voor nico...

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

voor nico...

#1 Bericht door khonkaen » maandag 11 september 2006, 12:35

op jouw verzoek , cocos recepten..

tom kha kai,

300 gr kippenvlees, in dunne reepjes gesneden..
125 gr galanga wortel,
1 citroengras wortel
5 lemoen blaadjes in stukjes
5 kleine hete chilies , open gesneden en zaad eruit..
5 gehakte rode uitjes
250 gr cocosroom
700 gr cocosmelk
1 eetlepel zout,
3 eetlepels citroensap,
2 eetlepels vissaus

breng de cocosmelk aan de kook en voeg galanga, citroengras , ui en lemoenblaadjes toe...
voeg de kip toe, het zout en laat het op laag vuur zachtjes pruttelen..
als de kip gaar is, giet de cocosroom in de soep, roer voorzichtig en als de soep aan de kook komt, doe dan het gas uit...
voeg de vissaus, citroensap en chilies toe en serveer heet...




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Bartje

#2 Bericht door Bartje » maandag 11 september 2006, 14:22

Tip! Braad de stukjes kip kort alvorens!

nicod
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 444
Lid geworden op: vrijdag 24 maart 2006, 17:42
Locatie: Breda

#3 Bericht door nicod » maandag 11 september 2006, 19:38

Dit is nu het enige gerecht dat ik al "volledig" beheers. Voor zout neem ik Nam Pla/ geen zout los. Voordien ook nog smaakversterker, maar dat schijnt niet zo best te zijn. Graag meer recepten!

Mijn dank zal niet eeuwig zijn KhonKaen, maar wel langdurig. :D

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#4 Bericht door Jim » maandag 11 september 2006, 20:32

ik mis champignons, knorr poeder en het allerbelangrijkste.. koriander ;)

edit: 1x belangrijkste is genoeg
Laatst gewijzigd door Jim op dinsdag 12 september 2006, 06:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#5 Bericht door Ben » maandag 11 september 2006, 20:59

Jim schreef:ik mis champignons, knorr poeder en het allerbelangrijkste belangrijkste.. koriander ;)

tja smaken verschillen maar ik geniet elke dag weer van wat ik eet
zelfgemaakt of gekocht .

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#6 Bericht door khonkaen » dinsdag 12 september 2006, 02:36

kao niao ma muang

200gr gare kleefrijst,
1 blikje cocosmelk (2dl),
1/2 theelepel maizena,
zout,
3 eetlepels suiker,
2 rijpe mango's...


schep 2 eetlepels van het dikke deel van de kokosmelk en doe ze in een steelpannetje... roer de maizena, een mespunt zout ca 1/8 liter water erdoor... laat het kort koken en zet de saus apart...
roer de rest van de cocosmelk met de suiker en 1 1/2 dl water door elkaar en breng dit aan de kook... roer van het vuur af de rijst erdoor..
schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan parten..
verdeel de rijst over de borden en leg de plakken mango ernaast...
giet de cocossaus over de rijst...






willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#7 Bericht door khonkaen » dinsdag 12 september 2006, 05:17

icecream katie


1 blik kokosvruchtvlees op siroop (400g)
2 blikken kokosmelk ad 4dl per stuk
100 gr suiker...


laat het kokosvruchtvlees uitlekken en vang de siroop op...
roer de kokosmelk , de siroop en de suiker doorelkaar en laat regelmatig roerend circa 3 minuten op laag of middelhoog vuur doorwarmen, maar niet koken..
snijd het kokosvruchtvlees in blokjes en roer ze door de kokosmelk..
schep het mengsel in een sorbetiere en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen...
het kan ook in de diepvries worden bevroren, maar dan moet het af en toe worden omgeschept om te voorkomen dat de stukjes vruchtvlees zich op de bodem vastzetten...





willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#8 Bericht door Jim » dinsdag 12 september 2006, 06:48

Ben schreef:
Jim schreef:ik mis champignons, knorr poeder en het allerbelangrijkste belangrijkste.. koriander ;)

tja smaken verschillen
maar tom kha kai zonder koriander is als haring zonder uitjes ;)

Nimnuan
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 652
Lid geworden op: maandag 31 juli 2006, 22:59
Locatie: Nieuwegein

#9 Bericht door Nimnuan » zaterdag 16 september 2006, 14:19

Jim schreef:
Ben schreef:
Jim schreef:ik mis champignons, knorr poeder en het allerbelangrijkste belangrijkste.. koriander ;)

tja smaken verschillen
maar tom kha kai zonder koriander is als haring zonder uitjes ;)
Dat is waar :!: :lol:
Johan

-- Happiness is a choice that requires effort at times --

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”