East meets West

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

East meets West

#1 Bericht door thongdee » zaterdag 22 oktober 2005, 23:02

Dat is leuk , heb een Italiaans restaurantje en men vrouwtje(Thais) kookt .
Ikzelf sta al van men 14 in de horeca , dus in Thailand hebben we een restaurant gehad waar ik dan weer achter het fornuis stond en Thais kookte ;-)
Dus we eten zo gevarieerd , meestal mixen we de 2 omdat onze zoon hier van zen 6 jaar (in Belgie) woont .
Altijd vinden we weer iets lekkers en nieuws uit ....succes met de nieuwe topic :wink:

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

tof

#2 Bericht door henkypenky » zondag 23 oktober 2005, 11:00

hey , dat ging echt vliegensvlug !
bedankt chang !
en thongdee , een vraagje :
staan er ook thaise gerechten bij jullie op de kaart , of op zijn minst een extra pittige pasta-schotel :)
wel tof dagelijks te kunnen kiezen tussen thaise , vlaamse en italiaanse-keuken :!:

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: tof

#3 Bericht door thongdee » zondag 23 oktober 2005, 15:20

henkypenky schreef:hey , dat ging echt vliegensvlug !
bedankt chang !
en thongdee , een vraagje :
staan er ook thaise gerechten bij jullie op de kaart , of op zijn minst een extra pittige pasta-schotel :)
wel tof dagelijks te kunnen kiezen tussen thaise , vlaamse en italiaanse-keuken :!:
op de kaart staan er gewone Italiaans gerechten en ook de gewone keuken , maar telkens weer met dat extra veel smaak ;-) zeker heel veel pittige pasta gerechten , heb al enkele jaren door dat de Westerlingen hier niet meer tevreden zijn met die flauwe roomsausjes ,en ook de meeste Pizza's wil iedereen pikanter !
We hebben wel geen Thaise gerechten op de kaart staan hoor .

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

pittig

#4 Bericht door henkypenky » maandag 24 oktober 2005, 09:34

lekker :!:
in de siziliaanse keuken werkt men geloof ik ook nogal veel met pittige kruiden heb ik eens gehoord , maar dat is natuurlijk nog niets vergeleken bij een typische tom-yam of zo'n isaan gerecht met gehakt en veel chillies waar bij het eten ervan de vlammen uitslaan , ik weet niet meer hoe dat laatste noemde maar ik at het regelmatig in de streek van phi-mai en buri-ram .

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: pittig

#5 Bericht door thongdee » maandag 24 oktober 2005, 13:36

henkypenky schreef:lekker :!:
in de siziliaanse keuken werkt men geloof ik ook nogal veel met pittige kruiden heb ik eens gehoord , maar dat is natuurlijk nog niets vergeleken bij een typische tom-yam of zo'n isaan gerecht met gehakt en veel chillies waar bij het eten ervan de vlammen uitslaan , ik weet niet meer hoe dat laatste noemde maar ik at het regelmatig in de streek van phi-mai en buri-ram .
je bedoeld zeker de Laab ... kan het met varken , kip , runds .... mijn favoriet is met eend, lekker een typisch Isaan gerecht

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

laab

#6 Bericht door henkypenky » maandag 24 oktober 2005, 16:25

precies , ik kon er ff niet opkomen , bedankt !
van kip en varkensvlees ken ik het dus .
live and let live !

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

nam tok

#7 Bericht door Edje » maandag 24 oktober 2005, 19:53

Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Groetjes; Edje

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

nam tok

#8 Bericht door henkypenky » donderdag 03 november 2005, 13:33

Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
hoe is het recept :?:
:lol:
live and let live !

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: nam tok

#9 Bericht door thongdee » dinsdag 08 november 2005, 09:07

Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

nam tok

#10 Bericht door henkypenky » dinsdag 08 november 2005, 11:24

thongdee schreef:
Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos ) Khuntje maakt het.
Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....
ik denk ook niet dat dit met gehakt vlees wordt bereid , maar ben wel nieuwsgierig zoals naar alles wat eten en drinken betreft :)

Willeke
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 41
Lid geworden op: vrijdag 08 juli 2005, 13:09

#11 Bericht door Willeke » dinsdag 08 november 2005, 13:36

Ik zou zeggen..... zet het recept hier neer, dan gaan we dat eens maken en proeven :)

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#12 Bericht door henkypenky » dinsdag 08 november 2005, 15:05

Willeke schreef:Ik zou zeggen..... zet het recept hier neer, dan gaan we dat eens maken en proeven :)
:)
maar bedoel je nu laab of nam tok willeke ?

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#13 Bericht door Manuel » dinsdag 08 november 2005, 16:01

Een goed voorbeeld van een Thai gerecht dat zeer goed in een Italiaans restaurant zou kunnen thuishoren is 'Spaghetti Kee Mao Talay'. Spaghetti met chili, basilicum, knoflook, tomaat en zeevruchten. Erg lekker!!

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

Re: nam tok

#14 Bericht door Edje » dinsdag 08 november 2005, 20:33

thongdee schreef:
Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....
NAM THOK heb ik van haar begrepen.
Groetjes; Edje

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: nam tok

#15 Bericht door thongdee » woensdag 09 november 2005, 09:11

Edje schreef:
thongdee schreef:
Edje schreef:Specefiek Isaan gerecht( waarschijnlijk uit Laos )
Geroosterd varkensvlees met chilies en uiteraad met kaauw(thaise nasi), dit gecombineerd met rauwe bladgroente uit Th. om de brand te blussen. Heerlijk, vraag me niet naar het recept, Khuntje maakt het.
Zou eigenlijk niet weten welk gerecht ze bedoeld ....
NAM THOK heb ik van haar begrepen.
aha , mijn favoriet ....
Nam Tok น้ำตก bedoel je , moet je weten ,Nam Tok wil dus zeggen waterval , daar bedoelen ze mee , het vlees dat gegrild word op de BBQ waar het vet van uit druipt en zo op de gril valt (als een waterval) het is zeker niet met varkensvlees gemaakt, ik maak het zelf met rundsvlees , het liefst een entrecote (vlees met wat vet aan )die je eerst grild en dan in halve centimeter dikkeslierten snijd , die gooi je weer in de wok, kort opbakt met wat coriander en munt, sezamzaadjes,challotjes citroen(limoen)sap en wat vissaus, zeker niet die "kau noor" (opgebakken ongekookte sticky rijst) die je dan in de vijzel fijnstampt erbij doen En natuurlijk niet vergeten die lekkere rode pepertjes erbij te doen ;-)
ik krijg er gelijk honger van :D

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”