Pudding.
Moderator: Loempia
- nbreeker
- Standaard Lid
- Berichten: 1938
- Lid geworden op: donderdag 07 oktober 2010, 03:16
- Locatie: Udon Thani
Pudding.
Ik heb er nooit naar lopen zoeken maar kan me ook niet herinneren dat ik het ooit hier in Thailand heb gezien,vroeger had je in Holland pakjes waarvan je chocolade pudding,of vanille of een ander soort pudding kon maken.
Die je dan in een vorm goot en als het afgekoeld was in de koelkast zette,kan iemand me ook vertellen of we dat hier in Thailand hebben.
Die je dan in een vorm goot en als het afgekoeld was in de koelkast zette,kan iemand me ook vertellen of we dat hier in Thailand hebben.
"De groote en de morele vooruitgang van een natie kunnen worden afgemeten aan de manier waarop men dieren behandelt"
Mahatma Gandhi.
Mahatma Gandhi.
- RuudThai
- Expat
- Berichten: 10318
- Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
- Locatie: Sakon Nakhon
Re: Pudding.
Heb ik ook wel eens naar lopen kijken maar ik zie slechts pakjes gelatine-drilpudding, niet mijn smaak. Maar ze hebben wel volop cacao, dus dan kun je zelf aan de gang met een recept.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 6466
- Lid geworden op: vrijdag 28 september 2007, 07:33
- Locatie: ฮอลแลนด์ใต้
Re: Pudding.
De kinderen nemen die pakjes altijd mee naar Thailand want wij hebben ze ook nog nooit gezien.
Live your dream, don't dream your life.
-
- Expat
- Berichten: 3909
- Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
- Locatie: Rawai en Kata, Phuket
- Contacteer:
Re: Pudding.
Saroma (heet tegenwoordig anders geloof ik).
Een van de dingen op mijn lijstje voor bezoek hier
Een van de dingen op mijn lijstje voor bezoek hier

- RuudThai
- Expat
- Berichten: 10318
- Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
- Locatie: Sakon Nakhon
Re: Pudding.
Dat is toch ook van die bubbeldrilpudding? Heb iets dergelijks wel gezien maar daar griezelt iedereen van hier in huis.stevenl schreef:Saroma (heet tegenwoordig anders geloof ik).
Een van de dingen op mijn lijstje voor bezoek hier
- janjaap
- Standaard Lid
- Berichten: 410
- Lid geworden op: zondag 07 juni 2009, 12:31
- Locatie: het kaasstadje gouda
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: Pudding.
De laatste keer dat ik Saroma at was bij mijn moeder en die is al in 1986 overleden.
Ik herinner mij dat vooral de caramel erg smakelijk en luchtig was en romig bij gebruik van volle melk.
Tegenwoordig is er zoveel keus in kant en klare toetjes.
Maar voor mijn moeder was het heel speciaal, ze had alleen zelfkook toetjes dus nu zou het voor de Thaise (isaan) dames wel eens hetzelfde blije gevoel kunnen geven.
(en als er nog kleine klontjes in zaten waren die ook lekker,
bij de vanillevla niet.)
Ik herinner mij dat vooral de caramel erg smakelijk en luchtig was en romig bij gebruik van volle melk.
Tegenwoordig is er zoveel keus in kant en klare toetjes.
Maar voor mijn moeder was het heel speciaal, ze had alleen zelfkook toetjes dus nu zou het voor de Thaise (isaan) dames wel eens hetzelfde blije gevoel kunnen geven.
(en als er nog kleine klontjes in zaten waren die ook lekker,

- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Pudding.
Ik maak m'n eigen vanille vla door vanille ijs van nestle of walls te kopen en daar volle melk en slagroom bij te doen
en dan koken
lekker
Pieter
en dan koken
lekker
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: Pudding.
De meneer van FrieslandCampina die ‘optrad’ in de uitzending van ‘Keuringsdienst van waarde’ deed ons terloops (tussen kleurstof en vanilline door) even het echte recept voor vanillevla aan de hand. Meteen geprobeerd en wat denk je? De lekkerste vanillevla die je ooit gegeten hebt!
http://www.trifles.nl/posts/zelf-vanillevla-maken/
Veel plezier.

