kaeng massaman

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

kaeng massaman

#1 Bericht door khonkaen » maandag 12 februari 2007, 03:25

ofwel muslem curry
de kruiden verkopen ze bij Tesco kant en klaar...

wat water erbij, een kippendij en een paar in stukken gesneden geschilde aardappelen

een uurtje op een laag pitje zachtjes laten sudderen en je eet alleen de kip met de aardappelen...
de curry die je over hebt, kan je in de koelkast 2 weken bewaren tot de volgende keer



willem, fijnproever..
niets is perfect en niets is blijvend

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

Re: kaeng massaman

#2 Bericht door Manuel » maandag 12 februari 2007, 07:16

khonkaen schreef:ofwel muslem curry
de kruiden verkopen ze bij Tesco kant en klaar...
...........
...........
willem, fijnproever..
Kant en klaar en fijnproever...

Gaat dat samen?

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#3 Bericht door Jim » maandag 12 februari 2007, 11:50

doe er ook wat ananas bij (en minder aardappels).

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#4 Bericht door Manuel » maandag 12 februari 2007, 19:28

Jim schreef:doe er ook wat ananas bij (en minder aardappels).
Niet mee eens.....
Op deze manier wijk je af van wat een massaman curry is. Wordt het net zo iets als een pizza hawaii....

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#5 Bericht door Jim » dinsdag 13 februari 2007, 00:00

mwah.. koken is geen wiskunde ;)
een beetje artistieke vrijheid is nooit weg.

ik heb dit trouwens opgepikt in bangkok dus helaas is 't niet m'n eigen artistiekiteit :)

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

Re: kaeng massaman

#6 Bericht door khonkaen » dinsdag 13 februari 2007, 06:28

Manuel schreef:
khonkaen schreef:ofwel muslem curry
de kruiden verkopen ze bij Tesco kant en klaar...
...........
...........
willem, fijnproever..
Kant en klaar en fijnproever...

Gaat dat samen?

je kan de curry paste ook zelf maken, maar dat is heel bewerkelijk er zitten 16 verschillende ingredienten in ... dit kan de reden zijn dat het op de markten niet zo vaak te koop is...
google kaeng massaman ...
niets is perfect en niets is blijvend

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#7 Bericht door henkypenky » vrijdag 02 maart 2007, 12:28

Manuel schreef: Op deze manier wijk je af van wat een massaman curry is. Wordt het net zo iets als een pizza hawaii....
inderdaad manuel .
het enige dat je kunt vervangen om het geheel ( nog ) zoeter te krijgen zijn de gewone aardappelen en wel door sweet-potatoes maar wel opletten want die zijn vlugger gaar :)
live and let live !

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#8 Bericht door Mart » vrijdag 23 maart 2007, 16:46

Willem, wanneer kom je met een nieuw recept ? Ik eet al weken het zelfde :wink:
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#9 Bericht door khonkaen » zaterdag 24 maart 2007, 06:53

oke mart..

ma muang , kao niao

de kleefrijst koken met nam kati = cocosmelk met suiker
de mango's schoonmaken en in stukken snijden , op de rijst leggen . en dan nog dikke zoete kati er overheen...

ik eet zelf nogal vaak som tam... groene papaya, mango of boontjes in de vijzel, tomaatje, citroen, prik , uitje, knof en nam plaa erbij en dan maar goed doorelkaar stampen .. zelf prefereer ik er een zwart krabbetje doorheen gestampt..


eet ze,
over een paar weken heb ik wel weer wat anders


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
jodokus
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 919
Lid geworden op: zondag 09 juli 2006, 11:31
Locatie: Sattahip

#10 Bericht door jodokus » zaterdag 24 maart 2007, 08:32

Misschien kun je er een dagelijkse column van maken...lekker...
Toch wel...

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#11 Bericht door khonkaen » zaterdag 24 maart 2007, 12:28

ik zal er eens over denken jodocus , maar dat is veel werk en ik ben nogal lui...


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”