East meets West
Moderator: Loempia
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
East meets West
Dat is leuk , heb een Italiaans restaurantje en men vrouwtje(Thais) kookt .
Ikzelf sta al van men 14 in de horeca , dus in Thailand hebben we een restaurant gehad waar ik dan weer achter het fornuis stond en Thais kookte ;-)
Dus we eten zo gevarieerd , meestal mixen we de 2 omdat onze zoon hier van zen 6 jaar (in Belgie) woont .
Altijd vinden we weer iets lekkers en nieuws uit ....succes met de nieuwe topic
Ikzelf sta al van men 14 in de horeca , dus in Thailand hebben we een restaurant gehad waar ik dan weer achter het fornuis stond en Thais kookte ;-)
Dus we eten zo gevarieerd , meestal mixen we de 2 omdat onze zoon hier van zen 6 jaar (in Belgie) woont .
Altijd vinden we weer iets lekkers en nieuws uit ....succes met de nieuwe topic
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
tof
hey , dat ging echt vliegensvlug !
bedankt chang !
en thongdee , een vraagje :
staan er ook thaise gerechten bij jullie op de kaart , of op zijn minst een extra pittige pasta-schotel
wel tof dagelijks te kunnen kiezen tussen thaise , vlaamse en italiaanse-keuken :!:
bedankt chang !
en thongdee , een vraagje :
staan er ook thaise gerechten bij jullie op de kaart , of op zijn minst een extra pittige pasta-schotel
wel tof dagelijks te kunnen kiezen tussen thaise , vlaamse en italiaanse-keuken :!:
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
Re: tof
op de kaart staan er gewone Italiaans gerechten en ook de gewone keuken , maar telkens weer met dat extra veel smaak ;-) zeker heel veel pittige pasta gerechten , heb al enkele jaren door dat de Westerlingen hier niet meer tevreden zijn met die flauwe roomsausjes ,en ook de meeste Pizza's wil iedereen pikanter !henkypenky schreef:hey , dat ging echt vliegensvlug !
bedankt chang !
en thongdee , een vraagje :
staan er ook thaise gerechten bij jullie op de kaart , of op zijn minst een extra pittige pasta-schotel
wel tof dagelijks te kunnen kiezen tussen thaise , vlaamse en italiaanse-keuken :!:
We hebben wel geen Thaise gerechten op de kaart staan hoor .
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
pittig
lekker :!:
in de siziliaanse keuken werkt men geloof ik ook nogal veel met pittige kruiden heb ik eens gehoord , maar dat is natuurlijk nog niets vergeleken bij een typische tom-yam of zo'n isaan gerecht met gehakt en veel chillies waar bij het eten ervan de vlammen uitslaan , ik weet niet meer hoe dat laatste noemde maar ik at het regelmatig in de streek van phi-mai en buri-ram .
in de siziliaanse keuken werkt men geloof ik ook nogal veel met pittige kruiden heb ik eens gehoord , maar dat is natuurlijk nog niets vergeleken bij een typische tom-yam of zo'n isaan gerecht met gehakt en veel chillies waar bij het eten ervan de vlammen uitslaan , ik weet niet meer hoe dat laatste noemde maar ik at het regelmatig in de streek van phi-mai en buri-ram .
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
Re: pittig
je bedoeld zeker de Laab ... kan het met varken , kip , runds .... mijn favoriet is met eend, lekker een typisch Isaan gerechthenkypenky schreef:lekker :!:
in de siziliaanse keuken werkt men geloof ik ook nogal veel met pittige kruiden heb ik eens gehoord , maar dat is natuurlijk nog niets vergeleken bij een typische tom-yam of zo'n isaan gerecht met gehakt en veel chillies waar bij het eten ervan de vlammen uitslaan , ik weet niet meer hoe dat laatste noemde maar ik at het regelmatig in de streek van phi-mai en buri-ram .
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
laab
precies , ik kon er ff niet opkomen , bedankt !
van kip en varkensvlees ken ik het dus .
van kip en varkensvlees ken ik het dus .
live and let live !
- Edje
- Expat
- Berichten: 2371
- Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
- Locatie: Yang Talat / Kalasin
nam tok
Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Groetjes; Edje
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
nam tok
hoe is het receptEdje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
live and let live !
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
Re: nam tok
Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
nam tok
ik denk ook niet dat dit met gehakt vlees wordt bereid , maar ben wel nieuwsgierig zoals naar alles wat eten en drinken betreftthongdee schreef:Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos ) Khuntje maakt het.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
-
- Expat
- Berichten: 2365
- Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
- Locatie: Patong, Phuket
- Contacteer:
- Edje
- Expat
- Berichten: 2371
- Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
- Locatie: Yang Talat / Kalasin
Re: nam tok
NAM THOK heb ik van haar begrepen.thongdee schreef:Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Groetjes; Edje
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
Re: nam tok
aha , mijn favoriet ....Edje schreef:NAM THOK heb ik van haar begrepen.thongdee schreef:Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Nam Tok น้ำตก bedoel je , moet je weten ,Nam Tok wil dus zeggen waterval , daar bedoelen ze mee , het vlees dat gegrild word op de BBQ waar het vet van uit druipt en zo op de gril valt (als een waterval) het is zeker niet met varkensvlees gemaakt, ik maak het zelf met rundsvlees , het liefst een entrecote (vlees met wat vet aan )die je eerst grild en dan in halve centimeter dikkeslierten snijd , die gooi je weer in de wok, kort opbakt met wat coriander en munt, sezamzaadjes,challotjes citroen(limoen)sap en wat vissaus, zeker niet die "kau noor" (opgebakken ongekookte sticky rijst) die je dan in de vijzel fijnstampt erbij doen En natuurlijk niet vergeten die lekkere rode pepertjes erbij te doen ;-)
ik krijg er gelijk honger van