Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt publiek dat "Bullfrog Shots" parasieten kunnen bevatten
"Bullfrog shots" zijn een nieuw populair item op het menu in Thailand geworden nadat het viraal ging op Thaise sociale media.
Het "shot" bestaat uit een gekookte brulkikker, pittige saus en gedroogde pepers voor garnering (maar bevat geen alcohol).
Nadat het gerecht aan populariteit won, waarschuwde het ministerie van Volksgezondheid dat brulkikkerschoten parasieten kunnen bevatten en dat iedereen die ze maakt ervoor moet zorgen dat de brulkikker goed gaar is voordat hij wordt gegeten.
full story by the thaiger
"Bullfrog shots"
Moderator: Loempia
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 3090
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
- erik-kuijpers
- Volwaardig lid
- Berichten: 3517
- Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32
- Locatie: In volgend leven: Frankrijk.
Re: "Bullfrog shots"
Ja, dat lijkt me logisch, gaar koken en dan pas eten. Onze buren buiten Nongkhai aten dat ook. Verse kikkerbillen in de lokale Croma. 'Nee, het spettert niet maar je moet er wel even bijblijven....' 

- foppo
- Volwaardig lid
- Berichten: 563
- Lid geworden op: zondag 09 juni 2013, 13:24
- Locatie: WarinChamrap
Re: "Bullfrog shots"
Ik zeg: gat-ver-dam-me.....wat ziet dat er vies uit, en dan hoe het geserveerd wordt.....
- erik-kuijpers
- Volwaardig lid
- Berichten: 3517
- Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32
- Locatie: In volgend leven: Frankrijk.
Re: "Bullfrog shots"
Was vroeger in NL een lekkernij maar ja, misschien was er niks beter voor Jan Rap en zijn maat. Tegenwoordig staat het niet meer op de kaart. Zag ooit iemand duivenborst eten, leek net een malse bief! In TH is men niet zo kieskeurig, krokodil a/h spit kan ook.....
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 3090
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: "Bullfrog shots"
Natuurlijk had men 'vroeger' kikkerbillen in Nederland in de betere restaurant.
Lekker hoor als gerecht vaak in de 'Franse restaurant' net als slakken trouwens.
Geen brulkikker die je even twee minuten door de frituur op 120 graden of minder haalt .
Uiteraard met een bakje pepersaus die alles schoon brand voordat het je strot ingaat.
Banaliteiten lijkt het meer op, een hype.
Men heeft wel heel erg aandacht voor de 'Thaise keuken'
Lekker hoor als gerecht vaak in de 'Franse restaurant' net als slakken trouwens.
Geen brulkikker die je even twee minuten door de frituur op 120 graden of minder haalt .
Uiteraard met een bakje pepersaus die alles schoon brand voordat het je strot ingaat.
Banaliteiten lijkt het meer op, een hype.
Men heeft wel heel erg aandacht voor de 'Thaise keuken'