thaise pittige kokommersla
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
thaise pittige kokommersla
heb al enkele receptjes gevonden in boeken en internet maar wie heeft de ultime tip om ' de ' thaise komkommersla te fabriceren
i am waiting .........
i am waiting .........
live and let live !
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
De komkommersalade zoals op de foto ...
Wil ik echt niet hoor , te verwesterd.... heeft niets met de Thaise te maken .
De echte "komkommersalade " zoals ik hem zou maken is de "tam teng" een variant op de "som tam" dus met komkommer idpv papaya .
Heb je nodig , komkommer in fijne reepjes ,pepertjes, tomaat, citroen look beetje zout , suiker, vissaus en ik doe er altijd wat van het vocht van de gefermenteerde vis bij .....beetje animojoto (monosodium)
Alles in de vijzel....heel simpel ,je moet voor jezelf de juiste verhouding maken .
Zoet , zuur ,zout en pikant ..... die 4 smaken zou je moeten hebben in harmonie :-)
Begin al gewoon te kwijlen
Smakelijk
Wil ik echt niet hoor , te verwesterd.... heeft niets met de Thaise te maken .
De echte "komkommersalade " zoals ik hem zou maken is de "tam teng" een variant op de "som tam" dus met komkommer idpv papaya .
Heb je nodig , komkommer in fijne reepjes ,pepertjes, tomaat, citroen look beetje zout , suiker, vissaus en ik doe er altijd wat van het vocht van de gefermenteerde vis bij .....beetje animojoto (monosodium)
Alles in de vijzel....heel simpel ,je moet voor jezelf de juiste verhouding maken .
Zoet , zuur ,zout en pikant ..... die 4 smaken zou je moeten hebben in harmonie :-)
Begin al gewoon te kwijlen
Smakelijk
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
inderdaad som tam met komkommer ipv papaya
iedereen maakt het op eigen wijze ...maar de ingredienten zijn het zelfde.
papaya of komkommer , pla raa, pinda's, lemon, nam pla, kerstomaatjes en veel prick thai
de mijne prefereer ik zonder pla raa, maar met poo dam en weinig prick
de zwarte krabbetjes kopen we levend en laten ze verzuipen in de vissaus.
we eten het dagelijks...
willem, nederthai
iedereen maakt het op eigen wijze ...maar de ingredienten zijn het zelfde.
papaya of komkommer , pla raa, pinda's, lemon, nam pla, kerstomaatjes en veel prick thai
de mijne prefereer ik zonder pla raa, maar met poo dam en weinig prick
de zwarte krabbetjes kopen we levend en laten ze verzuipen in de vissaus.
we eten het dagelijks...
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
met dank ............ lijkt er idd opthongdee schreef: "tam teng" een variant op de "som tam" dus met komkommer idpv papaya .
Heb je nodig , komkommer in fijne reepjes ,pepertjes, tomaat, citroen look beetje zout , suiker, vissaus en ik doe er altijd wat van het vocht van de gefermenteerde vis bij .....beetje animojoto (monosodium)
Alles in de vijzel....heel simpel ,je moet voor jezelf de juiste verhouding maken .
Zoet , zuur ,zout en pikant ..
live and let live !
-
- Veel ervaring
- Berichten: 82
- Lid geworden op: donderdag 06 juli 2006, 20:23
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen