insecten eten als snack

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

insecten eten als snack

#1 Bericht door henkypenky » zondag 23 oktober 2005, 11:11

hebben jullie in thailand ook al eens die gegrilde insecten ( sprinkhanen , maden etc. ) gegeten ?
het schijnt dat ze nu niet meer gevangen worden op de velden maar op een verantwoordelijke manier zonder insecticide etc. woren gekweekt .
twee jaar geleden proefde ik ze voor het eerst en vond het nogal vreemd maar de laatste keer heb ik regelmatig in thaise ronde zo'n portie als snack bij mijn biertje of mekong-cola opgepeuzeld en het smaakte me eigenlijk prima , je went echt aan alles :D

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#2 Bericht door khonkaen » maandag 24 oktober 2005, 00:01

mijn buurvrouw bracht mij van de week een zoete hutspotsoep met kippenpootjes

peen, uien, aardappel, kippenpootjes, suiker

smaakt best lekker




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

lekker toch

#3 Bericht door henkypenky » maandag 24 oktober 2005, 09:29

khonkaen schreef:mijn buurvrouw bracht mij van de week een zoete hutspotsoep met kippenpootjes

peen, uien, aardappel, kippenpootjes, suiker

smaakt best lekker




willem, nederthai
lekker toch :)
het is maar waar je zinnnen naar staan , alles op zijn tijd .

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

Zijderups

#4 Bericht door Edje » dinsdag 25 oktober 2005, 17:26

Heel lekker zijn de rupsen ( hetgeen er van over is ) nadat het zijde er vanaf gespind is. Proteïne rijk. Gebruik er geen sause bij.
Groetjes; Edje

Greuf
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 241
Lid geworden op: vrijdag 15 april 2005, 18:40
Locatie: Breda
Contacteer:

#5 Bericht door Greuf » woensdag 02 november 2005, 12:36

Hoi, weet iemand toevallig waar ik insecten in Nederland kan krijgen?

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#6 Bericht door Edje » woensdag 02 november 2005, 19:59

Greuf schreef:Hoi, weet iemand toevallig waar ik insecten in Nederland kan krijgen?
Misschien in een goede Toko, maar zelf vangen is ook een optie.
Groetjes; Edje

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

#7 Bericht door dirk » woensdag 02 november 2005, 21:10

Greuf schreef:Hoi, weet iemand toevallig waar ik insecten in Nederland kan krijgen?
Misschien kom je met deze link iets verder, een soort insectenstartpagina:
http://insecten.allepaginas.nl/

Nog een link met wat recepten:
http://www.interstad.nl/pages/insectenrecepten.html
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

FlyingDutchman
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 40
Lid geworden op: dinsdag 24 januari 2006, 11:24
Locatie: RotStad

Sprinkhanen

#8 Bericht door FlyingDutchman » dinsdag 24 januari 2006, 12:51

Sprinkhanen :roll: ... die schijnen naar kip/kikkerbil te smaken ? Volgens een maat van me.

Hoe smaken rupsen en maden ? :oops:
Afbeelding

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

Re: Sprinkhanen

#9 Bericht door henkypenky » dinsdag 24 januari 2006, 13:56

FlyingDutchman schreef:Sprinkhanen :roll: ... die schijnen naar kip/kikkerbil te smaken ? Volgens een maat van me.

Hoe smaken rupsen en maden ? :oops:
eerder een noot-achtige smaak , maar soms overheerst de smaak van de soya-saus waarmee ze de insecten wokken .

