Loempia maken.
Moderator: Loempia
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 3090
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Loempia maken.
Ingrediënten 5 personen
2 eetl. arachideolie,
4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden),
30 gr. wortel (in fijne reepjes),
6 shi-takes (in reepjes),
40 gr. kool (fijngesneden)
50 gr. tauge,
1/2 bakje tofu,
1 ei,
75 gr. glasnoedels (weken in warm water)
1 eetl. soja saus,
1/2 thl. zout,
1/2 thl. peper
1 thl. suiker
loempiavellen
Bereidingswijze
1. Wok de knoflook in de olie,
2. Voeg de overige ingrediënten toe. Begin met de wortel, kool daarna shi-take, tauge en tofu dan ei en noedels (uitgelekt). Als laatste soja saus, suiker, zout en peper.
3. Laten afkoelen.
4. Schep een eetlepel vulling op het loempiavel. Vouw de zijkanten erover en rol de loempia op. Smeer het uiteinde in met geklopt ei en "plak" het dicht.
5. Frituur de loempia`s in olie van 180 graden.
6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveertip
Serveer met chilisaus.
Bron smulweb.nl
Vouw methodes
Lekker hoooooorrrrrrrr.
2 eetl. arachideolie,
4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden),
30 gr. wortel (in fijne reepjes),
6 shi-takes (in reepjes),
40 gr. kool (fijngesneden)
50 gr. tauge,
1/2 bakje tofu,
1 ei,
75 gr. glasnoedels (weken in warm water)
1 eetl. soja saus,
1/2 thl. zout,
1/2 thl. peper
1 thl. suiker
loempiavellen
Bereidingswijze
1. Wok de knoflook in de olie,
2. Voeg de overige ingrediënten toe. Begin met de wortel, kool daarna shi-take, tauge en tofu dan ei en noedels (uitgelekt). Als laatste soja saus, suiker, zout en peper.
3. Laten afkoelen.
4. Schep een eetlepel vulling op het loempiavel. Vouw de zijkanten erover en rol de loempia op. Smeer het uiteinde in met geklopt ei en "plak" het dicht.
5. Frituur de loempia`s in olie van 180 graden.
6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveertip
Serveer met chilisaus.
Bron smulweb.nl
Vouw methodes
Lekker hoooooorrrrrrrr.
-
- Expat
- Berichten: 3813
- Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
- Locatie: Korat
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 3090
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Loempia maken.
300 gram pepers
1 tl zout
2 el ketjap
1 ui
3 teentjes knoflook
el tomatenpuree
2 el olijfolie
Snijd eerst de kroontjes van de pepers af en snijd ze dan in wat kleinere stukjes.
Laat de pitjes gewoon zitten, anders krijg je veel te flauwe sambal.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd die ook wat fijner (hoeft niet heel fijn want het gaat straks in je keukenmachine).
Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en laat deze vrolijk hakken tot alles fijn is.
Het hoeft niet helemaal tot snot gemalen te worden, ik vind het lekker als er nog kleine stukjes peper in de sambal zitten.
Schep nu het mengsel in een koekenpan en voeg er nog wat olie aan toe als het te droog oogt.
Laat dit in de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep het tot slot in een bakje en zet het in de koelkast om te bewaren.
Mocht je nou minder sambal gebruiken dan dat ik doe, giet dan wat olie op de sambal, zo blijft het afgesloten van de lucht en kan je het langer bewaren!
Bron MyTaste
-
- Expat
- Berichten: 3813
- Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
- Locatie: Korat
Re: Loempia maken.
wpdelange schreef:
300 gram pepers
1 tl zout
2 el ketjap
1 ui
3 teentjes knoflook
el tomatenpuree
2 el olijfolie
Snijd eerst de kroontjes van de pepers af en snijd ze dan in wat kleinere stukjes.
Laat de pitjes gewoon zitten, anders krijg je veel te flauwe sambal.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd die ook wat fijner (hoeft niet heel fijn want het gaat straks in je keukenmachine).
Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en laat deze vrolijk hakken tot alles fijn is.
Het hoeft niet helemaal tot snot gemalen te worden, ik vind het lekker als er nog kleine stukjes peper in de sambal zitten.
Schep nu het mengsel in een koekenpan en voeg er nog wat olie aan toe als het te droog oogt.
Laat dit in de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep het tot slot in een bakje en zet het in de koelkast om te bewaren.
Mocht je nou minder sambal gebruiken dan dat ik doe, giet dan wat olie op de sambal, zo blijft het afgesloten van de lucht en kan je het langer bewaren!
Bron MyTaste



-
- Volwaardig lid
- Berichten: 214
- Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51
sambal bij
Het stikt in de supermarkten zoals big C, Tesco en Makro van de sauzen maar???
Weet er iemand een redelijke vervanger voor ketjap manis en de gewone (Nederlandse) sambal.
liefst met een foto, want kan geen Thai of chinees lezen.
Weet er iemand een redelijke vervanger voor ketjap manis en de gewone (Nederlandse) sambal.
liefst met een foto, want kan geen Thai of chinees lezen.

-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7521
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: Loempia maken.
Ik kocht deze altijd in Pattaya Sjeng.
Echt heerlijke sambal.
Zal zeker bij jou ook wel ergens in de winkel staan.

