Eten met stokjes

Informatie over cultuur en gebruiken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
diaantje
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: vrijdag 12 mei 2006, 17:47
Locatie: nederland

#16 Bericht door diaantje » vrijdag 02 juni 2006, 21:40

Hoi,

Wat maakt het eigelijk uit hoe je het naar binnenwerkt :wink:

Als het maar lekker is !

gr dianan :lol:

howlaannitnoi

#17 Bericht door howlaannitnoi » dinsdag 20 juni 2006, 12:15

In Thailand worden sommige gerechten met stokjes gegeten. Vaak mie-achtige (roerbak)gerechten van chineese oorsprong. Ik schat in dat ongeveer 80 % met lepel (en vork) wordt gegeten, 10% met de hand (vooral kleefrijst gerchten) en 10% met eetstokjes. E.e.a. is wel streekgebonden en afhankelijk van de opvoeding thuis, veel Thai stammen immers af van Chinese voorouders.

Plaats reactie

Terug naar “Cultuur”