klassiek nederlands gerecht...
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 265
- Lid geworden op: zondag 30 april 2006, 07:03
- Locatie: Pathum Thanee
-
- Expat
- Berichten: 2365
- Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
- Locatie: Patong, Phuket
- Contacteer:
Re: klassiek nederlands gerecht...
Bijvorbeeld Carrefour..perry schreef:waar haal jij zuurkool???
- Edje
- Expat
- Berichten: 2371
- Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
- Locatie: Yang Talat / Kalasin
Zuurkool is makkelijk zelf te maken. Witte kool is voldoende te koop in thailand. Zeer fijn snijden en azijn toevoegen. Kruiden als kruidnagel en peperbolletjes toevoegen. Hier is experimenteren met kruiden mogelijk.
In een luchtdicht afgesloten vat enkele weken tot maanden laten staan en klaar is kees.
In een luchtdicht afgesloten vat enkele weken tot maanden laten staan en klaar is kees.
Groetjes; Edje
-
- Erelid
- Berichten: 7282
- Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
- Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 2277
- Lid geworden op: zaterdag 18 november 2006, 18:17
- Locatie: amsterdam
Willem, ik zie het helemaal voor me;gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen
voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..
ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..
in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten
jij in de keuken samen met je huisgenoten die het nodige commentaar hebben tijdens het koken en denken die Ting Tong farang wat is die allemaal aan het doen en dan ook aan tafel hun ogen uitkijken hoe je die vreemde maaltijd zit te verorberen terwijl zij natuurlijk van hun papaya salade zitten te smikkelen.
Of heb ik het helemaal mis??
pluk de dag (carpediem)
- Ben
- Expat
- Berichten: 6487
- Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
- Locatie: Bangkok
carpediem schreef:Willem, ik zie het helemaal voor me;gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen
voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..
ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..
in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten
jij in de keuken samen met je huisgenoten die het nodige commentaar hebben tijdens het koken en denken die Ting Tong farang wat is die allemaal aan het doen en dan ook aan tafel hun ogen uitkijken hoe je die vreemde maaltijd zit te verorberen terwijl zij natuurlijk van hun papaya salade zitten te smikkelen.
Of heb ik het helemaal mis??
hahaha ik ook Willem the wheelchair cookie


-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
Re: klassiek nederlands gerecht...
perry schreef:Willem waar haal jij zuurkool???khonkaen schreef:ik ben het thaise eten even zat , dus
gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen
voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..
ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..
in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten
aldus zal de kat er niet met mijn lege maag vandoor gaan.
zuurkool koop ik in Nong Khai .. in het straatje achter de 'danish baker'
zit een restaurantje , dat WEINSAUERKRAUT MIT NATURLICHEM VITAMIN C verkoopt voor 159 thb per literblik .. ook verkopen ze nog andere westerse producten ..
willem
willem
niets is perfect en niets is blijvend
-
- komt net kijken
- Berichten: 29
- Lid geworden op: zondag 19 augustus 2007, 08:43
- Locatie: Sittard/Chiang Mai
- Contacteer:
Slibtong
Khonkaen schreef:
wat heet klein ..
bij tesco 20- 30 cm en ze maken ze nog gratis schoon en ontvellen ze voor je
Dit is dus duidelijk geen 'slibtong ! ' Dit is dus de 'gewone' tong.
Slibtong is nml een klein soort tong van 14 tot 18 cm groot.
Het verschil is dat de gewone tong dikker en lekkerder is...
in de roomboter gestoofd... en smullen maar.
De tong van 20 tot 30 cm kostt gemiddeld (dagprijs) 13 - 15 euro in
een NL restaurant.... ik heb in Urk voor 7.50 euro onbeperkt slibtong
gegeten !