Ook hier in Nederland is het te koop (AH en Toko) en staat daarom altijd bij ons op tafel.
Het produkt is afkomstig van SIAM WORAKIT FOOD IMPORT EXPORT LIMITED PARTNERSHIP
10/107-8, MOO 7, SOI WAT HUA KRABUEBANGKUNTHIEN RD., THA KHAMBANG KHUN THIAN BANGKOK 10150
http://www.ftaarea.com/company-details-3/1218730.html
Echt heerlijke sambal.
Zal zeker bij jou ook wel ergens in de winkel staan.

Ook hier in Nederland is het te koop (AH en Toko) en staat daarom altijd bij ons op tafel.
Het produkt is afkomstig van SIAM WORAKIT FOOD IMPORT EXPORT LIMITED PARTNERSHIP
10/107-8, MOO 7, SOI WAT HUA KRABUEBANGKUNTHIEN RD., THA KHAMBANG KHUN THIAN BANGKOK 10150
http://www.ftaarea.com/company-details-3/1218730.html
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 3090
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Loempia maken.
Lekker zelf maken sjeng
Sambal manis
Ingrediënten
200 gr. spaanse pepers
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl zout
3 tl bruine suiker
ketjap manis
olijfolie
sap van een halve citroen
Voorbereiding
Verwijder het zaad uit de pepers. Snijd de ui, pepers en knoflook en doe deze in de Blender. Maal zo fijn mogelijk.
Bereidingswijze
Doe een scheut olie in de pan en doe de rauwe sambal erin, voeg suiker, zout, een scheut ketjap manis en het citroensap erbij. Laat dit ongeveer 30 minuten zacht bakken. Laat dan afkoelen en doe het in een goed schoongemaakt potje. Ik gebruik zelf meestal oude sambal potjes of jampotjes.
Serveertip
TIP!: Ik bedek zelf altijd mijn neus en mond met een theedoek tijdens het bakken, omdat je neus en lippen aardig kunnen irriteren door het inademen van de dampen. Gebruik daarvoor ook handschoenen bij het snijden van de pepers. (Ik heb er heel de dag last van als ik het niet doe!eigen risico) Dit is ongeveer een half jaar houdbaar in de koelkast.
Bron smulweb.
Ketjap manis
Ingrediënten 3 personen
100 ml lichte sojasaus (of Kikoman)
50-100 ml melasse (en/of palmsuiker)
2 schijfjes gemberwortel
1 klein teentje knoflook, geplet
½ rood chilipepertje (vers of gedroogd)
1 steranijs
Bereidingswijze
Al roerend aan de kook brengen, voorzichtig in ongeveer 10 minuten in laten koken tot stroperige dikte. Let op dat het niet aanbrandt.
Blackstrap melasse is nogal bitter en totaal niet zoet, dus als je die gebruikt zul je ook zeker palmsuiker moeten gebruiken, ketjap manis hoort namelijk zoet zijn.
Af laten koelen, zeven en in de koelkast bewaren.
Bron smulweb.

Sambal manis
Ingrediënten
200 gr. spaanse pepers
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl zout
3 tl bruine suiker
ketjap manis
olijfolie
sap van een halve citroen
Voorbereiding
Verwijder het zaad uit de pepers. Snijd de ui, pepers en knoflook en doe deze in de Blender. Maal zo fijn mogelijk.
Bereidingswijze
Doe een scheut olie in de pan en doe de rauwe sambal erin, voeg suiker, zout, een scheut ketjap manis en het citroensap erbij. Laat dit ongeveer 30 minuten zacht bakken. Laat dan afkoelen en doe het in een goed schoongemaakt potje. Ik gebruik zelf meestal oude sambal potjes of jampotjes.
Serveertip
TIP!: Ik bedek zelf altijd mijn neus en mond met een theedoek tijdens het bakken, omdat je neus en lippen aardig kunnen irriteren door het inademen van de dampen. Gebruik daarvoor ook handschoenen bij het snijden van de pepers. (Ik heb er heel de dag last van als ik het niet doe!eigen risico) Dit is ongeveer een half jaar houdbaar in de koelkast.
Bron smulweb.
Ketjap manis
Ingrediënten 3 personen
100 ml lichte sojasaus (of Kikoman)
50-100 ml melasse (en/of palmsuiker)
2 schijfjes gemberwortel
1 klein teentje knoflook, geplet
½ rood chilipepertje (vers of gedroogd)
1 steranijs
Bereidingswijze
Al roerend aan de kook brengen, voorzichtig in ongeveer 10 minuten in laten koken tot stroperige dikte. Let op dat het niet aanbrandt.
Blackstrap melasse is nogal bitter en totaal niet zoet, dus als je die gebruikt zul je ook zeker palmsuiker moeten gebruiken, ketjap manis hoort namelijk zoet zijn.
Af laten koelen, zeven en in de koelkast bewaren.
Bron smulweb.
- SmiqL
- Veel ervaring
- Berichten: 63
- Lid geworden op: woensdag 08 mei 2013, 09:41
- Locatie: Chonburi
- Contacteer:
Re: Loempia maken.
*** The best Slaves are the ones who think they are free ***
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11806
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Loempia maken.
Er is een zoete oestersaus die erg aan kecap doet denken
Vraag je partner, testen door fles om te keren, je kent dat wel, dikte is belangrijk
Vraag je partner, testen door fles om te keren, je kent dat wel, dikte is belangrijk
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum