Mai Thai

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Manos
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: dinsdag 05 juli 2005, 11:55

Mai Thai

#1 Bericht door Manos » zondag 12 maart 2006, 11:33

Binnen een paar weken ga ik voor een bende Thai's eten klaar maken op men vorig jaar meegebrachte wokbrander, nu is men vraag wat is het recept van het drankje Mai Thai .

Thanks :oops:

Bartje

#2 Bericht door Bartje » zondag 12 maart 2006, 14:20

donkere rum
witte rum
creme grenadine
sinnasappelsap/ananas sap
limoen

Thai gebruiken vaak thaise whiskey bij gebrek aan rum!

De Thai drinken de Mai Tai wat zoeter dan de orginele!

Santjes!!!

Manos
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: dinsdag 05 juli 2005, 11:55

#3 Bericht door Manos » maandag 13 maart 2006, 11:27

Bedankt Bart, zullen dat eens uittesten. :D

Wokhot
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 1
Lid geworden op: woensdag 28 februari 2007, 12:58

#4 Bericht door Wokhot » woensdag 28 februari 2007, 13:02

Heerlijk receptje. Ik heb zopas ook een wokbrander aangeschaft en ben nu op zoek naar enkele eenvoudige receptjes kan iemand mij helpen?

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#5 Bericht door jumbo » donderdag 01 maart 2007, 02:29

de volgende boeken kunnen informatie geven

you never wok alone
take a wok on the wild side
wokking in memphis
wok this way!
wok on water
en als voorlopig laatste
the wok of life


J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#6 Bericht door Mystic » donderdag 01 maart 2007, 07:57

Waaahahahaha LOL, Jumbo mafkees ;)
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#7 Bericht door Ben » donderdag 01 maart 2007, 08:03

jumbo schreef:de volgende boeken kunnen informatie geven

you never wok alone
take a wok on the wild side
wokking in memphis
wok this way!
wok on water
en als voorlopig laatste
the wok of life


J

Forget some books .

These boots are made for wokking
I wok the line.
:lol:

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#8 Bericht door Manuel » donderdag 01 maart 2007, 08:26

Hoewel veel mensen de Mai Tai (dus niet Thai, waar de verwarring vandaan komt...), met Thailand associeren, heeft het niks met Thailand te maken. Het recept komt van Traders Vic, ik geloof Oakland, US.
De orginele Mai Tai bevat geen fruitsappen...., alhoewel de meest gemaakte Mai Tai wel deze fruitsappen bevat.

Het recept wat ik gebruik ligt dicht bij het orginele maar heeft wel fruitsap omdat een ieder denkt dat dit de orginele Mai Tai is.

-2 delen Donkere Rum (Captain Morgan)
-2 delen Witte Rum (Havana Club)
-1 deel Orange Curacao (Bols)
-Dash rode siroop
-Dash limoen sap
-3 delen Sinaasapple sap
-3 delen Ananas sap
Shake op veel ijs, garneren met bijvoorbeeld een stukje ananas.
Drink!!!!

Lekker...!!!!!!!!!!!

Helaas in Thailand (en ook de rest of de wereld) wordt vaak te weinig alcohol gebruikt in cocktails om de kosten te drukken. Ik durf te zeggen dat ik voor mijn cocktails de meest geaccepteerde recepten gebruik en de juiste hoeveelheden alcohol houdende dranken. Het is voor mij belangrijk om een zeer goede cocktail te serveren en zeker de beste in een 'bier bar'.!

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#9 Bericht door jumbo » donderdag 01 maart 2007, 08:50

Manuel schreef:Hoewel veel mensen de Mai Tai (dus niet Thai, waar de verwarring vandaan komt...), met Thailand associeren, heeft het niks met Thailand te maken. Het recept komt van Traders Vic, ik geloof Oakland, US.
De orginele Mai Tai bevat geen fruitsappen...., alhoewel de meest gemaakte Mai Tai wel deze fruitsappen bevat.

Het recept wat ik gebruik ligt dicht bij het orginele maar heeft wel fruitsap omdat een ieder denkt dat dit de orginele Mai Tai is.

-2 delen Donkere Rum (Captain Morgan)
-2 delen Witte Rum (Havana Club)
-1 deel Orange Curacao (Bols)
-Dash rode siroop
-Dash limoen sap
-3 delen Sinaasapple sap
-3 delen Ananas sap
Shake op veel ijs, garneren met bijvoorbeeld een stukje ananas.
Drink!!!!

Lekker...!!!!!!!!!!!

Helaas in Thailand (en ook de rest of de wereld) wordt vaak te weinig alcohol gebruikt in cocktails om de kosten te drukken. Ik durf te zeggen dat ik voor mijn cocktails de meest geaccepteerde recepten gebruik en de juiste hoeveelheden alcohol houdende dranken. Het is voor mij belangrijk om een zeer goede cocktail te serveren en zeker de beste in een 'bier bar'.!
Ik heb laatst in Rayonmg nog geprobeerd om een cocktail menuutje alphabetisch te ontleden, helaas werd ik bij benadering van de P(ina colada) overrompeld door de hoeveelheden alcohol en heb ik een stappie terug gedaan naar bier uit blik...brrr...maar wel lekker

My tie is over het algemeen van diverse kleuren en klein geknoopt soms een dubbele oxford

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Manos
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: dinsdag 05 juli 2005, 11:55

#10 Bericht door Manos » donderdag 01 maart 2007, 09:13

Heb me een in het noorden een wokbrander(2jaar geleden) gekocht en hier reeds overheerlijke maaltijden gemaakt, een goeie Thaise winkel vinden en een paar kookboekjes en het gaat vanzelf.
De ogen dicht tijdens het eten en je zit ergens in een restorantje aan het strand.........
De mai thai tip ziet er goed uit en zal deze wel kortlings even uittesten en verslag over uitbrengen. :P

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”