- Ben
- Expat
- Berichten: 6487
- Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
- Locatie: Bangkok
Re: Pudding.
Lobo-Thai-Custard-Mix-Vanilla-Flavour
Elke Big C heeft ze .
http://www.ebay.ie/itm/Lobo-Thai-Custar ... 0645251056
Best food heeft chocolade en vanilla filling 1 kg verpakking (zak)
1 Deel melk 1 Deel Filling en je hebt heerlijke vanilla pudding koud of warm
Bij de meeste Macro verkrijgbaar.
Elke Big C heeft ze .
http://www.ebay.ie/itm/Lobo-Thai-Custar ... 0645251056
Best food heeft chocolade en vanilla filling 1 kg verpakking (zak)
1 Deel melk 1 Deel Filling en je hebt heerlijke vanilla pudding koud of warm
Bij de meeste Macro verkrijgbaar.
-
- heeft ervaring
- Berichten: 43
- Lid geworden op: vrijdag 21 september 2012, 12:40
- Locatie: Sansai Noi, Chiang Mai
- Contacteer:
Re: Pudding.
Bij de Rimping supermarkten in Chiang Mai verkopen ze wel Dr Oetker k&k puddingpoeders.
Per 4 zakjes geloof ik. Ooit gekocht maar nooit helemaal opgebruikt. Zal wel vet over de houdbaarheid heen zijn of beestjes???
Per 4 zakjes geloof ik. Ooit gekocht maar nooit helemaal opgebruikt. Zal wel vet over de houdbaarheid heen zijn of beestjes???
www.dutchsnacks-handmade.com voor uw verslaving
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 177
- Lid geworden op: maandag 02 januari 2012, 01:49
Re: Pudding.
Zelf maken is ook gemakkelijk,men neme 1 volle eetlepel custardpoeder,even mengen met water of melk.
Je warmt 1/2 ltr melk op tot aan de kook,dan vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de opgeloste custard in doen tot goeie dikte,daarna vanillesuiker(vanillestokjes=lekkerder) of opgeloste cacaopoeder,hangt af wat je wilt ,bij afkoelen dikt het nog in.
Maar warm is het ook lekker,bv chocoladevla(niet te dik)warm over stoofpeertjes gieten en slagroom erop
Je warmt 1/2 ltr melk op tot aan de kook,dan vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de opgeloste custard in doen tot goeie dikte,daarna vanillesuiker(vanillestokjes=lekkerder) of opgeloste cacaopoeder,hangt af wat je wilt ,bij afkoelen dikt het nog in.
Maar warm is het ook lekker,bv chocoladevla(niet te dik)warm over stoofpeertjes gieten en slagroom erop

-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Pudding.
"...Ik maak m'n eigen vanille vla door vanille ijs van nestle of walls te kopen ."
Ja, dat ijs koop ik ook wel....
"...en daar volle melk en slagroom bij te doen...."
Dat is een brug te ver......dan is het ijs al op...
Vanmorgen nuchter suiker laten meten, 114 mg/dL ofwel 6,38 mmol/L, op het randje van 'hoog normaal' en 'net te hoog'. De arts zegt me minder rijst te eten want koolhydraten...... Ik weet wel beter; ben een snoepkont..... Daarvan wat laten staan en wat harder op de hometrainer..... Heb geen zin in 'ouwe-l@llen-suiker'.....
Ja, dat ijs koop ik ook wel....
"...en daar volle melk en slagroom bij te doen...."
Dat is een brug te ver......dan is het ijs al op...
Vanmorgen nuchter suiker laten meten, 114 mg/dL ofwel 6,38 mmol/L, op het randje van 'hoog normaal' en 'net te hoog'. De arts zegt me minder rijst te eten want koolhydraten...... Ik weet wel beter; ben een snoepkont..... Daarvan wat laten staan en wat harder op de hometrainer..... Heb geen zin in 'ouwe-l@llen-suiker'.....
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 177
- Lid geworden op: maandag 02 januari 2012, 01:49
Re: Pudding.
Prajak,die arts heeft wel gelijk hoor,graanproducten bevatten heel veel bestandelen die omgezet worden in suikers.
Ik weet niet of het indonesische "tapeh" kent,wordt van restjes van gekookte rijst gemaakt of van ketellah(zoete aardappel) door middel van vergisting(gedroogde raggi over de rijst verkruimelen).
Het is erg verfrissend en soms behoorlijk zoet,zonder dat er suiker is toegevoegd.
En het is makkelijk zelf te doen,na +/- 5 dagen is het klaar en dan bewaren in de koelkast,heel lekker als tussendoor,ik denk dat het heel licht alcoholisch is door de vergisting.
Ik weet niet of het indonesische "tapeh" kent,wordt van restjes van gekookte rijst gemaakt of van ketellah(zoete aardappel) door middel van vergisting(gedroogde raggi over de rijst verkruimelen).
Het is erg verfrissend en soms behoorlijk zoet,zonder dat er suiker is toegevoegd.
En het is makkelijk zelf te doen,na +/- 5 dagen is het klaar en dan bewaren in de koelkast,heel lekker als tussendoor,ik denk dat het heel licht alcoholisch is door de vergisting.

-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Pudding.
Pcbiker, ik ga wat minder snoepen....dat is als eerste verdiend. En over 60 dagen prik ik weer suiker en dan zien we wel of het helpt. Wat meer bewegen kan ook geen kwaad...