bak en braad

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
jomel17
Expat
Expat
Berichten: 1560
Lid geworden op: zondag 26 november 2006, 18:13
Locatie: Khon Kaen

bak en braad

#1 Bericht door jomel17 » donderdag 09 januari 2014, 14:29

In Nederland braad ik gehakt in Becel i.v.m. te hoog chloresterol.
is er in Thailand ook zoiets te koop ?
หลงรัก

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: bak en braad

#2 Bericht door prajak » donderdag 09 januari 2014, 15:04

Bertolli olijfolie, en er is meer Italiaanse olijfolie in Lotus en Makro. Bertolli kost rond de 650 baht per liter afhankelijk van 'virgin' of andere kwaliteit.

Maar voor een goeie cholesterol kun je ook in andere olie braden, zonnebloem, canola, als je maar van palmolie af blijft.

En nog beter is om helemaal niet te braden. Koop een heteluchtoven en vlees en vis wordt gaar in eigen vet en dat drupt dan ook nog omlaag.

Daarom heb ik zo'n 'volslank' postuur; ik zou alleen van kaas af moeten blijven....

Gebruikersavatar
v@go
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1691
Lid geworden op: vrijdag 19 februari 2010, 13:10
Locatie: Belgie-จอมเทียน

Re: bak en braad

#3 Bericht door v@go » donderdag 09 januari 2014, 15:28

Ik denk dat Jomel bedoeld een braadproduct met toegevoegde plantensterolen om de cholesterol te verlagen.
Niet alleen meervoudig onverzadigde vetzuren.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Plantensterolen
geloven is iets wat je niet zeker weet (© v@go)
ความลับไม่มีในโลก

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: bak en braad

#4 Bericht door RuudThai » donderdag 09 januari 2014, 15:32

Gewoon barbecuen net als deze sateetjes.....:

Afbeelding
:thumbsup: ;) :giggle:

jomel17
Expat
Expat
Berichten: 1560
Lid geworden op: zondag 26 november 2006, 18:13
Locatie: Khon Kaen

Re: bak en braad

#5 Bericht door jomel17 » donderdag 09 januari 2014, 15:45

Ik zal mijn vraag iets verduidelijken, ik maak soms graag een bal gehakt en moet deze na het bakken in Becel afblussen met water. Dit lijkt me geen goed idee met olie...
Dus ik zoek een harde chloresterol-arme braad boter?
หลงรัก

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: bak en braad

#6 Bericht door brake034 » donderdag 09 januari 2014, 15:49

RuudThai schreef:Gewoon barbecuen net als deze sateetjes.....:
Likkie pindasaus, wat Sambal Badjas en wie doet je wat?
Marcel

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: bak en braad

#7 Bericht door prajak » donderdag 09 januari 2014, 16:11

Is het niet zo, hoe harder de boter hoe meer cholesterol (slechte vetten en transvetten....) ? Ja toch ? Daarom worden in NL de kuipjes geadviseerd en niet de traditionele 'pakjes' in papier. Hier zijn die er nog....afblijven dus.

En blussen doe je met drinkwater in dit land. Uit flesjes mineraalwater of uit de 20 L jerrycans. In Nederland heb je drinkwater uit de kraan dat je daarna ook door de wc spoelt, de tuin watert en de auto wast.... Mesjogge; alsof jullie daar allemaal de geldpest hebben ! "Schoon" water is daarvoor goed genoeg.

Wij bakken alles in olie van bonen, alleen de lekkerste vleesjes in olijfolie. En daarom ben ik zo volslank.... Kijk, dan heb je wat !

Ik neem nog een stukje belegen komijn..... :giggle2: En een glaasje rood. Verlaagt allemaal de cholesterol... :happyno:

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: bak en braad

#8 Bericht door prajak » donderdag 09 januari 2014, 16:15

Nog een sambalgek, ik lees het al !

Sambal oelek, manis, badjak en brandal heb ik ruim op voorraad, ik koop gewoon voor 2 jaar tegelijk bij Pronki in NL. Samen met komijnzaad op de nassi die Kai maakt. Te gek ! En het fijne van sambal is dat het maag- en darmziektes buiten houdt.

Ga zo door Brake034. Sambal for ever !

Waar haal je die pindasaus, of maak je die ?

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: bak en braad

#9 Bericht door brake034 » donderdag 09 januari 2014, 16:43

Gat in de OTOP markt, NederIndische sambal, Thaise stijl........
Marcel

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: bak en braad

#10 Bericht door brake034 » vrijdag 10 januari 2014, 05:07

Wilde Ouddorps brood gaan bakken, echter is de bloem geïnfecteerd met rijstmeelkevers, zonde!

Weet iemand waar je in Thailand broodmix kan kopen, liefst "whole-wheat" dus volkoren?
Heb een paar keer bij de Makro gekeken maar niet gevonden.
Marcel

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: bak en braad

#11 Bericht door RuudThai » vrijdag 10 januari 2014, 06:03

Volkorenmeel: onlangs heb ik bij de Tops een pak van 900 gram gekocht: Hard Wheat Flour (Import). Dat staat in het Engels op het pak, de rest is in Thai. Het is verpakt in een bruine papieren zak met nog een plastic zakje er omheen. Wat het kost staat er bij mij niet op en ik weet ook niet meer precies wat het kostte, maar ik dacht onder de 100 baht.

Ik heb het overigens nog niet geprobeerd want ik ben wat gemakzuchtig en koop ook bij de Tops en bij de Makro goed volkorenbrood. Maar als ik de geest krijg bak ik weer een keertje zelf in de broodbakmachine.

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: bak en braad

#12 Bericht door brake034 » vrijdag 10 januari 2014, 06:43

Bedankt Ruud, er is een Tops in CR maar ben er nog maar 1 keer binnen geweest.
Moet er maandag toch zijn dus ik ga er een keer kijken.
Schiet me net te binnen dat er een leverancier voor brood artikelen in CR zit, Mai Bakery, die zal ik ook eens polsen.

Ik vind het brood uit de broodmachine erg lekker maar het is razendsnel oud.
Marcel

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: bak en braad

#13 Bericht door RuudThai » vrijdag 10 januari 2014, 06:49

brake034 schreef:Bedankt Ruud, er is een Tops in CR maar ben er nog maar 1 keer binnen geweest.
Moet er maandag toch zijn dus ik ga er een keer kijken.
Schiet me net te binnen dat er een leverancier voor brood artikelen in CR zit, Mai Bakery, die zal ik ook eens polsen.

Ik vind het brood uit de broodmachine erg lekker maar het is razendsnel oud.
Af laten koelen, snijden en meteen invriezen. Bij gebruik uithalen wat je nodig hebt, ontdooien, eventueel met hulp van het broodrooster, smaakt het weer als vers.

jomel17
Expat
Expat
Berichten: 1560
Lid geworden op: zondag 26 november 2006, 18:13
Locatie: Khon Kaen

Re: bak en braad

#14 Bericht door jomel17 » vrijdag 17 juli 2020, 11:53

http://www.all4farang.com/shop/roggenmi ... ead-500gr/.. Heren is dit de website van de vriendelijke Duitser?
Zoja dan zal ik zijn mixen uitproberen...
หลงรัก

Joep
Expat
Expat
Berichten: 1432
Lid geworden op: woensdag 31 oktober 2007, 07:28

Re: bak en braad

#15 Bericht door Joep » vrijdag 17 juli 2020, 12:15


Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”