hanshu schreef:YankeeDoodle schreef:Kan goed zijn, naamgenoot. In Bangkok heb je natuurlijk het neusje van de zalm. In de Isaan zullen de snelheden minder zijn, al naar gelang de vraag. Khon Kaen zal nog lukken, met de University's daar, maar voor de rest is het balen.
Nogmaals, ze investeren niet in die flauwekul als "ze" het niet kunnen terugverdienen....... (en dat is logisch, he?)

Het gaat mij om de vraag of een losse Midi box beter resultaat geeft als via tethering/smartphone.
Kan ik mij niet voorstellen. De Midi box ontvangt en verwerkt hetzelfde signaal als de Smartphone.
Gelet op de prijs van zo'n Midi Box zit er weinig van waarde in, dus kwalitatief is een Smartphone ALTIJD beter. Maar dat zegt niets over de snelheid maar alles over de kwaliteit van het verwerkte signaal IN de Midi Box of Smartphone.
Wist je dat de waarde van de componenten van een Smartphone slechts 5% van de winkelwaarde zijn? Dus in je Samsung5 van EU 700+ zit maximaal EU 40 aan fysieke electronica.....
En zelfs de Japanse (vroeger Ericsson, nu Sony) telefoons bevatten dirt cheap componenten uit China, verreweg de grootste leverancier van alle componenten ter wereld.
"Proud to be American companies: MotorOla, Intell, AMD en nog 1000 anderen: ALLEMAAL in China gefabriceerde componenten: helemaal NIETS van USA-bodem.
Verder heeft de antenne slechts enige tienden van procenten invloed op de kwaliteit van het signaal. Vroeger staken er hele vlaggemasten uit die "sjouwables", tegenwoordig kun je ze op de printplaat nauwelijks terugvinden (is een koperen baantje).
Alles in 3G and 4G valt en staat met het vermogen dat de plaatselijke zendmast uitstraalt en natuurlijk de positie van de ontvanger t.o.v. die zendmast (zit je op je terras bij het zwembad of sta je te bellen in de kluis van de lokale bank? Hoever ben je van de zendmast verwijderd?)
Wel is het zo dat zg. "repeaters" met versterkers uitkomst kunnen bieden binnen een gebouw of een (hele) grote woning. Die dingen kosten een paar tientjes en geven soms 200% betere resultaten.
Tot slot zijn er voor veel (goede) A-merken routers zg. "booster" software pakketten in omloop (zoek maar op Google). Deze software zorgt ervoor dat het standaard geleverde WiFi zendvermogen van de router (vaak uitgedrukt in MilliWatts) wordt "opgevoerd" tot soms het tienvoudige van wat in het betreffende land wettelijk is toegestaan. Uiteraard vervangt deze booster-software de bestaande firmware van de router, waardoor de garantie natuurlijk vervalt. Maar voor de gedreven hobbyist is dit natuurlijk geen enkel probleem.
There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work, and learning from failure.
Colin Powell