FlyingDutchman
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 40
Lid geworden op: dinsdag 24 januari 2006, 11:24
Locatie: RotStad

#10 Bericht door FlyingDutchman » dinsdag 24 januari 2006, 14:43

Ik weet dat de voedselindustrie gebruikt maakt van schildluizen uit Mexico (cochenille) en ik heb net een drinkyoghurt gedronken die daarmee gekleurd is. Het eten van insecten is meer het idee 'vies' en ze zien (wat ik op TV en plaatjes heb gezien) er ook niet zo 'appetijtelijk' uit. Ik moet eigenlijk niet zeuren en zal het zéker proberen, want ik eet wel oesters, garnalen en inktvis ... waar anderen weer van gruwen. Ik hoop dat ze naar cashewnoten smaken ... lekker in een oosters kipgerecht :!: "Ja, eet maar lekker", zeg je dan tegen je vriendin : "... het is kip met 'cashewnoten'." :lol:
Afbeelding

deng
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 17
Lid geworden op: maandag 06 februari 2006, 05:41
Locatie: Pattaya Thailand

insecten eten als snack

#11 Bericht door deng » maandag 06 februari 2006, 17:31

Ik heb een vriendin die uit Isaan komt (Oost-Thailand) en die me bij zowat ieder dier wat we in de tuin of velden zien, vertelt dat en hoe ze in Isaan gegeten worden. Zijzelf laat altijd een kakkerlakje met zout roosteren om door de papaya te stampen met de vijzel.
Voordien wordt wel het achterkantje (voor zover ik het aan konzien) eraf gebroken.

Omdat wij als blanken niet gewend insecten te eten zijn gruwen we ervan maar in Isaan (NO-Thailand), zo'n beetje het armste- en grootste rijstvelden-gebied van Thailand, is ieder modderkruipertje, kikkertje, insektje, slangetje of vogeltje een gratis maaltje waarin veel voedingsstoffen zitten.
In Isaan leefden in 2004 660.000 mensen onder de armoedegrens, die in Isaan ligt op een inkomen van 1.078 baht per maand (= 21 euro) (bron Bangkokpost economic review year-end 2005), dat in ogenschouw nemend is het voor te stellen dat alles wat komt aanlopen, kruipen of vliegen van harte welkom is en dat beperkt zich echt niet alleen tot insecten.
Hond, kat, slang of aap, alles gaat de pan in.
Het is dat me zulk soort lekkernijen niet aanspreekt, maar ik ben ervan overtuigd dat het nog lekker smaakt ook.

In China geldt hetzelfde, een mooie uitdrukking is dat "Chinezen alles eten wat poten heeft behalve stoelen en tafels". Als een Chinees een
dier ziet is zijn eerste vraag dan ook "how to cook".
Deze uitdrukkingen zijn mij door mijn chinese vrienden met een glimlach verteld en het neerschrijven ervan is zeker niet bedoeld als (ver)oordeel.

FCnieuwbouwwijkzuid
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 55
Lid geworden op: dinsdag 13 december 2005, 16:54
Locatie: Ugchelen

#12 Bericht door FCnieuwbouwwijkzuid » zondag 26 februari 2006, 23:00

Nou ik ben wel van plan om een aantal van deze beesjes te proeven.
Ik ben wel benieuwd, naar een aantal van deze.
alleen de maden laat ik liver links liggen, maar voor de rest......ik ben benieuwd
Travel for more knowledge

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#13 Bericht door henkypenky » maandag 27 februari 2006, 11:49

FCnieuwbouwwijkzuid schreef: alleen de maden laat ik liver links liggen, maar voor de rest......ik ben benieuwd
die zijn juist het lekkerst , niet zo droog als de kevers :-)
live and let live !

kohraya
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 128
Lid geworden op: woensdag 30 november 2005, 21:50
Locatie: België

#14 Bericht door kohraya » dinsdag 28 februari 2006, 00:35

Ik heb ook al wat geprobeerd op dat vlak. Maar kan iemand me vertellen hoe je die schorpioenen en spinnen eet? Breken en uitzuigen?

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#15 Bericht door henkypenky » dinsdag 28 februari 2006, 10:19

kohraya schreef:Ik heb ook al wat geprobeerd op dat vlak. Maar kan iemand me vertellen hoe je die schorpioenen en spinnen eet? Breken en uitzuigen?
nee want die heb ik nog niet geproefd , wel grasshoppers , die zijn krokant en kun je zo stukjes afbijten .
live and let live !

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”