mai pen rai
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
mai pen rai
een slippertje meer of minder maakt niet uit en al helemaal niet als het een met je tenen gemaakt is en al zeker niet als het in de keuken plaatsvond want thais zijn zoals ieder weet gek op koken en eten :-)
alsof dat er wat mee te maken zou hebben ........
maar ik eet altijd graag een tom ka ook al is die gemaakt door iemand met teenslippers of iemand die de avond er voor een slippertje maakte , mai pen rai :-D
alsof dat er wat mee te maken zou hebben ........
maar ik eet altijd graag een tom ka ook al is die gemaakt door iemand met teenslippers of iemand die de avond er voor een slippertje maakte , mai pen rai :-D
live and let live !
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
welk ........
en welk thais gerecht maakten jullie als laatste ?
dus niet voor hen die altijd in thailand wonen he :-)
daar eerder de vraag : hebben jullie in thailand al eens vlaamse of hollandse gerechten aan vrienden voorgezet , zoals snert of hutsepot , die nog nooit iets uit de europese keuken aten ?
dus niet voor hen die altijd in thailand wonen he :-)
daar eerder de vraag : hebben jullie in thailand al eens vlaamse of hollandse gerechten aan vrienden voorgezet , zoals snert of hutsepot , die nog nooit iets uit de europese keuken aten ?
live and let live !
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 253
- Lid geworden op: maandag 19 december 2005, 10:51
- Locatie: Belgie
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 253
- Lid geworden op: maandag 19 december 2005, 10:51
- Locatie: Belgie
nee geen prik ;-) puur vlaams, altijd interessant om mensen hun reactie te zien wanneer ze totaal iets anders proeven, als ik daar ben pas ik mij meestal goed aan maar te pikant kan ik echt niet eten. maar voor de rest eet ik bijna alles. ik zeg bijna want ratten krijg ik echt niet binnen, krekels wel in bepaalde streken van de isaan eten ze echt ratten, iemand een stukje rat?
chok dee
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
bloedworst en andere worstsoorten zijn hier volop te koop bij Tesco, appelen ook... dus ik hoef niks mee te nemen uit belgie, waar ik nooit kom///
ik eet veel thai, isaan en ook wel hollandse pot , maar de gezinsleden willen daar zelfs niet van proeven , want dan zijn zij im laew, volgevreten dus...
nou ja 'bohr pen yang dork' zeggen we hier ipv mai pen rai....
willem
ik eet veel thai, isaan en ook wel hollandse pot , maar de gezinsleden willen daar zelfs niet van proeven , want dan zijn zij im laew, volgevreten dus...
nou ja 'bohr pen yang dork' zeggen we hier ipv mai pen rai....
willem
niets is perfect en niets is blijvend
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: welk ........
Ik heb al eens hutspot, snert en bruine bonen soep voorschoteld aan zowel mijn gezin als de buren, snert en bruine bonensoep vonden ze heeeerlijkhenkypenky schreef:en welk thais gerecht maakten jullie als laatste ?
dus niet voor hen die altijd in thailand wonen he :-)
daar eerder de vraag : hebben jullie in thailand al eens vlaamse of hollandse gerechten aan vrienden voorgezet , zoals snert of hutsepot , die nog nooit iets uit de europese keuken aten ?
Ook kroketten en fikandellen, alsmede pastrami e.d worden homemade en aan de thai voorgeschoteld, rode kool met appeltjes, varkenskarbo, draadjesvlees en suddergerechten gaan erin......en ze leert hoe het te maken
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
spliterwten en bruine bonen zijn hier niet te koop ...
wel rode kool , appeltjes, karbonaatjes, en varkenshaasjes...
hutspot en sla met spekkies is geen probleem en bitterballen vind ik makkelijker maken dan kroketjes
tomatensoep met balletjes ook makkelijk te maken van een pak tomatensap
en kippensoep van kipskeletten...
macaroni met ham en kaas en gebakken uien en spaghetti eet ik ook regelmatig ... maak er zelf mijn sausjes bij
zuurkool koop ik per blik in nongkhai .. wein sauerkraut mit naturlichem vitaminen C....
rookworstjes en bacon , volop verkrijgbaar
willem
wel rode kool , appeltjes, karbonaatjes, en varkenshaasjes...
hutspot en sla met spekkies is geen probleem en bitterballen vind ik makkelijker maken dan kroketjes
tomatensoep met balletjes ook makkelijk te maken van een pak tomatensap
en kippensoep van kipskeletten...
macaroni met ham en kaas en gebakken uien en spaghetti eet ik ook regelmatig ... maak er zelf mijn sausjes bij
zuurkool koop ik per blik in nongkhai .. wein sauerkraut mit naturlichem vitaminen C....
rookworstjes en bacon , volop verkrijgbaar
willem
niets is perfect en niets is blijvend
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Willemkhonkaen schreef:spliterwten en bruine bonen zijn hier niet te koop ...
wel rode kool , appeltjes, karbonaatjes, en varkenshaasjes...
hutspot en sla met spekkies is geen probleem en bitterballen vind ik makkelijker maken dan kroketjes
tomatensoep met balletjes ook makkelijk te maken van een pak tomatensap
en kippensoep van kipskeletten...
macaroni met ham en kaas en gebakken uien en spaghetti eet ik ook regelmatig ... maak er zelf mijn sausjes bij
zuurkool koop ik per blik in nongkhai .. wein sauerkraut mit naturlichem vitaminen C....
rookworstjes en bacon , volop verkrijgbaar
willem
Bruinebonen ij de tesco; kidneybeans, zakken vol
Spliterwten meegebracht uit NL. volgens Mrs. J hier wel te koop, maar nog niet nodig gehad
de kroketten zien er inderdaad ook met uit als een bal gehakt...haha
spruitjes heb ik nog neit gezien, maar zijn al weg gezien
varknshaas is hier spotgoedkoop net zoals biefstuk of rundvlees in zijn algemeen, alles van de versmarkt.....
laatst nog bij Chokchai gegeten.....mijn housesteak is malser....maar zij hadden betere wijn
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Expat
- Berichten: 2365
- Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
- Locatie: Patong, Phuket
- Contacteer:
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
ok , jumbo,
kidneybeans zijn volop te koop, maar dat zijn geen bruine bonen... erwten zijn ook te koop , zowel in blik als in de diepvries, maar daar valt geen erwtensoep van te koken... groentesoep en varkenssoep worden door mijn vrouw hoogstpersoonlijk gekookt ... en smaken alsof er een engeltje op je tong piest...
mrs. willem koopt op de markt mager rundvlees en hakt daar tartaartjes van , die zijn goed rauw te eten met een uitje op brood of gebakken, net wat je wilt.. zij zal nu op de markt vragen of ze een very good steak hebben en daar een paar ons van kopen...bij tesco valt het tegen ...
in bepaalde restaurants is wel New Zealand steak te koop, die gaan dan vanuit de diepvries gelijk in zo'n opwarmding om te ontdooien , zonde want het is niet lekker...
willem
kidneybeans zijn volop te koop, maar dat zijn geen bruine bonen... erwten zijn ook te koop , zowel in blik als in de diepvries, maar daar valt geen erwtensoep van te koken... groentesoep en varkenssoep worden door mijn vrouw hoogstpersoonlijk gekookt ... en smaken alsof er een engeltje op je tong piest...
mrs. willem koopt op de markt mager rundvlees en hakt daar tartaartjes van , die zijn goed rauw te eten met een uitje op brood of gebakken, net wat je wilt.. zij zal nu op de markt vragen of ze een very good steak hebben en daar een paar ons van kopen...bij tesco valt het tegen ...
in bepaalde restaurants is wel New Zealand steak te koop, die gaan dan vanuit de diepvries gelijk in zo'n opwarmding om te ontdooien , zonde want het is niet lekker...
willem
niets is perfect en niets is blijvend
- Ben
- Expat
- Berichten: 6487
- Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
- Locatie: Bangkok
Manuel schreef:Mee eens...... mijn housesteak is vele malen beter dan bij Chokchai... en veel goedkoper!jumbo schreef:laatst nog bij Chokchai gegeten.....mijn housesteak is malser....maar zij hadden betere wijn
J
Mystic heeft er al een geproeft en was goed bevonden. (En dit was een sirloin cut, geen tenderloin)
Chockchaifarm goeie handel en das alles staek mwa dat doen we zelf beter
de uhm melk is weer wel lekker .
ik maak regelmatig wortelstamp gefruite uitjes erbij en gebakken lever
en dan moet ik snel zijn want anders is het op en heb ik zelf niks.
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
dekidneybeans zijn het buitenlandse equivalent voor bruinebonen. heb het zelf uitgeprobeerd en smaakte uitstekend.......of denk je dat iedereen 'brown beans' kent...hehehehehekhonkaen schreef:ok , jumbo,
kidneybeans zijn volop te koop, maar dat zijn geen bruine bonen... erwten zijn ook te koop , zowel in blik als in de diepvries, maar daar valt geen erwtensoep van te koken... groentesoep en varkenssoep worden door mijn vrouw hoogstpersoonlijk gekookt ... en smaken alsof er een engeltje op je tong piest...
mrs. willem koopt op de markt mager rundvlees en hakt daar tartaartjes van , die zijn goed rauw te eten met een uitje op brood of gebakken, net wat je wilt.. zij zal nu op de markt vragen of ze een very good steak hebben en daar een paar ons van kopen...bij tesco valt het tegen ...
in bepaalde restaurants is wel New Zealand steak te koop, die gaan dan vanuit de diepvries gelijk in zo'n opwarmding om te ontdooien , zonde want het is niet lekker...
willem
de erwten moet ik nog bezien, maar ze herkende de spiterwten (of van een vorig faang vriendje
tartaar maakt mrs. J ook zelf en geniet er ook van...
ze koopt op de makt een paar kilo beef en snijdt het thuis zelf aan, ik heb haar een tekening bij Villa laten zien van wat waar zit en dat vlees krijgt ze dan ook.....heerlijk mals...250-300 thb kilo.....varkenshaas hetzelfde....
maak ik sate's van.....mmmm
ribbetjes op de bbq en mosselen idem dito, soms ook gekookt met witte wijn....
Niks mis mee met de magnetron, maar dan rechtstreeks uit de vriezer en op en lage temperatuur ontdooien, blijft het vleessap er ook inzitten.
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen