kung chae nam pla

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

kung chae nam pla

#1 Bericht door khonkaen » donderdag 21 september 2006, 14:15

je koopt een stuk of 20 niet al te grote garnalen .. en laat ze door je vrouw schoonmaken , de zwarte darm gaat eruit en het staartje blijft zitten..
ontdoe inmiddels 1 of meer chili's van het zaad en snij ze ragfijn..
maak 4 tenen knof schoon .. snij 1/3de van een citroen..

rangschik ze netjes in een kringetje op een groot plat bord .. met de staartjes aan de buitenkant..
doe de knof in een knijper en verdeel dat over de garnalen , zo ook de chili... druppel citroen erover en nam pla (vissaus)


1 van mijn favoriete hapjes....



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#2 Bericht door Mart » donderdag 21 september 2006, 14:52

Willem,
Eet jij ze allemaal alleen op :lol:
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

Bartje

Re: kung chae nam pla

#3 Bericht door Bartje » donderdag 21 september 2006, 21:39

khonkaen schreef:je koopt een stuk of 20 niet al te grote garnalen .. en laat ze door je vrouw schoonmaken , de zwarte darm gaat eruit en het staartje blijft zitten..
ontdoe inmiddels 1 of meer chili's van het zaad en snij ze ragfijn..
maak 4 tenen knof schoon .. snij 1/3de van een citroen..

rangschik ze netjes in een kringetje op een groot plat bord .. met de staartjes aan de buitenkant..
doe de knof in een knijper en verdeel dat over de garnalen , zo ook de chili... druppel citroen erover en nam pla (vissaus)


1 van mijn favoriete hapjes....

Hoe heet dat bittergroene stukje groente dat ze altijd onder of op dat gemarineerde garnaaltje leggen? Weet jij dat willem?

Voor een "starter" is dit ook een van mijn favorieten!

Groetjes



willem, nederthai

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#4 Bericht door khonkaen » vrijdag 22 september 2006, 02:55

'bitter' heb ik de schurft aan , behalve 'oranjebitter'
dus ik weet niet hoe dat stukje bittere groente heet..


veel geluk,




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

Kaeng

#5 Bericht door khonkaen » zondag 24 september 2006, 01:15

kaeng kiauw waan kai/moo--- groene zachte curry met kip/varken ..
kaeng massaman ---- moslem groene curry met kip en aardappel...
je eet het met wat mooie rijst , en is op de meeste markten/eetstalletjes
voor weinig te koop..

het zijn 'gewone' thaise gerechten... als je ze nog nooit gegeten hebt, moet je dat toch eens proberen...
net als kao man kai,rijst met kip, kao ka moo, rijst met varken en kao na pet,rijst met eend...
kai yang, gegrilde kip...

ik eet ze afwisselend en dat gaat niet vervelen...




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

Re: Kaeng

#6 Bericht door jumbo » zondag 24 september 2006, 01:20

khonkaen schreef:kaeng kiauw waan kai/moo--- groene zachte curry met kip/varken ..
kaeng massaman ---- moslem groene curry met kip en aardappel...
je eet het met wat mooie rijst , en is op de meeste markten/eetstalletjes
voor weinig te koop..

het zijn 'gewone' thaise gerechten... als je ze nog nooit gegeten hebt, moet je dat toch eens proberen...
net als kao man kai,rijst met kip, kao ka moo, rijst met varken en kao na pet,rijst met eend...
kai yang, gegrilde kip...

ik eet ze afwisselend en dat gaat niet vervelen...

willem, nederthai
Volgens mij is massaman een rode curry Willem

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#7 Bericht door Manuel » zondag 24 september 2006, 08:47

Massaman is .............. geel!!!!!!!!!!

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#8 Bericht door Ben » zondag 24 september 2006, 09:03

Manuel schreef:Massaman is .............. geel!!!!!!!!!!

Masseman heeft hier op de markt verschillende kleuren

van donker tot inderdaad geel en het is inderdaad rode curry

Smaken verschillen nogal van spicy tot zeer spicy een kwestie van smaak.
Wel een van mijn voorkeurs gerechten.

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#9 Bericht door jumbo » zondag 24 september 2006, 09:42

Ben schreef:
Manuel schreef:Massaman is .............. geel!!!!!!!!!!

Masseman heeft hier op de markt verschillende kleuren

van donker tot inderdaad geel en het is inderdaad rode curry

Smaken verschillen nogal van spicy tot zeer spicy een kwestie van smaak.
Wel een van mijn voorkeurs gerechten.
Klopt inderdaad, geel tot rood achtig, effe de kleur kwijt


J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#10 Bericht door Jim » zondag 24 september 2006, 10:06

rode curry en massaman curry zijn toch echt 2 verschillende dingen hoor :)

als je aardappelen in je rode curry vindt dan wordt het tijd om de kok te ontslaan ;)

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#11 Bericht door Ben » zondag 24 september 2006, 10:27

Jim schreef:rode curry en massaman curry zijn toch echt 2 verschillende dingen hoor :)

als je aardappelen in je rode curry vindt dan wordt het tijd om de kok te ontslaan ;)
Ik zie hier op de markt vershillende kleuren maar als er GEEN aardappelen inzitten kan ik hem niet eens kok noemen .

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”