dragonfruit

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
rogerphayao
kenner
kenner
Berichten: 97
Lid geworden op: zondag 13 augustus 2006, 17:00
Locatie: Genk / Belgium

dragonfruit

#1 Bericht door rogerphayao » woensdag 01 augustus 2007, 18:54

De voorbije maand juli in Thailand geweest en een lekkere fruitsoort ontdekt. Kaew mangkorn, vertaald zou dit drakenglas moeten betekenen ook gekend als dragonfruit of pitahaya. Rode schil en wit vruchtvlees met zwarte pitjes in. Er is ook een variant met roze vruchtvlees. Heerlijke vrucht waarvan je maar niet genoeg kan krijgen... maar dan is het weer opletten voor de licht laxerende werking ervan. Lekker koel uit de koelkast smaakt ie het best.
Mijn Thaise familie wees me een veldje waar drakenglas groeit. Rare planten zijn het, het lijken wel cactussen. Na enig onderzoek weet ik nu dat de kaew mangkorn oorspronkelijk stamt uit Mexico en inderdaad een soort cactusvrucht is.
Smakelijk... ik moet me de volgende maanden beperken tot het eten van pruimen, appels en peren.

Rogerphayao
Snak naar het moment dat Belgische winters verleden tijd zullen zijn.

Gebruikersavatar
pietk
Expat
Expat
Berichten: 445
Lid geworden op: woensdag 24 augustus 2005, 14:48
Locatie: Chiangmai

#2 Bericht door pietk » donderdag 02 augustus 2007, 01:13

Is inderdaad lekker en ik heb gehoord dat ze een keer of 4 per jaar kunnen oogsten. Op dit moment ook import uit Vietnam gezien. Prijs ligt hier in Chiangmai, momenteel, op ongeveer 20 -25 thb per kilo.

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#3 Bericht door khonkaen » donderdag 02 augustus 2007, 03:11

ik hou er niet van, die pitjes gaan onder mijn gebitje zitten , geef mij maar lynchee, lamyay, of mankoet
en een appeltje kan ik hier ook eten , eventueel de pruim ook (kin hee)


groets,

willem
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#4 Bericht door Jim » donderdag 02 augustus 2007, 07:47

ben er ook niet echt gek van.
't smaakt een beetje naar een waterige kiwi.
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”