klassiek nederlands gerecht...

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
peterd1961
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 265
Lid geworden op: zondag 30 april 2006, 07:03
Locatie: Pathum Thanee

#16 Bericht door peterd1961 » zaterdag 12 mei 2007, 11:37

Gewoon boerenkool met worst met vette jus jammie.

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

Re: klassiek nederlands gerecht...

#17 Bericht door Manuel » zaterdag 12 mei 2007, 11:38

perry schreef:waar haal jij zuurkool???
Bijvorbeeld Carrefour..

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#18 Bericht door Edje » zaterdag 12 mei 2007, 15:09

Zuurkool is makkelijk zelf te maken. Witte kool is voldoende te koop in thailand. Zeer fijn snijden en azijn toevoegen. Kruiden als kruidnagel en peperbolletjes toevoegen. Hier is experimenteren met kruiden mogelijk.
In een luchtdicht afgesloten vat enkele weken tot maanden laten staan en klaar is kees.
Groetjes; Edje

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#19 Bericht door Mart » zaterdag 12 mei 2007, 15:45

Alles over zuurkool,

http://www.gkz.nl/ :wink:
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

carpediem
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2277
Lid geworden op: zaterdag 18 november 2006, 18:17
Locatie: amsterdam

#20 Bericht door carpediem » zaterdag 12 mei 2007, 16:21

gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen

voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..

ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..

in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten
Willem, ik zie het helemaal voor me;

jij in de keuken samen met je huisgenoten die het nodige commentaar hebben tijdens het koken en denken die Ting Tong farang wat is die allemaal aan het doen en dan ook aan tafel hun ogen uitkijken hoe je die vreemde maaltijd zit te verorberen terwijl zij natuurlijk van hun papaya salade zitten te smikkelen.

Of heb ik het helemaal mis??
pluk de dag (carpediem)

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#21 Bericht door Ben » zaterdag 12 mei 2007, 16:26

carpediem schreef:
gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen

voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..

ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..

in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten
Willem, ik zie het helemaal voor me;

jij in de keuken samen met je huisgenoten die het nodige commentaar hebben tijdens het koken en denken die Ting Tong farang wat is die allemaal aan het doen en dan ook aan tafel hun ogen uitkijken hoe je die vreemde maaltijd zit te verorberen terwijl zij natuurlijk van hun papaya salade zitten te smikkelen.

Of heb ik het helemaal mis??

hahaha ik ook Willem the wheelchair cookie :lol: :lol:

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

Re: klassiek nederlands gerecht...

#22 Bericht door khonkaen » maandag 14 mei 2007, 04:29

perry schreef:
khonkaen schreef:ik ben het thaise eten even zat , dus
gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen

voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..

ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..

in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten

aldus zal de kat er niet met mijn lege maag vandoor gaan.


zuurkool koop ik in Nong Khai .. in het straatje achter de 'danish baker'
zit een restaurantje , dat WEINSAUERKRAUT MIT NATURLICHEM VITAMIN C verkoopt voor 159 thb per literblik .. ook verkopen ze nog andere westerse producten ..



willem



willem
Willem waar haal jij zuurkool???
niets is perfect en niets is blijvend

novio3216
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 29
Lid geworden op: zondag 19 augustus 2007, 08:43
Locatie: Sittard/Chiang Mai
Contacteer:

Slibtong

#23 Bericht door novio3216 » zondag 02 september 2007, 09:11

Khonkaen schreef:
wat heet klein ..
bij tesco 20- 30 cm en ze maken ze nog gratis schoon en ontvellen ze voor je

Dit is dus duidelijk geen 'slibtong ! ' Dit is dus de 'gewone' tong.
Slibtong is nml een klein soort tong van 14 tot 18 cm groot.
Het verschil is dat de gewone tong dikker en lekkerder is...
in de roomboter gestoofd... en smullen maar.
De tong van 20 tot 30 cm kostt gemiddeld (dagprijs) 13 - 15 euro in
een NL restaurant.... ik heb in Urk voor 7.50 euro onbeperkt slibtong
gegeten !

