verscherpte regels mbt thai company

Post hier al je vragen en opmerkingen voor het emigreren naar Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
gast

verscherpte regels mbt thai company

#1 Bericht door gast » zondag 18 juni 2006, 13:00

Hallo Lezers,

Graag wil ik weten in hoeverre jullie op de hoogte zijn van de verschertpte regels mbt het oprichten van een company, en of dit inderdaad bevestigd kan worden.

de regering hier in thailand niet de wet heeft veranderd maar strenge controle op de buitenlanders die een company opzetten.Veel onrust bij de klanten en het is ook best wel een probleem.Wel door ons optelossen maar het kost 2 tussenstapppen,zenuwen,en uiteraard geld.Op dit moment kan je dus niet als buitenlander die net een company heeft opgezet land kopen en registereren op land office.
Als je gaat moeten de Thaise aandeelhouders allemaal verschijnen op landoffice met hun inkomstenlijst en dat ze belasting betalen.Daarbij moeten hun inkomsten ook nog eens hoog genoeg zijn dat zij van dat salaris zich kunnen veroorloven om echt te investeren.
Daar de meeste advocaten en buro's hun personeel gebruiken voor de Thaise aandeelhouders en gemiddeld 6 to 8000 baht verdienen is dus een probleem.

Groet,

Michel

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#2 Bericht door Manuel » zondag 18 juni 2006, 13:21

Michel,

Dit is al eerder besproken op het forum.
Op het moment lijkt het erop dat de wet niet overal hetzelfde wordt uitgevoerd. Hier op Phuket nog geen problemen geweest voor zover ik heb vernomen. Heb wel gehoord dat in Chon Buri een aantal transfers van land was vertraagd.

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#3 Bericht door Mart » zondag 18 juni 2006, 13:42

NOG NIET BEVESTIGD BERICHT.

25 JUNI SCHIJNT ER EEN AANPASSING TE KOMEN. ZODRA BEKEND ZAL IK HET POSTEN.

In Cha-am/Hua Hin zijn honderden bouwvakkers naar huis gestuurd. De bouwactiviteiten liggen stil. Er is echt wel iets gaande. Maar het kan niet de bedoeling zijn van de wetgever dat nu vele Thaien weer zonder werk komen.

BIJ GERUCHT.

Men wil wel toestaan dat er LTD's worden opgericht om aankoop van grond te regelen. Daar mag dan ook een huis gebouwd worden, MAAR de grond zou rechtstreeks gelocht moeten worden van een Thai, en niet van een speculant.

Later hoppelijk nader bericht.

Mart

Plaats reactie

Terug naar “Emigreren naar Thailand”