Groetjes, Eddy
Leven zonder leven,
is een doods bestaan.
wat heet klein ..
bij tesco 20- 30 cm en ze maken ze nog gratis schoon en ontvellen ze voor je
Dit is dus duidelijk geen 'slibtong ! ' Dit is dus de 'gewone' tong.
Slibtong is nml een klein soort tong van 14 tot 18 cm groot.
Het verschil is dat de gewone tong dikker en lekkerder is...
in de roomboter gestoofd... en smullen maar.
De tong van 20 tot 30 cm kostt gemiddeld (dagprijs) 13 - 15 euro in
een NL restaurant.... ik heb in Urk voor 7.50 euro onbeperkt slibtong
gegeten !
Groetjes, Eddy
Leven zonder leven,
is een doods bestaan.
Ben nog enkele maanden in Nederland maar
heb inmiddels al een apartement in Chiang Mai.
De bedoeling is om daar te blijven.
heb inmiddels al een apartement in Chiang Mai.
De bedoeling is om daar te blijven.
-
- heeft ervaring
- Berichten: 48
- Lid geworden op: vrijdag 04 mei 2007, 08:18
- Locatie: Bangkok
Nu jullie het hier toch over eten en koken hebben, probeer ik hier antwoord te krijgen op mijn vraag.
Wat is een goed alternatief voor croma of becel bakboter?
Ik ben het hier in Bangkok nog niet tegen gekomen.
En om nu alles in de olie te bakken, gadsie.
Ik heb wel al pakjes boter gekocht en dat gebruikt, maar ik vind dat echt 10x niks.
Als ik lees dat jullie stamp eten en gehaktballen, neem ik aan dat dat niet met olie bereid is.
Wie kan dit hopeloos keukenprinsesje helpen?
Wat is een goed alternatief voor croma of becel bakboter?
Ik ben het hier in Bangkok nog niet tegen gekomen.
En om nu alles in de olie te bakken, gadsie.
Ik heb wel al pakjes boter gekocht en dat gebruikt, maar ik vind dat echt 10x niks.
Als ik lees dat jullie stamp eten en gehaktballen, neem ik aan dat dat niet met olie bereid is.
Wie kan dit hopeloos keukenprinsesje helpen?
- dirk
- Volwaardig lid
- Berichten: 707
- Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
- Locatie: Phayao
- Contacteer:
Re: Slibtong
Als (zee)visser moet ik hier op reageren. Een slip(b)tong is gewoon ondermaatse tong en zeker geen ander soort tong.novio3216 schreef:
Dit is dus duidelijk geen 'slibtong ! ' Dit is dus de 'gewone' tong.
Slibtong is nml een klein soort tong van 14 tot 18 cm groot.
Het verschil is dat de gewone tong dikker en lekkerder is...
Sommige dachten tong komt uit het slib, dus slibtong. Sliptong slaat op dat als hij klein is door de mazen van het net "slipt".
Maar daarom zijn ze best wel lekker.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?
- pietk
- Expat
- Berichten: 445
- Lid geworden op: woensdag 24 augustus 2005, 14:48
- Locatie: Chiangmai
Gewoon in zonnebloem olie, vuur niet te hoog en als de olie in de pan iets begint te "lopen" het vlees erin doen.Holiday schreef:Nu jullie het hier toch over eten en koken hebben, probeer ik hier antwoord te krijgen op mijn vraag.
Wat is een goed alternatief voor croma of becel bakboter?
Ik ben het hier in Bangkok nog niet tegen gekomen.
En om nu alles in de olie te bakken, gadsie.
Ik heb wel al pakjes boter gekocht en dat gebruikt, maar ik vind dat echt 10x niks.
Als ik lees dat jullie stamp eten en gehaktballen, neem ik aan dat dat niet met olie bereid is.
Wie kan dit hopeloos keukenprinsesje helpen?
Pinda olie en sesam olie kun je ook gebruiken.
-
- Veel ervaring
- Berichten: 61
- Lid geworden op: maandag 30 april 2007, 19:13