visarun vanuit bangkok

Post hier al je vragen voor Visa voor Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Corinne
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 430
Lid geworden op: zondag 19 maart 2006, 12:53
Locatie: Oostvoorne

Re: visarun vanuit bangkok

#16 Bericht door Corinne » maandag 30 juni 2008, 23:25

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2409817 ... iland.html


Niet vergeten dus om een visa-run te maken :lol:

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

Re: visarun vanuit bangkok

#17 Bericht door Ben » dinsdag 01 juli 2008, 00:05

Corinne schreef:http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2409817 ... iland.html


Niet vergeten dus om een visa-run te maken :lol:

http://www.minbuza.nl/binaries/pdf/reiz ... 03_low.pdf

Wat gebeurt er als u bent gearresteerd
Als u in het buitenland bent gearresteerd, betekent dit dat u volledig bent onderworpen aan het rechts- en gevangenissysteem van dat land. Dit strafrechtelijk systeem kan nogal verschillen van het Nederlandse systeem. U moet beseffen dat u in geen geval een beroep kunt doen op het feit dat u buitenlander bent om u te onttrekken aan het rechtssysteem van het land waarin u de wet hebt overtreden.

Wat kunt u doen
Als u bent gearresteerd sta er dan op dat de plaatselijke autoriteiten de ambassade of het consulaat op de hoogte brengen van uw arrestatie.

Familieleden en vrienden kunnen contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag, afdeling Consulair-Maatschappelijke Zaken (DCZ/CM), telefoon: 070-348 47 70.

Wat doet het ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vooral een bemiddelende taak. Daaronder valt het melden van uw arrestatie aan familie, het doorgeven van berichten, bemiddelen bij het overmaken van geld voor een advocaat en voor noodzakelijke aanschaffingen in de gevangenis.

Bovendien kan Nederland de (lokale) autoriteiten aanspreken op menswaardige behandeling van gedetineerden. Realiseert u zich echter wel dat de ambassade een goede relatie met de autoriteiten nastreeft en daarom terughoudend moet zijn als het gaat om het indienen van klachten. Ingeval van een klacht over de behandeling in detentie moet blijken dat betrokkene slechter wordt behandeld dan andere gevangenen in dezelfde gevangenis.

Wat doet de ambassade of het consulaat
Contact
Een medewerker van de ambassade of het consulaat probeert u zo spoedig mogelijk na uw arrestatie te bezoeken. U doet er verstandig aan zelf de lokale autoriteiten in te lichten dat u bezoek van de ambassade of het consulaat wenst. Indien een bezoek op korte termijn niet mogelijk is, zal de ambassade of het consulaat u in elk geval schriftelijk benaderen.

Plaatselijke procedures
De ambassade of het consulaat informeert u over het rechtsstelsel, zoals bijzonderheden over rechtshulp, de procedures inzake vervolging, voorarrest, vrijlating op borgtocht en het instellen van beroep. Op deze manier begrijpt u wat er gebeurt en weet u wat uw rechten zijn.

Reclassering
Van de ambassade of het consulaat krijgt u een brief die wijst op de mogelijkheid gebruik te maken van de activiteiten van de Unit Buitenland & Buitenlandse Betrekkingen (Unit B&BB) van Reclassering Nederland. De reclassering spant zich in voor de maatschappelijke (her)inpassing van mensen die met het strafrecht in aanraking komen. Door een formulier in te vullen en terug te sturen kunt u laten weten of u gebruik wilt maken van de diensten. Via het ministerie van Buitenlandse Zaken worden uw gegevens, als u daar geen bezwaar tegen maakt, doorgegeven aan de Unit B&BB van Reclassering Nederland.

De Unit B&BB kan er verder voor zorgen dat, indien u dat wenst en het zinvol lijkt, sociale achtergrondinformatie over u wordt verstrekt aan de desbetreffende rechterlijke instanties en aan de verdediging.

Klachten
Klachten over de behandeling in de gevangenis kunt u bespreken met de ambassade of het consulaat. Bekeken wordt welke actie, indien nodig, de ambassade of het consulaat, uw advocaat of uzelf kan nemen. In het algemeen is het raadzaam in eerste instantie de interne klachtprocedures in de gevangenis te volgen.

Uw medische problemen kunnen onder de aandacht van de gevangenisarts worden gebracht en indien noodzakelijk zal de ambassade of het consulaat zorgdragen voor aanvullende medicijnen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Indien noodzakelijk kunt u hiervoor een rijksvoorschot ontvangen, door het tekenen van een zogenaamde Overeenkomst voor Geldlening.

Wanneer u niet tevreden bent over uw huidige advocaat kan de ambassade of het consulaat u vertellen of en hoe u van advocaat kunt veranderen.

Juridische hulp
De ambassade of het consulaat kan er niet voor zorgen dat u in vrijheid wordt gesteld, een voorkeursbehandeling krijgt of op borgtocht vrij komt. Ook kan niet in de rechtsgang van een ander land worden getreden en geen onderzoek worden ingesteld naar een strafbaar feit. Wel kan de ambassade of het consulaat u de weg wijzen naar juridische hulp.

Boetes en pakjes
Boetes betalen of een voorschot geven kan een ambassade of consulaat niet, tenzij het benodigde bedrag door familieleden of relaties op de rekening van het ministerie is gestort. De ambassade of het consulaat kan u geen pakjes sturen namens uw familie of vrienden.

Dubbele nationaliteit
In het geval dat u naast de Nederlandse nationaliteit tevens een andere nationaliteit bezit en in het land van die andere nationaliteit gearresteerd wordt kan het gebeuren dat de Nederlandse ambassade of consulaat u geen consulaire bijstand kan verlenen. Veel landen van detentie gaan er namelijk niet mee akkoord dat gedetineerden met een dubbele nationaliteit consulaire bijstand ontvangen van de ambassade of het consulaat van de andere nationaliteit. Nederland is van mening dat aan deze groep Nederlanders op dezelfde wijze en in dezelfde mate consulaire bijstand verleend moet worden als aan andere gedetineerden met de Nederlandse nationaliteit. Het huidige internationale recht ondersteunt hierin echter de positie van het detentieland.

Wat te doen tijdens detentie
Zware tijd
Detentie is moeilijk voor iedereen. Zowel lichamelijk als geestelijk is het vaak heel zwaar om gedetineerd te zijn in het buitenland. Deze situatie kan verder bemoeilijkt worden door taalproblemen. U kunt hierin enige verandering brengen wanneer u probeert de plaatselijke taal te leren. Heeft u problemen die u niet met het gevangenispersoneel kunt oplossen, neem hierover dan contact op met de ambassade of het consulaat.

U heeft er recht op om bij binnenkomst in de gevangenis op de hoogte te worden gebracht van alle rechten en plichten die binnen de strafinrichting gelden. Deze staan vermeld in het huishoudelijk reglement. Hierin vindt u eveneens informatie over bezoekregelingen, post en censuur, mogelijkheden om te werken en sociale- en welzijnsdiensten.

Werk
Veel gedetineerden vinden het prettig om te werken tijdens detentie. De tijd lijkt sneller te gaan. In een aantal landen is het mogelijk tijdens detentie (eventueel betaald) werk te verrichten. Vaak is dit echter pas mogelijk na uw veroordeling.. Laat u informeren wat de mogelijkheden zijn.

Ziekte
Als u ziek bent, doet u er verstandig aan dit te melden bij de gevangenisarts en bij de ambassade of het consulaat, zeker als u voor uw ziekte medicijnen moet innemen.

Financiële ondersteuning
Alle gedetineerden van Nederlandse nationaliteit in landen buiten Europa ontvangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandelijks een schenking van € 30. Hiermee kunt u de noodzakelijke uitgaven, zoals shampoo en tandpasta betalen. Dit bedrag hoeft u niet terug te betalen.

Uw straf uitzitten in Nederland
WOTS Nederland is partij bij het 'Verdrag inzake overbrenging van gevonniste personen'. In Nederland is dit verdrag uitgewerkt in de 'Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen' (WOTS). Deze wet houdt in dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is dat een Nederlander, die in het buitenland tot een vrijheidsstraf is veroordeeld, de (rest)straf in een gevangenis in Nederland ondergaat. Deze mogelijkheid bestaat uitsluitend in die landen, die partij zijn bij het verdrag. Het verdrag bevat geen verplichting voor staten om aan een verzoek te voldoen; een staat kan een verzoek tot overbrenging naar Nederland altijd weigeren, zonder daarvoor een reden op te geven.

De WOTS is alleen van toepassing op vrijheidsstraffen; voor boetes en de doodstraf geldt de wet niet. Ook in het geval van vrijheidsstraffen komt het regelmatig voor dat het andere land niet akkoord gaat met de overbrenging. Dit kan verschillende redenen hebben. In veel landen liggen de straffen voor met name softdrugsdelicten hoger dan in Nederland.

Omzetting straf
Als het andere land ermee instemt, kan de straf omgezet worden in een straf die voor het Nederlandse rechtssysteem geldt. Die straf mag nooit hoger zijn dan de straf die in het buitenland is opgelegd. Het verschil in strafhoogte kan reden zijn voor een land om de gedetineerde niet over te dragen aan Nederland. Sommige landen gaan alleen akkoord met de overbrenging als de straf onverkort wordt overgenomen. De straf die in het buitenland is opgelegd, moet dan gehandhaafd blijven.

Informatie
In de folder: In het buitenland veroordeeld, in Nederland de straf ondergaan, vindt u meer informatie. De ambassade of het consulaat kan u deze folder geven. Daarnaast heeft het ministerie van Justitie in Den Haag een speciale WOTS-informatielijn. Het telefoonnummer is: 070-370 75 55.

Informatie voor uw familieleden
Algemene informatie
Om te weten wat er met u gebeurt kunnen familieleden contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag, afdeling Consulair-Maatschappelijke Zaken (DZC/CM), telefoonnummer: 070 - 348 47 70. Deze afdeling kan algemene informatie geven over het rechtssysteem in het betreffende land en de omstandigheden van detentie in dit land.

