Hallo mensen,
Op Toko Dong-A zie ik een overzicht van soorten rijst: Basmati-, pandan-, ketan-, parboiled-, longtong-, rode rijst, zilvervlies-rijst, en nog meer.
Van zilvervlies-rijst is bekend dat ze de voedingsstoffen en vitamines, waaronder vitamine B goed bewaart. Over de andere soorten rijst wordt dit echter niet vermeldt.
Nu heb ik recent een electrische rijststomer gekocht, en ik wil m'n rijst dus gaan stomen. En m'n vraag is dus: Voor welke rijst ik moet gaan, als een hoge voedingswaarde belangrijk voor mij is?
Over Basmati rijst lees ik dat het bij het stomen heerlijk geurt. Fantastisch! Maar ik lees ook dat het 'witte rijst' is. Betekent dit, dat de voedingswaarde een stuk lager ligt?
Laatste vraag: Van zilvervlies-rijst, ken ik alleen de versie uit de supermarkt. Die, meen ik, niet geschikt is om te stomen. Is er wel zilvervlies-rijst die geschikt is om te stomen?
Kortom: Wat adviseren jullie, voor welke stoom-rijst ik zou moeten gaan?
Groet, Marco
Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?
Moderator: Loempia
-
- komt net kijken
- Berichten: 1
- Lid geworden op: dinsdag 06 mei 2008, 23:20
- Jim
- Volwaardig lid
- Berichten: 6941
- Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
- Locatie: Planet Earth
Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?
ik denk dat ketan rijst de meeste voedingswaarde heeft, maar om nou elke dag aan de kao niauw te zitten..
aardappels hebben een veel hogere voedingswaarde als rijst.
aardappels hebben een veel hogere voedingswaarde als rijst.
de rijst die je lekker vindt en gewoon een beetje afwisselenPeper en zout schreef: Kortom: Wat adviseren jullie, voor welke stoom-rijst ik zou moeten gaan?
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”
- willem
- Volwaardig lid
- Berichten: 243
- Lid geworden op: woensdag 20 juli 2005, 19:46
- Locatie: nw-lekkerland,soms samutprakan
Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?
ik ga altijd voor de jasmin rijst.vind ik erg lekker.en het groeit op m'n eigen land.
vroeger komt nooit meer terug.
-
- Expat
- Berichten: 790
- Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
- Locatie: Surin Town
Re: Welke stoom-rijst met hoge voedingswaarde?
Verwerk ook vaak soorten rijst , maar denk niet dat de voedingswaarde per soort echt heel veel verschillen .
Ga gewoon wat de lekkerste is (ik meng meestal de "sticky" rijstmet de geparfumeerde in men rijstkoker)
Ga gewoon wat de lekkerste is (ik meng meestal de "sticky" rijstmet de geparfumeerde in men rijstkoker)
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...