#17
Bericht
door Gardensafari » zaterdag 27 augustus 2011, 21:19
Net als in de hele wetenschap is ook in de voedselwereld sprake van voortschrijdend inzicht.
Eieren waren ooit uit den boze.
Nu stellen deskundigen dat twee eieren per dag geen kwaad kun. Let wel: per dag!
Dus hebben de Engelsen toch gelijk met hun ontbijt.
Roomboter werd ooit verketterd.
Maar wat blijkt: het heeft weliswaar veel calorieën, maar is goed voor je cholestorol.
Er zit laurinezuur in (dat zit ook in kokosolie) en dat zorgt voor een veel fraaier evenwicht tussen slecht en goed chorestorol.
Heel veel margarines zijn aanzienlijk ongezonder.
En hoeveel boter smeer je nou eigenlijk op je brood?
Brood met boter en chocoladehagel, of met speculaas..mmmm...
Roomboter is niet echt geschikt om in te bakken, tenzij je doet wat Jeanette doet.
Maar er zijn heerlijke alternatieven: olijfolie, zonnebloemolie, arachnide-olie, en kokosolie natuurlijk.
Daarom is er in het westen steeds meer vraag naar kokosolie.
Zielig voor de Thai, want het drijft de prijs op.
Nu zijn koolhydraten helemaal fout: brood, pasta, rijst, aardappelen: vooral afblijven.
En over 5 jaar...
De Nederlander wordt gemiddeld nog steeds elk jaar iets ouder.
Wat willen we eigenlijk: allemaal supergezond en slank als een plank doodgaan als we 100 zijn?
Dan zal de pensioenleeftijd naar 85 moeten worden opgetrokken.
Ach, ik neem nog een slokje rode wijn.
Zitten allemaal gezonde taninines in.
Ik heb geen idee wat dat zijn (misschien wel links radicalen, want mijn wijn is rood), maar ze zijn goed voor me.
En alles wat goed voor me is en lekker, nuttig ik.
Misschien een stukje stokbrood met knoflookboter erbij?
Boter is goed, knoflook zelfs heel erg goed.
Alleen dat brood...
Knor, knor,
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.