Ook beschikken zij over:

het volledige adres van de gevangenis
gegevens over de advocaat van de gedetineerde
informatie over de autoriteiten die zijn belast met de rechterlijke procedures
het adres en de telefoon- of faxnummers van het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat
Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderhoudt contact met één contactpersoon die hiervoor door u is aangewezen.

Geld overmaken
De regelingen om gedetineerden geld te sturen verschillen per land. Als het niet mogelijk is om rechtstreeks geld naar u over te maken (bijvoorbeeld via de bank of met een postwissel), dan kunnen familieleden of relaties geld storten op de rekening van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het ministerie zal de procedure hiervoor uiteenzetten.

De ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat zal, zodra het geld op de rekening van het ministerie is ontvangen, worden gemachtigd zo spoedig mogelijk het geld aan u uit te betalen. Voor deze bemiddeling worden éénmalig kosten in rekening gebracht.

Bezoek
De regelingen voor bezoek verschillen per land. Familieleden of relaties wordt aangeraden voor bezoek een afspraak te maken met de betreffende gevangenisautoriteiten voordat zij een lange, soms tevergeefse, reis ondernemen. Indien bezoekers hiertoe niet in staat zijn door bijvoorbeeld taalproblemen is de ambassade of het consulaat bereid hierin te bemiddelen. Het consulaat kan ui tleggen hoe het bezoeksysteem werkt en meedelen of er bijzondere regelingen gelden voor het meebrengen van pakjes.

Hoe vindt u een ambassade of consulaat
In de hoofdsteden van de meeste landen kunt u een Nederlandse ambassade of consulaat vinden. De adresgegevens vindt u in een plaatselijke telefoonboek of bij de plaatselijke autoriteiten.

De belangen van Nederlanders kunnen tot op zekere hoogte worden behartigd door honoraire consuls. Dit zijn over het algemeen zakenlieden die naast hun normale werkzaamheden de Nederlandse belangen behartigen in een bepaald gebied. De honoraire consul is vaak geen Nederlander. Hij spreekt dan ook meestal geen Nederlands.

Wanneer in een land geen Nederlandse vertegenwoordiging aanwezig is, kunt u zich wenden tot een ambassade of consulaat van een ander land van de Europese Unie.

Tot slot
Als er iets moet gebeuren tijdens uw arrestatie of detentie, is het goed te weten dat de diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen met uw problemen kunnen omgaan en begrijpen hoe moeilijk u het tijdens uw detentie kunt hebben. Zij zijn er om u, daar waar mogelijk, te helpen.

Alle informatie die door u, uw familie of uw vrienden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ambassade en het consulaat wordt gegeven, blijft vertrouwelijk.

Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u zich wenden tot:

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Afdeling Consulair-Maatschappelijke Zaken (DCZ/CM)
Postbus 20061
2500 EB Den Haag
tel: 070-348 47 70

Reclassering Nederland
Unit Buitenland & Buitenlandse Betrekkingen
Postbus 136
3500 AC Utrecht
tel: 030-287 99 00

Ministerie van Justitie
Bureau Internationale Rechtshulp in Strafzaken (BIRS)
Postbus 20301
2500 EH Den Haag
Informatielijn WOTS: 070-370 75 55 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur)

Gebruikersavatar
bjornie
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 127
Lid geworden op: maandag 05 mei 2008, 14:54

Re: visarun vanuit bangkok

#18 Bericht door bjornie » maandag 25 augustus 2008, 04:27

ok vandaag is het zover, de eerste visarun uit mijn carriere maw. er zijn al 59 dagen van mijn verblijf in thailand voorbij, nu gaan we met de wagen naar de grens met cambodja voor mijn run, hopelijk verloopt alles vlotjes en zijn we er snel van verlost!
alle op hoop van zegen,
groetjes bjorn,
ps, valt er daar iets te doen in de buurt???

Khon Neua
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1028
Lid geworden op: woensdag 09 mei 2007, 12:34
Locatie: Chiang Rai / 's-Hertogenbosch

Re: visarun vanuit bangkok

#19 Bericht door Khon Neua » maandag 25 augustus 2008, 21:45

Farang ki nok :mrgreen:

Als je vraagt om problemen kun je die overal krijgen ook in Thailand
Corinne schreef:http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2409817 ... iland.html


Niet vergeten dus om een visa-run te maken :lol:

Gebruikersavatar
bjornie
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 127
Lid geworden op: maandag 05 mei 2008, 14:54

Re: visarun vanuit bangkok

#20 Bericht door bjornie » dinsdag 26 augustus 2008, 07:32

ok alles is dus vlotjes verlopen, na een klein uurtje was alles achter de boeg, we zijn met de wagen geweest maar we hebben intussen geinformeerd bij touringcars, en dit komt toch een stuk voordeliger uit, 500 baht voor 2 pers heen en terug! het belangrijkste is, we zijn toch weeral gerust voor 2 maanden.

groetjes bjorn

Plaats reactie

Terug naar “Visa Thailand”