Thais Ontbijt?
Moderator: Loempia
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 125
- Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37
de mysterieuze vis heet pla raa.. zijn gefermenteerde visjes met zout en wat kleefrijst... dat moet minstens een jaar buiten de koelkast bewaard worden , voor het volledig op smaak is... er komen dan wel wormpjes in , die zich door je lichaam vreten.. dus het verdient aanbeveling om het eerst te koken..
pla raa hoort in elk isaan gerecht met veel chili's .. som tam, met kleine fijngestampte zwarte krabjes , de poo kem,[/quote]
>
je vergeet er bij te vertellen dat deze plaa raa een enorme geur (stank)
heeft...
en ik zou geen enkele westerling aanraden om dit te eten......
heb jij dit al ooit gegeten willem?
groetjes
gaga
pla raa hoort in elk isaan gerecht met veel chili's .. som tam, met kleine fijngestampte zwarte krabjes , de poo kem,[/quote]
>
je vergeet er bij te vertellen dat deze plaa raa een enorme geur (stank)
heeft...
en ik zou geen enkele westerling aanraden om dit te eten......
heb jij dit al ooit gegeten willem?
groetjes
gaga
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Gagagagastorm schreef:nee hoor jumbo,jumbo schreef:In elk resort, Thai of farang gericht, kan je dat krijgen en toast met jam.Bartje schreef:Een gebakken eitje met brood wordt ook als ontbijt gegeten in Thailand.
Smakelijk
Jammer alleen dat ze het eitje in olie bakken...net zols de omeletten
J
in rama garden wordt het in boter gebakken, en juist op de manier zoals
jij het wilt... spiegelei, roerei, omelet met kaas groenten , etc , wordt voor je ogen gebakken terwijl je er op wacht...
als ik eraan terug denk... njam
groetjes
gaga
uitzonderingen bevestigen de regel
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
op deze regel ook ?gagastorm schreef:[Gaga
uitzonderingen bevestigen de regel
J
nou volgende week rond deze tijd zit je aan je eerste nederlandsse ontbijtje................
groetjes
gaga[/quote]
grof volkoren met rosbief en paardenmetworst, mmmm
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 125
- Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37
som tam vind ik best lekker , als hij ped nid noi is, maar dan zonder pla raa (stinkvis)...khonkaen schreef:ik eet het ook wel eens , gaga, als mijn vrouw som tam maakt van papaya uit eigen tuin .. het hoort er nou eenmaal in...net zo goed als wat chili's
maar geuren zijn subjectief , ik heb er geen moeite mee
willem, nederthai
trouwens willem, nogmaals bedankt voor de goeie raad van september
vorig jaar... wij gaan voor de grote stap....
groetjes
gaga
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
>gagastorm schreef:de mysterieuze vis heet pla raa.. zijn gefermenteerde visjes met zout en wat kleefrijst... dat moet minstens een jaar buiten de koelkast bewaard worden , voor het volledig op smaak is... er komen dan wel wormpjes in , die zich door je lichaam vreten.. dus het verdient aanbeveling om het eerst te koken..
pla raa hoort in elk isaan gerecht met veel chili's .. som tam, met kleine fijngestampte zwarte krabjes , de poo kem,
je vergeet er bij te vertellen dat deze plaa raa een enorme geur (stank)
heeft...
en ik zou geen enkele westerling aanraden om dit te eten......
heb jij dit al ooit gegeten willem?
groetjes
gaga[/quote]
Pla raa is ansjovis.....
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 125
- Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37
gaga[/quote]
Pla raa is ansjovis.....
J[/quote]
nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...
maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...
groetjes
gaga
Pla raa is ansjovis.....
J[/quote]
nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...
maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...
groetjes
gaga
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
J[/quote]
nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...
maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...
groetjes
gaga[/quote]
Nee , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....
J
nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...
maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...
groetjes
gaga[/quote]
Nee , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
jumbo schreef:J
Nee , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....
J[/quote]
meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...
in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food...
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld...
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt
haa wan... ik tel verder af.....
groetjes
gaga
-
- Zeer veel ervaring
- Berichten: 125
- Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37
meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?Anonymous schreef:jumbo schreef:J
Nee , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....
J
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...
in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food...
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld...
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt
haa wan... ik tel verder af.....
groetjes
gaga[/quote]
sorry dit was ikke - vergeten in te loggen
gaga
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11633
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...
in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food...
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld...
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt
haa wan... ik tel verder af.....
groetjes
gaga[/quote]
yep, hetzelfde principe
mijn vriendin vond de garnalen wel wat klein,maar wel smakelijk en het zijn natuurlijk zoutwatergarnalen, waar de garnalen hier voornamelijk zoetwatergarnalen zijn en dat is toch een smaakverschil, dacht ik....
Hier eten ze vaak de garnalen rauw, en ze worden voor de smaak gekookt met de 'behuizing' en soms eet ze de garnalen inclusief de behuizing op (calcium....)
ik prefereer ze te pellen, zoals 'thuis'
Inderdaad nog 5 dagen....hehe
J
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...
in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food...
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld...
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt
haa wan... ik tel verder af.....
groetjes
gaga[/quote]
yep, hetzelfde principe
mijn vriendin vond de garnalen wel wat klein,maar wel smakelijk en het zijn natuurlijk zoutwatergarnalen, waar de garnalen hier voornamelijk zoetwatergarnalen zijn en dat is toch een smaakverschil, dacht ik....
Hier eten ze vaak de garnalen rauw, en ze worden voor de smaak gekookt met de 'behuizing' en soms eet ze de garnalen inclusief de behuizing op (calcium....)
ik prefereer ze te pellen, zoals 'thuis'
Inderdaad nog 5 dagen....hehe
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum