500 gr grote rauwe garnalen ,
een struikje koriander met wortel,
1/2 theel. zwarte peperkorrels,
300 gr champignons,
3 citroenbladeren,
2 stengels citroengras
1 stukje verse laoswortel 5cm,
4 rode pepertjes,
3 eetl. citroensap,
3 eetl. vissaus.
pel de garnalen en laat het staartje zitten..snijd ze aan de rugzijde open en trek de zwarte darm eruit....
breng de koppen en schalen van de garnalen met een 1/2 liter water aan de kook
wrijf de korianderwortel met de peperkorrels in de vijzel fijn... doe dit bij de bouillon en laat het ca 5 minuten zachtjes koken .. giet de bouillon door een fijne zeef...
halveer de champignons... snij de citroenbladeren in vieren en de citroengrasstengels in stukken van 3cm , en plet ze samen in de vijzel... nij de laoswortel in dunne schijfjes.. laat het ca 2 minuten in de bouillon koken ...voeg de garnalen en de chapignons toe en laat nog 3minuten zachtjes koken ..
snij de pepertjes in ringetjes en doe ze met het citroensap en de vissaus in een schaal ..
schep de soep in de schaal met pepertjes en bestrooi ze met de koriander blaadjes..
in plaats van garnalen kan je ook visfilet en visbouillon nemen ,
dan heb je tom yam pla...
eet smakelijk ,
willem, nederthai
Tom yam goong
Moderator: Loempia
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
Tom yam goong
niets is perfect en niets is blijvend