom-rijst ik zou moeten gaan? :)
de rijst die je lekker vindt en gewoon een beetje afwisselen ;)
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”

Gebruikersavatar
willem
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 243
Lid geworden op: woensdag 20 juli 2005, 19:46
Locatie: nw-lekkerland,soms samutprakan

Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?

#3 Bericht door willem » woensdag 07 mei 2008, 21:21

ik ga altijd voor de jasmin rijst.vind ik erg lekker.en het groeit op m'n eigen land. :lol: :lol:
vroeger komt nooit meer terug.

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?

#4 Bericht door thongdee » woensdag 07 mei 2008, 22:09

Verwerk ook vaak soorten rijst , maar denk niet dat de voedingswaarde per soort echt heel veel verschillen .
Ga gewoon wat de lekkerste is (ik meng meestal de "sticky" rijstmet de geparfumeerde in men rijstkoker)
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”