Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Moderator: Loempia
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 146
- Lid geworden op: maandag 22 november 2010, 18:06
- Locatie: Chon Buri
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
klopt Serpay maar je kan ze natuurlijk niet gaan vergelijken met een Nederlandse frikandel .
De enigste overeenkomst is een het woord maar daar heb je het ook mee gehad .
De enigste overeenkomst is een het woord maar daar heb je het ook mee gehad .
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Kijk nou eens wat ik gevonden heb op Wikipedia ....

Een huisgemaakte frikandel à la "speciaal" in Chiang Mai, Thailand.

En voor de 'doe het zelver'.
http://www.zelfmaakrecepten.nl/frikandel-zelf-maken


Een huisgemaakte frikandel à la "speciaal" in Chiang Mai, Thailand.



En voor de 'doe het zelver'.
http://www.zelfmaakrecepten.nl/frikandel-zelf-maken

-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Henk177, frikandellen hebben een groot gevaar: verslaving. Ik weet niet hoe het met jouw gewicht is maar ik moet wat uitkijken...... 

- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Voor de doe het zelf frikandellen maken
kijk eens naar deze site:
http://www.naturalspices.eu/frikandellen-recept.html
De bereidwijze is al bijna denk ik zoals het moet.
die lui verkopen frikandellen mix maar wat zit daar in kun je ook opzoeken
bij willem wever hebben ze het ook over kip:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoor ... et-gemaakt
nu denk ik dat je ook kip in een frikandel kan stoppen en paadrevlees is denk ik niet te krijgen
Alles samenvoegen kom ik op het volgende recept, voor 10 frikandellen
200 gram rundergehakt
300 gram varkens mince gehakt (dat slijm spul)
200 gram gewoon varkensgehakt
300 gram kipgehakt
kruiden:
uien (heel fingemalen)
nootmuskaat
peper
zout
(beetje) kruidnagel
gember
koreander
foelie enof cuury powder (die gele)
smaakversterker
five spices kruiden
bindmiddel : mais meel
alles goed mengen wat ijswater erbij
en tot pulp mixen met een staafmixer keuken machine of blender
20 cm drollen van draaien b.v. door per 100 gram in microwave bestendig folie te verpakken en uiteinden dicht draaien
pan met water opzetten boulioun blokjes erin en dan 20-30 minuten de staven in dat water gaar maken (niet koken)
daarna afkoelen en in de diepvries doen
Mocht iemand dit zo proberen had ik graag feedback
Pieter
kijk eens naar deze site:
http://www.naturalspices.eu/frikandellen-recept.html
De bereidwijze is al bijna denk ik zoals het moet.
die lui verkopen frikandellen mix maar wat zit daar in kun je ook opzoeken
bij willem wever hebben ze het ook over kip:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoor ... et-gemaakt
nu denk ik dat je ook kip in een frikandel kan stoppen en paadrevlees is denk ik niet te krijgen
Alles samenvoegen kom ik op het volgende recept, voor 10 frikandellen
200 gram rundergehakt
300 gram varkens mince gehakt (dat slijm spul)
200 gram gewoon varkensgehakt
300 gram kipgehakt
kruiden:
uien (heel fingemalen)
nootmuskaat
peper
zout
(beetje) kruidnagel
gember
koreander
foelie enof cuury powder (die gele)
smaakversterker
five spices kruiden
bindmiddel : mais meel
alles goed mengen wat ijswater erbij
en tot pulp mixen met een staafmixer keuken machine of blender
20 cm drollen van draaien b.v. door per 100 gram in microwave bestendig folie te verpakken en uiteinden dicht draaien
pan met water opzetten boulioun blokjes erin en dan 20-30 minuten de staven in dat water gaar maken (niet koken)
daarna afkoelen en in de diepvries doen
Mocht iemand dit zo proberen had ik graag feedback
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
"...20 cm drollen van draaien b.v. door per 100 gram in microwave bestendig folie te verpakken en uiteinden dicht draaien..."
Pieter, dit schijnt het moeilijkste te zijn. Ik las op internet dat iemand ze in 'plastic buisjes' stopt en dan kookt tot ze stevig zijn. Alu folie lijkt me veiliger.
Wat is de overheersende kruiderij in een frikandel ? Die typische lucht heeft iets van nootmuskaat maar ik krijg het niet thuisgebracht.
Ron komt vanmiddag en er liggen er een paar uit de vriezer voor hem.
Pieter, dit schijnt het moeilijkste te zijn. Ik las op internet dat iemand ze in 'plastic buisjes' stopt en dan kookt tot ze stevig zijn. Alu folie lijkt me veiliger.
Wat is de overheersende kruiderij in een frikandel ? Die typische lucht heeft iets van nootmuskaat maar ik krijg het niet thuisgebracht.
Ron komt vanmiddag en er liggen er een paar uit de vriezer voor hem.
- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Tja waarschijnlijk Nootmuskaat, Foelie (vruchtvlees van de nootmuskaat) maar ook Gember en koreanderprajak schreef:"...20 cm drollen van draaien b.v. door per 100 gram in microwave bestendig folie te verpakken en uiteinden dicht draaien..."
Pieter, dit schijnt het moeilijkste te zijn. Ik las op internet dat iemand ze in 'plastic buisjes' stopt en dan kookt tot ze stevig zijn. Alu folie lijkt me veiliger.
Wat is de overheersende kruiderij in een frikandel ? Die typische lucht heeft iets van nootmuskaat maar ik krijg het niet thuisgebracht.
Ron komt vanmiddag en er liggen er een paar uit de vriezer voor hem.
en een klein beetje kruidnagel, ook zo'n typische lucht
maar ik denk toch voornamelijk Foelie
http://www.verstegen.nl/nl/zoek/sw_foelie
verschil tussen nootmuskaat en foelie (mace)
http://www.asianonlinerecipes.com/rss/item/1699
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 146
- Lid geworden op: maandag 22 november 2010, 18:06
- Locatie: Chon Buri
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Prajak: de frikandelkruiden zijn te bestellen en via de bank te betalen bij http://www.naturalspices.eu/ maar dan moet je natuurlijk wel iemand weten die ze mee kan brengen . De smaak van de kruiden is exact hetzelfde alsof je in Weert in een Friettent een delleke met een klodder mayo staat te eten
De drollen draaien doe ik met een worstmolen met een toeter erop en zonder messen erin .
op een nat broodplankje of bord draaien en op ongeveer 20 cm afsnijden en in het hete water laten glijden ,na een paar heb je de smaak zo te pakken en gaat het vanzelf .
Heb het nog niet geprobeerd maar het schijnt dat je de kroketten op dezelfde manier kan maken maar dan op een met paneermeel bestrooid broodplankje .
Prajak ::wat de verslaving betreft valt dat bij mij wel mee maar ik vind het experimenteren vaak net zo leuk als het opeten ervan. Dat was ook de reden dat ze droog waren omdat zoals ik al zei veel te droog en te mager vlees had gebruikt .
succes
De drollen draaien doe ik met een worstmolen met een toeter erop en zonder messen erin .
op een nat broodplankje of bord draaien en op ongeveer 20 cm afsnijden en in het hete water laten glijden ,na een paar heb je de smaak zo te pakken en gaat het vanzelf .
Heb het nog niet geprobeerd maar het schijnt dat je de kroketten op dezelfde manier kan maken maar dan op een met paneermeel bestrooid broodplankje .
Prajak ::wat de verslaving betreft valt dat bij mij wel mee maar ik vind het experimenteren vaak net zo leuk als het opeten ervan. Dat was ook de reden dat ze droog waren omdat zoals ik al zei veel te droog en te mager vlees had gebruikt .
succes
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 760
- Lid geworden op: zondag 03 juni 2007, 17:34
- Locatie: nederland
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Ik draai ook wel eens 20 cm drollen, die verpak ik alleen niet in microwave bestendige folie.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 405
- Lid geworden op: donderdag 26 april 2007, 21:04
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Je laat ze toch wel in het water glijden hoop ik?Borat schreef:Ik draai ook wel eens 20 cm drollen, die verpak ik alleen niet in microwave bestendige folie.

- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
De grooootste komt trouwens uit Belgie
(ik wilde dat eerst ergens anders posten .... toch maar niet)

Pieter
(ik wilde dat eerst ergens anders posten .... toch maar niet)

Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Vandaag vrij dus zelf frikandellen gemaakt en weet je wat:
vrij goed gelukt:
voor het frituren:

daarna

alle ingredienten in Bangkok gekocht
Pieter
vrij goed gelukt:
voor het frituren:

daarna

alle ingredienten in Bangkok gekocht
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 6466
- Lid geworden op: vrijdag 28 september 2007, 07:33
- Locatie: ฮอลแลนด์ใต้
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Je vergeet de smaaktest te vermelden. 
Daar zijn we ook wel nieuwsgierig naar.

Daar zijn we ook wel nieuwsgierig naar.
Live your dream, don't dream your life.
- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2770
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Lekker (ook volgens mijn vrouw en dochter maar die zijn bevooroordeeld) en smaakt echt als een frikandelWouter_Udon schreef:Je vergeet de smaaktest te vermelden.
Daar zijn we ook wel nieuwsgierig naar.
methode :
http://veelkantie.nl/eindelijk-van-frea ... frikandel/
en oh ja na de pijp doe ik daarna de lucht gaten opvullen en in magmetron folie wrappen en dan weer de heet water pan in
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7521
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
Kom net bij een gewaardeerd forum-lid vandaan,welke ons onthaalde met kreukel-friet met hamburgertjes......
Denk dat de vrouw des huizes kan mee-concureren met haar hamburgers,in de grote snackstrijd in dit topic.
Groet,Ron.
Denk dat de vrouw des huizes kan mee-concureren met haar hamburgers,in de grote snackstrijd in dit topic.

Groet,Ron.
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 6466
- Lid geworden op: vrijdag 28 september 2007, 07:33
- Locatie: ฮอลแลนด์ใต้
Re: Handmade Dutch Specialties Co., Ltd. voor uw snacks
ron schreef:Kom net bij een gewaardeerd forum-lid vandaan,welke ons onthaalde met kreukel-friet met hamburgertjes......
Denk dat de vrouw des huizes kan mee-concureren met haar hamburgers,in de grote snackstrijd in dit topic.![]()
Groet,Ron.
Was dat een ondergewaardeerd of overgewaardeerd lid?


Live your dream, don't dream your life.