Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Hans hartstikke bedankt voor je superdomme uitleg, heb er veel aan gehad, ga het straks uit proberen, wie weet komt er nog een foto op het forum!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
- Jos Flachs
- Expat
- Berichten: 910
- Lid geworden op: woensdag 10 mei 2006, 12:35
- Locatie: Bangkok
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Tapatalk moet ook op het forum geïnstalleerd worden. Dus op allebei: je telefoon of tablet en het forum.
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Er staat flink wat gember in de tuin en dat gaan we nooit opmaken dit jaar.
Misschien lekker om gember marmelade te maken, iemand ervaring?
Misschien lekker om gember marmelade te maken, iemand ervaring?
Marcel
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Brake034, heb je een foto van die gember? Mag een onduidelijke foto zijn.
Ik ben een gember-o-fiel en als ik dat zelf kan laten groeien dan graag. Moet ik alleen Kai het plantje even laten zien. Vast bedankt.
Het proces er een potje gember van te maken heb ik al eens uitgeprobeerd. Lekka lekka.
Ik ben een gember-o-fiel en als ik dat zelf kan laten groeien dan graag. Moet ik alleen Kai het plantje even laten zien. Vast bedankt.
Het proces er een potje gember van te maken heb ik al eens uitgeprobeerd. Lekka lekka.
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Nou Prajak, gember is erg makkelijk te kweken, volgens mij duw je een wortelstok de grond in en voor je het weet staat heel de tuin vol. Maar als je wil kunnen we je het komend seizoen je een koeldoos vol jonge planten opsturen?
De planten zijn nu gerooid, alleen de gemberwortels zitten nog (merendeels, het zijn net ijsbergen) ondergronds, wil je een mooi plaatje?
De planten zijn nu gerooid, alleen de gemberwortels zitten nog (merendeels, het zijn net ijsbergen) ondergronds, wil je een mooi plaatje?
Marcel
- RuudThai
- Expat
- Berichten: 10297
- Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
- Locatie: Sakon Nakhon
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Gembermarmelade lijkt me niks maar potjes met bolletjes stemgember, heerlijk op de pannekoeken! Ik heb ze hier nog nooit gezien dus een gat in de markt?
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Misschien een chutney van maken?
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Goed idee, zal jouw advies opvolgen. We gaan op een plantje uit morgen.
Nadat evenwel...zie het onderdeel 'weer'.
Nadat evenwel...zie het onderdeel 'weer'.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Ik snij het heel klein en vries het in, in een zipzak en iedere keer als ik wat nodig heb een stukje er af snijden.
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Stemgember hebben we het al eens over gehad hoewel we nooit tot de conclusie gekomen zijn wat het nu echt is viewtopic.php?f=26&t=822865&hilit=stemgember&start=30
Marcel
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Elst, geweldig idee, Chutney!
We hebben veel onrijpe en dus zure mango's die van de bomen vallen, als we ons druk maken halen we zo een kilo of 5 gemberwortels omhoog.......
Chutney time! Maar dan moet het eerst wat afkoelen anders zweet ik peentjes in de keuken........
We hebben veel onrijpe en dus zure mango's die van de bomen vallen, als we ons druk maken halen we zo een kilo of 5 gemberwortels omhoog.......
Chutney time! Maar dan moet het eerst wat afkoelen anders zweet ik peentjes in de keuken........
Marcel
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
http://www.francescakookt.nl/zelfgemaak ... o-chutney/
Een van de vele mogelijkheden voor chutney.
Maar wij gaan hier eerst weer aan de gember. Trouwens, het kost zo weinig, waarom zou ik het kweken
Een van de vele mogelijkheden voor chutney.
Maar wij gaan hier eerst weer aan de gember. Trouwens, het kost zo weinig, waarom zou ik het kweken
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Ik eet graag uit eigen tuin omdat ik dan zeker weet dat er geen chemische troep overheen gespoten wordt.prajak schreef:Trouwens, het kost zo weinig, waarom zou ik het kweken
Marcel
- RuudThai
- Expat
- Berichten: 10297
- Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
- Locatie: Sakon Nakhon
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Dat lijkt een goed argument maar wat denk je van de luchtvervuiling door rook en fijnstof die ook door de planten wordt opgenomen? Echt schoon is je groente nooit.brake034 schreef:Ik eet graag uit eigen tuin omdat ik dan zeker weet dat er geen chemische troep overheen gespoten wordt.prajak schreef:Trouwens, het kost zo weinig, waarom zou ik het kweken
Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai
Dit spul?
(verzonden vanaf mijn chinesche smartphone en foto gemaakt met dezelfde smartphone...80 euro in china) )