Groetjes, Eddy

Leven zonder leven,
is een doods bestaan.
Ben nog enkele maanden in Nederland maar
heb inmiddels al een apartement in Chiang Mai.
De bedoeling is om daar te blijven.

Holiday
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 48
Lid geworden op: vrijdag 04 mei 2007, 08:18
Locatie: Bangkok

#24 Bericht door Holiday » zondag 02 september 2007, 10:30

Nu jullie het hier toch over eten en koken hebben, probeer ik hier antwoord te krijgen op mijn vraag.
Wat is een goed alternatief voor croma of becel bakboter?
Ik ben het hier in Bangkok nog niet tegen gekomen.
En om nu alles in de olie te bakken, gadsie.
Ik heb wel al pakjes boter gekocht en dat gebruikt, maar ik vind dat echt 10x niks.
Als ik lees dat jullie stamp eten en gehaktballen, neem ik aan dat dat niet met olie bereid is.

Wie kan dit hopeloos keukenprinsesje helpen?

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

Re: Slibtong

#25 Bericht door dirk » zondag 02 september 2007, 12:36

novio3216 schreef:
Dit is dus duidelijk geen 'slibtong ! ' Dit is dus de 'gewone' tong.
Slibtong is nml een klein soort tong van 14 tot 18 cm groot.
Het verschil is dat de gewone tong dikker en lekkerder is...
Als (zee)visser moet ik hier op reageren. Een slip(b)tong is gewoon ondermaatse tong en zeker geen ander soort tong.
Sommige dachten tong komt uit het slib, dus slibtong. Sliptong slaat op dat als hij klein is door de mazen van het net "slipt".
Maar daarom zijn ze best wel lekker.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

Gebruikersavatar
pietk
Expat
Expat
Berichten: 445
Lid geworden op: woensdag 24 augustus 2005, 14:48
Locatie: Chiangmai

#26 Bericht door pietk » zondag 02 september 2007, 14:20

Holiday schreef:Nu jullie het hier toch over eten en koken hebben, probeer ik hier antwoord te krijgen op mijn vraag.
Wat is een goed alternatief voor croma of becel bakboter?
Ik ben het hier in Bangkok nog niet tegen gekomen.
En om nu alles in de olie te bakken, gadsie.
Ik heb wel al pakjes boter gekocht en dat gebruikt, maar ik vind dat echt 10x niks.
Als ik lees dat jullie stamp eten en gehaktballen, neem ik aan dat dat niet met olie bereid is.

Wie kan dit hopeloos keukenprinsesje helpen?
Gewoon in zonnebloem olie, vuur niet te hoog en als de olie in de pan iets begint te "lopen" het vlees erin doen.
Pinda olie en sesam olie kun je ook gebruiken.

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#27 Bericht door Edje » zondag 02 september 2007, 17:04

Ik dacht bijna zeker te weten dat in de grote zaken zoals Foodland, Tops, Carefour, BigC ea vloeibare bakboter in flacons verkrijgbaar is.
Groetjes; Edje

Holiday
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 48
Lid geworden op: vrijdag 04 mei 2007, 08:18
Locatie: Bangkok

#28 Bericht door Holiday » maandag 03 september 2007, 03:07

Nou Ed, ik hoop dat je gelijk hebt.
Ik zal nog eens beter kijken.
Aangezien mijn Thais nog in de beginfase is weet ik niet hoe dit in het Thais heet.
iemand daar een antwoord op? Thanks.

Pien
Veel ervaring
Veel ervaring
Berichten: 61
Lid geworden op: maandag 30 april 2007, 19:13

#29 Bericht door Pien » maandag 03 september 2007, 13:24

khonkaen schreef:sliptong , is dat tong , die de thaise dames een paar dagen in hun slipje dragen ???
het geeft er wel een pikant smaakje aan...

overigens eet ik ze puur natuur in de boter gebakken ..net zoals Peterd..



willem
:roll:

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”