rode curry

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: rode curry

#16 Bericht door Jim » dinsdag 24 mei 2011, 06:34

Mart schreef: • optional: whole red chilies, dried or fresh
optional? :shock: uit welk farang kookboek komt dat? ;)

enne, doe mij maar ananas ipv aardappels.
veel lekkerder :mrgreen:
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5592
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: rode curry

#17 Bericht door Gardensafari » dinsdag 24 mei 2011, 08:24

Duncan schreef:En vergeet de Kaeng niet, red curry is heel makkelijk tot Kaeng Paneng om te toveren en dan wordt het nog smakelijker ( mening ).
( voor wie Kaeng niet kent, Kaeng zijn een soort harde, grote groene bessen - ze zien eruit als grote doperwten, maar ze smaken donkerder en minder fris - die je langs de weg van de struiken plukt of voor 10 baht in een zakje op de markt koopt ).
Die dingen zijn zelfs in sommige toko's in Nederland te koop als Thaise aubergines.
Ze worden ook wel verkocht onder de naam mini aubergines.

Of je ze op dit moment kunt kopen?
De aanlevering van Thaise groenten en specerijen is ernstig gestoord op het moment.
Horapa, ka prao: al tijden niet meer gezien, of slechts mondjesmaat.
De rawit-pepertjes in "onze" toko komen niet langer uit Thailand, maar uit Vietnam.
Mijn vrouw begint al aardig te wanhopen.
Nu eet ze wel die Vietnamese pepertjes, maar ze zijn natuurlijk niet zo lekker als de Thaise ;)

Toen ik mijn vrouw uitleg gaf over Massaman,was haar reactie: "zo eten in Zuid-Thailand".
Knor, knor,

Hans

Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.

Gebruikersavatar
Pieter
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
Locatie: Bangkok

Re: rode curry

#18 Bericht door Pieter » dinsdag 24 mei 2011, 09:03

Gardensafari schreef: Toen ik mijn vrouw uitleg gaf over Massaman,was haar reactie: "zo eten in Zuid-Thailand".
heb je al verteld dat Boedha een indier was [|) [|) [8) [$) :roll: :roll: :P :P :(



Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.

Duncan
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1356
Lid geworden op: zondag 10 oktober 2010, 03:19

Re: rode curry

#19 Bericht door Duncan » donderdag 26 mei 2011, 12:50

Gardensafari schreef: Die dingen zijn zelfs in sommige toko's in Nederland te koop als Thaise aubergines.
Ze worden ook wel verkocht onder de naam mini aubergines.
Dank Gardensafari,
ga ik de lokale toko eens lastig vallen.
Gelukkig heb ik rode pepertjes zat; schoonmoeders is ontzettend bang dat ik zonder kom te zitten ( zeker nadat ik ze verteld heb wat die dingen hier kosten ) dus elke keer krijgt ik 3 grote zakken mee :mrgreen: .

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

Re: rode curry

#20 Bericht door jumbo » vrijdag 27 mei 2011, 05:34

Duncan schreef:
Gardensafari schreef: Die dingen zijn zelfs in sommige toko's in Nederland te koop als Thaise aubergines.
Ze worden ook wel verkocht onder de naam mini aubergines.
Dank Gardensafari,
ga ik de lokale toko eens lastig vallen.
Gelukkig heb ik rode pepertjes zat; schoonmoeders is ontzettend bang dat ik zonder kom te zitten ( zeker nadat ik ze verteld heb wat die dingen hier kosten ) dus elke keer krijgt ik 3 grote zakken mee :mrgreen: .

Rawit, het pepertje, is volop te koop in NL...dank zij de VOC :P
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”