Ben ook maar weer eens met de zure bommen gestart voor de inmiddels derde keer.
Heb wat problemen met foto's downloaden maar dan maar in een verkorte versie.
Potten waar twee kilo in kan tijdje terug op de markt gekocht zijn amerikaanse potten waar al zure produckten in hebben gezeten.
Tweede hands dus 140 baht stuk koopje.
Mijn vrouw heeft de augurken op een grote markt gekocht in de vreselijke ochtend uren rond zes uur.
Zak van zes kilo voor drie potten.
Foto een het schoonmaken van de augurken en de kop en kont snij actie
Foto twee via een andere site gedownload waar ik niet verder kwam als een stuk.
Het schoonmaken in het water zeventig graden met zeezout volgens zeggen.
Enkele uren tot het water koud is.
Kul van 36 uur geloof ik niet in.
De oude meneer verkoop dat vanaf zijn steekwaren het liefst per 5 kilo in die kleine zakjes aardige meneer en goedkoop beter zegt men en je doet nog eens wat voor de kleine man.
Het al aangegeven zout in de kleine pakketjes.
Voor wie het kan lezen mag het even vertalen.
Foto drie de kruiden zwarte peper stuk minder als de eerste keer gedaan aangezien de vorige ronde wel heel pittig was
Had daar ook nog verse pepers bij gedaan stuk of zes per pot en dat was zeg stevig gepepert ietsje minder dus maar deze ronde.
Suiker daarintegen heb ik stevig verhoogd ben naar ongeveer 70 gram per pot gegaan.
Pepers zullen er ook ongeveer 70 per pot zijn de afgebeelde foto als inhoud.
Heb daarnaast nog corianderzaad toegevoegd zal ongeveer het dubbele zijn geweest.
En een potje met een vijftien knoflook zal bij elkaar een zestig teentjes zijn dingen stonden al op zuur in de winkel in een klein potje.
Twintigtal verse paarse uitjes nog erbij.
Dat was het deze ronde
Het vocht mengsel azijn/water was vijftig vijftig alles op zeg negentig graden gebracht zonder de knoflook en uien die doe je op het afvullen erbij.
Uiteraard gebruiken wij hier geen kraanwater maar mijn voorkeur [wie zegt dat je geen smaakverschil heb met water] dit merk.
Zweefvuil wat in kraanwater zit wat vaak niet te zien is is hier niet aanwezig dus kans op bacteriën is kleiner
Afgevuld en wel vacuum trekken dus volgens zeggen even op de kop een vijftien minuten augurken verkleuren de eerste dagen naar een geelachtige kleur worden daarna zit nu op een week weer iets groener heb de vorige acties na drie weken weer als eetbaar bestempelt dus kan de vijfentwintigste deze maand pot een weer open trekken.
Mijn verslaving ligt op twee zure bommen per dag indien voorradig dus gedeelt door 120 met een kleine maand nieuwe voorrraad maken en dus even afkicken ligt op drie maanden per keer.
Ach ja het is beter als roken.