Zure bommen, Thaise augurken.....

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1516
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#16 Bericht door De Beweerder » woensdag 16 november 2016, 12:09

Wil je eens een foto plaatsen? Hoe zien de potten met inhoud eruit?
Verkleuren de komkommertjes ook?
Moeten ze in de koelkast of alleen donker?


A millionaire in free time, can not save time only use ;-)

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#17 Bericht door brake034 » donderdag 17 november 2016, 06:08

Afbeelding
De twee grote potten was de eerste batch die ik op zout had gezet.
De middelgrote pot en de kleine pot de tweede batch, vrij naar onderstaande recepten.

De eerste batch is wat geel gekleurd en duidelijk "slappe hap" maar ik wacht het resultaat even af.
De tweede batch is originele kleur gebleven.

Type weckpotten staan in een kast, relatief koel en donker. De kleinste pot staat in de koelkast.
Marcel

Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1516
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#18 Bericht door De Beweerder » donderdag 17 november 2016, 10:20

Leuk experiment :clap: , goeie foto !
Bedankt voor het delen van je informatie :thumbsup: .
Als ik mosterdzaad heb gevonden ga ik ook een poging wagen.

:idea: houd ons op de hoogte aub.
A millionaire in free time, can not save time only use ;-)

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#19 Bericht door brake034 » donderdag 17 november 2016, 10:25

Mosterdzaad koop ik meestal bij de Makro.
In dit geval had ik geen voorraad meer, volgende keer :neus:
Marcel

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 10268
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Ayutthaya & Bangkok

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#20 Bericht door jumbo » vrijdag 18 november 2016, 02:31

brake034 schreef:Afbeelding
De twee grote potten was de eerste batch die ik op zout had gezet.
De middelgrote pot en de kleine pot de tweede batch, vrij naar onderstaande recepten.

De eerste batch is wat geel gekleurd en duidelijk "slappe hap" maar ik wacht het resultaat even af.
De tweede batch is originele kleur gebleven.

Type weckpotten staan in een kast, relatief koel en donker. De kleinste pot staat in de koelkast.

Koelkast is niet zo een goed idee, ze worden in het begin idd wat slapper, maar de bijt keert terug
tenzij je teveel azijn hebt gebruikt
Dille en dat soort zaken zie ik ook niet, maar hebben ze hier wel, laat de foto zien zal je vrouw wel herkennen
dacht dat het pak hom farang heette, niet helemaal zeker
Ik had een apart potje gemaakt met wat gedroogde chili erin, pepertjes en kruidnagel , niet zo smakelijk als ik had verwacht
En gewoon weggezet in plastic koekjes potten, ging prima, extra luchtdicht maken
!

Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1516
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#21 Bericht door De Beweerder » vrijdag 18 november 2016, 12:11

Jumbo waarom is de koelkast geen goed idee ?Het is bij mij zelfs in donkere ruimte dus zonder zon 25 plus graden en is geopend dan wel een ijskast nodig of alleen maar lekker 'koud' dank u wel.
A millionaire in free time, can not save time only use ;-)

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#22 Bericht door brake034 » maandag 21 november 2016, 14:54

Geen idee, ik heb het potje uit de koelkast aangesproken en ze smaken heerlijk.
Marcel

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 10268
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Ayutthaya & Bangkok

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#23 Bericht door jumbo » dinsdag 22 november 2016, 04:21

De Beweerder schreef:Jumbo waarom is de koelkast geen goed idee ?Het is bij mij zelfs in donkere ruimte dus zonder zon 25 plus graden en is geopend dan wel een ijskast nodig of alleen maar lekker 'koud' dank u wel.
Ik heb ze nooit in de koekast gezet ondanks de warmte en het maakt dat het rijpingsproces wat langer duurt, dat zijn mijn enige commentaren
!

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 10268
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Ayutthaya & Bangkok

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#24 Bericht door jumbo » dinsdag 22 november 2016, 04:22

brake034 schreef:Geen idee, ik heb het potje uit de koelkast aangesproken en ze smaken heerlijk.
Jij bent bevooroordeeld :P stuur er maar een paar op voor een kritische keuring :D :D
!

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#25 Bericht door brake034 » donderdag 24 november 2016, 10:14

Kom maar langs om te proeven, je was toch van plan naar de bloemen show in Chiang Rai te gaan volgende maand?
Marcel

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 10268
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Ayutthaya & Bangkok

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#26 Bericht door jumbo » donderdag 24 november 2016, 10:46

brake034 schreef:Kom maar langs om te proeven, je was toch van plan naar de bloemen show in Chiang Rai te gaan volgende maand?
Idd ja, maar ik ben effe te druk op het moment, kan nog veranderen uiteraard... :P
!

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#27 Bericht door brake034 » donderdag 24 november 2016, 15:20

We wachten rustig af, naast de bloemen show is er veel meer te bezien in de Rai.....
Marcel

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#28 Bericht door brake034 » maandag 28 november 2016, 10:01

Gisteren de middelgrote pot van de 2e batch aangebroken, dat was de 2e batch die buiten de koelkast gestaan heeft.
Duidelijk iets minder knapperig als het kleine potje van dezelfde batch die in de koelkast heeft gestaan, maar smaakvoller!
Pun vind ze wat zuur, volgende keer iets meer water en iets minder azijn, misschien iets meer suiker ook...

Maar het is weinig werk en prima resultaat, dus dat scheelt dure potten augurken kopen bij de Makro of de Tops en de smaak is beter (slager die zijn eigen vlees keurt :giggle: )
Marcel

sjeng
kenner
kenner
Berichten: 114
Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#29 Bericht door sjeng » dinsdag 29 november 2016, 01:41

brake034 schreef:Gisteren de middelgrote pot van de 2e batch aangebroken, dat was de 2e batch die buiten de koelkast gestaan heeft.
Duidelijk iets minder knapperig als het kleine potje van dezelfde batch die in de koelkast heeft gestaan, maar smaakvoller!
Pun vind ze wat zuur, volgende keer iets meer water en iets minder azijn, misschien iets meer suiker ook...

Maar het is weinig werk en prima resultaat, dus dat scheelt dure potten augurken kopen bij de Makro of de Tops en de smaak is beter (slager die zijn eigen vlees keurt :giggle: )

TIP
Als je de augurken iets minder kortwiekt blijven ze steviger. Dus alleen het stengeltje eraf snijden, anders lopen ze leeg.
Met smaak kun je variëren en de aanhouder wint tenslotte. :clap:

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Zure bommen, Thaise augurken.....

#30 Bericht door brake034 » dinsdag 29 november 2016, 01:43

Goede tip Sjeng, dank je wel :thumbsup:
Marcel

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”