voor jumbo
Moderator: Loempia
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
voor jumbo
heb je nog tegoed , martin
zure haring .. ik kon geen witte snapper krijgen , aldus witte pla kapong genomen , in de kruidenazijn gezet met schijfjes ui en augurken .. nu na 4 weken smaakt het goed...
op de markt is ook levende paling te koop 150 thb de kilo, zal wel geen ijsselmeer paling zijn , en ik ga ze stoven..
hoewel ik zelf rook , zie ik geen kans de paling te laten roken
veel geluk ,
willem, nederthai
zure haring .. ik kon geen witte snapper krijgen , aldus witte pla kapong genomen , in de kruidenazijn gezet met schijfjes ui en augurken .. nu na 4 weken smaakt het goed...
op de markt is ook levende paling te koop 150 thb de kilo, zal wel geen ijsselmeer paling zijn , en ik ga ze stoven..
hoewel ik zelf rook , zie ik geen kans de paling te laten roken
veel geluk ,
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
-
- Erelid
- Berichten: 7282
- Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
- Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
niet alleen voor Jumbo, Mart....
maar hij had ooit de vraag gesteld welke vis gebruik je om zure haring te maken en hoe heet die in het thai.. vandaar...
ik heb inmiddels de paling gestoofd in boter met wat water en een scheutje nam pla... het was lekker ...
ik zal eens op de culinaire pagina kijken voor meer recepten...
maar de ellende is het schoonmaken van zo'n kronkelaar ; ook al sla je hem de hersens in , dan blijft die nog kronkelen zelfs als je hem in de saus laat glijden.. maar is met 10 minuten gaar...
willem, nederthai
maar hij had ooit de vraag gesteld welke vis gebruik je om zure haring te maken en hoe heet die in het thai.. vandaar...
ik heb inmiddels de paling gestoofd in boter met wat water en een scheutje nam pla... het was lekker ...
ik zal eens op de culinaire pagina kijken voor meer recepten...
maar de ellende is het schoonmaken van zo'n kronkelaar ; ook al sla je hem de hersens in , dan blijft die nog kronkelen zelfs als je hem in de saus laat glijden.. maar is met 10 minuten gaar...
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11806
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: voor jumbo
Bedankt willemkhonkaen schreef:heb je nog tegoed , martin
zure haring .. ik kon geen witte snapper krijgen , aldus witte pla kapong genomen , in de kruidenazijn gezet met schijfjes ui en augurken .. nu na 4 weken smaakt het goed...
op de markt is ook levende paling te koop 150 thb de kilo, zal wel geen ijsselmeer paling zijn , en ik ga ze stoven..
hoewel ik zelf rook , zie ik geen kans de paling te laten roken
veel geluk ,
willem, nederthai
Ok ga het zeker proberen, ben nog steeds bezig met zoute haring en heb een goede vis gevonden maar het probleem is een beetje het vet....
paling gezien en ga ik dit jaar roken......mmmm
mrs.J heeft verleden jaar zelf een roker gemaakt met een doos en daarin een hele zalm gerookt, maar iets te lang, kon geen plakken snijden voor op toast, da tmeot dit jaar beter (anders krijgt ze geen bonus

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11806
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
bbq houtskool, zaagsel, de paling erboven hangen aan een kledinghanger en zij had de hanger aan een trap met twee zijden gehangen, een kartonnen doos om de vis in te hangen.khonkaen schreef:Martin, vraag eens aan de missus hoe zij een roker gemaakt heeft ,
ik wil ook wel paling roken ..
willem, nederthai
het bbq houtskool, zaagels (of thee) laten smeulen in schaal op de houtskool,
doos aan onderzijde open met de vis erboven en roken maar.....
bbq houtskool moet smeulen niet branden
eet smakelijk
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
-
- komt net kijken
- Berichten: 20
- Lid geworden op: zondag 30 juli 2006, 17:12
Daar is een truukje voor hoor.khonkaen schreef:maar de ellende is het schoonmaken van zo'n kronkelaar ; ook al sla je hem de hersens in , dan blijft die nog kronkelen zelfs als je hem in de saus laat glijden.. maar is met 10 minuten gaar...
willem, nederthai
Weet nog dat vroeger mijn grootvader paling kuiste deze bijna niet bewoog.
Hij nam deze zeer zacht vast, hoe harder je knijpt hoe wilder deze wordt, zou je zelf zijn als ze je strot dichtknijpen!?
Het enige dat hij gebruikte was een simpel schuursponje om de glibberigge aal vast te houden, maar zeer zacht.
Groetjesssssssss
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
nou Mystic,
een tonnetje diepvriesharing is 100 stuks , maar schijnt nogal veel plaats in te nemen...
de visboer kan ook diepvriesharing vacuum verpakken per 10 stuks, die blijven wel 24 uur goed en nemen minder plaats in ..
nogmaals zou mijn dank groot zijn .. betaal jou gelijk en ben tot wederdienst bereid, bijvoorbeeld jou de prachtige drentse omgeving te laten zien en te gaan eten in een airco restaurant of in de vrije natuur..
of je eventueel een slaapplaats te bieden in ons huis....
groetjens,
willem, nederthai
een tonnetje diepvriesharing is 100 stuks , maar schijnt nogal veel plaats in te nemen...
de visboer kan ook diepvriesharing vacuum verpakken per 10 stuks, die blijven wel 24 uur goed en nemen minder plaats in ..
nogmaals zou mijn dank groot zijn .. betaal jou gelijk en ben tot wederdienst bereid, bijvoorbeeld jou de prachtige drentse omgeving te laten zien en te gaan eten in een airco restaurant of in de vrije natuur..
of je eventueel een slaapplaats te bieden in ons huis....
groetjens,
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 1165
- Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
- Locatie: Grunn
Diepgevroren?
Ehhh ga ik dan met een koeltrolly op pad?
Hoe houd je dat koel genoeg?
Ik heb ongeveer 14 kilo eigen bagage (ongeveer) en kan dus wel een aantal kilo's aan vis meenemen (of ander hollands spul)
Komen jullie mij dan tegemoet op BKK airport? Of moet ik met vis en al het land in (LOL, ik zie me al spoken, hysterisch taxis nemen met smeltende vis wahaaaaa)
Willem:
Ik kom vast nog eens bij je langs, de volgende vakantie staat de Isaan nog niet op de planning (we gaan eerst naar het hoge noorden), maar de vakantie daarop willen we toch echt het land der Som Tam met eigen ogen aanschouwen
Ehhh ga ik dan met een koeltrolly op pad?
Hoe houd je dat koel genoeg?
Ik heb ongeveer 14 kilo eigen bagage (ongeveer) en kan dus wel een aantal kilo's aan vis meenemen (of ander hollands spul)
Komen jullie mij dan tegemoet op BKK airport? Of moet ik met vis en al het land in (LOL, ik zie me al spoken, hysterisch taxis nemen met smeltende vis wahaaaaa)
Willem:
Ik kom vast nog eens bij je langs, de volgende vakantie staat de Isaan nog niet op de planning (we gaan eerst naar het hoge noorden), maar de vakantie daarop willen we toch echt het land der Som Tam met eigen ogen aanschouwen

LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF