voor jumbo

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

voor jumbo

#1 Bericht door khonkaen » zaterdag 21 oktober 2006, 06:53

heb je nog tegoed , martin

zure haring .. ik kon geen witte snapper krijgen , aldus witte pla kapong genomen , in de kruidenazijn gezet met schijfjes ui en augurken .. nu na 4 weken smaakt het goed...

op de markt is ook levende paling te koop 150 thb de kilo, zal wel geen ijsselmeer paling zijn , en ik ga ze stoven..
hoewel ik zelf rook , zie ik geen kans de paling te laten roken

veel geluk ,

willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#2 Bericht door Mart » zaterdag 21 oktober 2006, 16:13

Ome Willem,

Wat gaan we nu krijgen :?: Alleen voor JUMBO :roll:

Wij nemen graag kennis van jouw kunstjes in de keuken. :wink: :wink:
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#3 Bericht door khonkaen » zaterdag 21 oktober 2006, 20:18

niet alleen voor Jumbo, Mart....
maar hij had ooit de vraag gesteld welke vis gebruik je om zure haring te maken en hoe heet die in het thai.. vandaar...

ik heb inmiddels de paling gestoofd in boter met wat water en een scheutje nam pla... het was lekker ...
ik zal eens op de culinaire pagina kijken voor meer recepten...
maar de ellende is het schoonmaken van zo'n kronkelaar ; ook al sla je hem de hersens in , dan blijft die nog kronkelen zelfs als je hem in de saus laat glijden.. maar is met 10 minuten gaar...



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

Re: voor jumbo

#4 Bericht door jumbo » zondag 22 oktober 2006, 01:54

khonkaen schreef:heb je nog tegoed , martin

zure haring .. ik kon geen witte snapper krijgen , aldus witte pla kapong genomen , in de kruidenazijn gezet met schijfjes ui en augurken .. nu na 4 weken smaakt het goed...

op de markt is ook levende paling te koop 150 thb de kilo, zal wel geen ijsselmeer paling zijn , en ik ga ze stoven..
hoewel ik zelf rook , zie ik geen kans de paling te laten roken

veel geluk ,

willem, nederthai
Bedankt willem
Ok ga het zeker proberen, ben nog steeds bezig met zoute haring en heb een goede vis gevonden maar het probleem is een beetje het vet....
paling gezien en ga ik dit jaar roken......mmmm
mrs.J heeft verleden jaar zelf een roker gemaakt met een doos en daarin een hele zalm gerookt, maar iets te lang, kon geen plakken snijden voor op toast, da tmeot dit jaar beter (anders krijgt ze geen bonus :lol: :wink: )

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#5 Bericht door khonkaen » zondag 22 oktober 2006, 15:59

Martin, vraag eens aan de missus hoe zij een roker gemaakt heeft ,
ik wil ook wel paling roken ..





willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#6 Bericht door Mystic » zondag 22 oktober 2006, 16:37

Haringheren,

Ik kom in januari richtig Thailand, dan kan ik wel wat meenemen, aangezien we toch licht reizen als we die kant op gaan (terug is een ander verhaal ;)
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#7 Bericht door jumbo » maandag 23 oktober 2006, 01:22

khonkaen schreef:Martin, vraag eens aan de missus hoe zij een roker gemaakt heeft ,
ik wil ook wel paling roken ..


willem, nederthai
bbq houtskool, zaagsel, de paling erboven hangen aan een kledinghanger en zij had de hanger aan een trap met twee zijden gehangen, een kartonnen doos om de vis in te hangen.
het bbq houtskool, zaagels (of thee) laten smeulen in schaal op de houtskool,
doos aan onderzijde open met de vis erboven en roken maar.....
bbq houtskool moet smeulen niet branden

eet smakelijk
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#8 Bericht door khonkaen » maandag 23 oktober 2006, 01:42

bedankt , Jumbo ik ga het proberen...


willem , nedertha
niets is perfect en niets is blijvend

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#9 Bericht door khonkaen » maandag 23 oktober 2006, 01:47

Mystic,

ik zou je dankbaar zijn als jij mij een tonnetje vuile of schone haring zou kunnen bezorgen..
uiteraard betaal ik gelijk in thb , (boter bij de vis) en ben tot tegenprestatie bereid...


veel geluk,

willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#10 Bericht door Mystic » woensdag 25 oktober 2006, 04:16

Tonnetje haring?

ben ne boerin, maar ken de benaming niet, ga wel eens bij een visboer vragen ;)
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

GiFre
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 20
Lid geworden op: zondag 30 juli 2006, 17:12

#11 Bericht door GiFre » woensdag 25 oktober 2006, 19:30

khonkaen schreef:maar de ellende is het schoonmaken van zo'n kronkelaar ; ook al sla je hem de hersens in , dan blijft die nog kronkelen zelfs als je hem in de saus laat glijden.. maar is met 10 minuten gaar...



willem, nederthai
Daar is een truukje voor hoor.
Weet nog dat vroeger mijn grootvader paling kuiste deze bijna niet bewoog.
Hij nam deze zeer zacht vast, hoe harder je knijpt hoe wilder deze wordt, zou je zelf zijn als ze je strot dichtknijpen!?
Het enige dat hij gebruikte was een simpel schuursponje om de glibberigge aal vast te houden, maar zeer zacht.

Groetjesssssssss

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#12 Bericht door khonkaen » donderdag 26 oktober 2006, 04:02

nou Mystic,

een tonnetje diepvriesharing is 100 stuks , maar schijnt nogal veel plaats in te nemen...
de visboer kan ook diepvriesharing vacuum verpakken per 10 stuks, die blijven wel 24 uur goed en nemen minder plaats in ..
nogmaals zou mijn dank groot zijn .. betaal jou gelijk en ben tot wederdienst bereid, bijvoorbeeld jou de prachtige drentse omgeving te laten zien en te gaan eten in een airco restaurant of in de vrije natuur..
of je eventueel een slaapplaats te bieden in ons huis....

groetjens,




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#13 Bericht door khonkaen » donderdag 26 oktober 2006, 04:05

Gifre,

bedankt voor de tip..

veel geluk,

willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#14 Bericht door Mart » donderdag 26 oktober 2006, 18:38

Ik wil ook wel een beetje diepgevroren haring, dus

AS ET EVEN KAN, ( batjes bij de vis )
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#15 Bericht door Mystic » maandag 06 november 2006, 08:55

Diepgevroren?

Ehhh ga ik dan met een koeltrolly op pad?
Hoe houd je dat koel genoeg?
Ik heb ongeveer 14 kilo eigen bagage (ongeveer) en kan dus wel een aantal kilo's aan vis meenemen (of ander hollands spul)

Komen jullie mij dan tegemoet op BKK airport? Of moet ik met vis en al het land in (LOL, ik zie me al spoken, hysterisch taxis nemen met smeltende vis wahaaaaa)

Willem:
Ik kom vast nog eens bij je langs, de volgende vakantie staat de Isaan nog niet op de planning (we gaan eerst naar het hoge noorden), maar de vakantie daarop willen we toch echt het land der Som Tam met eigen ogen aanschouwen ;)
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”