Voor wie zelf pindasaus wil maken, hier een goed recept:nbreeker schreef:Nu ik heb ook 20 minuten lopen zoeken maar de volhouder wint en gevonden ze hebben van Lobo satesaus en marinadesaus,het staat op de kopse kant van een stelling bij die stellingen die vlak bij hondenvoer en koeling staan,het zit in een aluminiumfolie gekleurde zak 1 kg voor 120 bath,ze hadden voor mij satesaus in het Thais op een briefje geschreven en een macromedewerker heeft lopen zoeken en ondanks dat duurde het evengoed nog 20 minuten maar het is er wel.Succes en mocht het weer niet lukken maken we afspraak en kom ik naar de Macro toe om het aan te wijzen.
2 dl kippenbouillon (eventueel van blokjes gemaakt)
1 koffielepel komijn
1 koffielepel coriander
2 eetlepels ketjab manis
1 theelepeltje trassi (garnalenpasta)
1 koffielepel vissaus
1 a 2 chili (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook (fin gesneden)
Breng dit tegen de kook aan en voeg al roerend de pindakaas toe tot de gewenste dikte is verkregen.
Mocht de saus te scherp zijn, een lepel suiker doet wonderen.
Smakelijk eten.