visballen
Moderator: Loempia
- dirk
- Volwaardig lid
- Berichten: 707
- Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
- Locatie: Phayao
- Contacteer:
visballen
Tot nu toe kopen wij altijd de visballen in de diverse winkels.
Maar aangezien ik wel eens vis en vaak een goed maaltje vis meeneem, wil ik toch eens vragen of er een recept is om visballen te maken.
Mijn vrouw staat klaar om te beginnen.
Maar aangezien ik wel eens vis en vaak een goed maaltje vis meeneem, wil ik toch eens vragen of er een recept is om visballen te maken.
Mijn vrouw staat klaar om te beginnen.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
visballen
sorry hoor , maar bedoel je die bleke ballekes of de ' tod man pla ' vis-koekjes die in olie worden gebakken en geserveerd met pittige komkommersla ?dirk schreef:kopen wij altijd de visballen in de diverse winkels.....
.....aangezien ik wel eens vis en vaak een goed maaltje vis meeneem, wil ik toch eens vragen of er een recept is om visballen te maken
de laatste heb ik al gemaakt .
- dirk
- Volwaardig lid
- Berichten: 707
- Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
- Locatie: Phayao
- Contacteer:
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
thais ?
ik ken die bleekscheten maar ben er niet echt gek op . maak ze dus ook mooi nietdirk schreef:Ik bedoel die bleke ballekes, zoals jullie zo mooi zeggen. Er trouwens ook licht bruine visballekes.
de in olie gebakken viskoekjes wel .
zijn die jij bedoelt eigenlijk wel thais ?
ik dacht eerder dat het iets uit de chinese keuken was maar ben niet zeker .
- dirk
- Volwaardig lid
- Berichten: 707
- Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
- Locatie: Phayao
- Contacteer:
Visballen hebben ze in heel zuid oost Azië, dus het is niet erg Thais.
In de Chinese keuken zijn ze dus ook.
Ik bedoel de visballen die je samen met de noodles eet. Vind ze best lekker, maar smaken verschillen.
Nu weet ik wel zo'n beetje wat er in een visbal gaat, maar het gaat me meer om de hoeveelheden.
In Chon Buri staat er een hele grote fabriek die alleen maar visballetjes maakt.
In de Chinese keuken zijn ze dus ook.
Ik bedoel de visballen die je samen met de noodles eet. Vind ze best lekker, maar smaken verschillen.
Nu weet ik wel zo'n beetje wat er in een visbal gaat, maar het gaat me meer om de hoeveelheden.
In Chon Buri staat er een hele grote fabriek die alleen maar visballetjes maakt.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?
- dirk
- Volwaardig lid
- Berichten: 707
- Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
- Locatie: Phayao
- Contacteer:
In een heleboel Nederlandse producten zit slachtafval, van darmen tot oren. Bijna iedereen vind het heerlijk (frikadellen, leverworst bv).Bartje schreef:Zit er ook vis in die balletjes buiten de garnalenschroot en eierdooier?
En in die visballetjes zit ook vis.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
- Locatie: west-vlaanderen
singapore
menig keer herproefd maar die ik eens in singapore kreeg waren de enigen die me lekker smaakten .dirk schreef:Visballen hebben ze in heel zuid oost Azië, dus het is niet erg Thais.
In de Chinese keuken zijn ze dus ook.
Ik bedoel de visballen die je samen met de noodles eet. Vind ze best lekker, maar smaken verschillen.
Nu weet ik wel zo'n beetje wat er in een visbal gaat, maar het gaat me meer om de hoeveelheden.
In Chon Buri staat er een hele grote fabriek die alleen maar visballetjes maakt.
ga ze voor je opzoeken in een van mijn andere kookboeken want in het thaise stonden ze dus niet .
zal het dan hier alsnog plaatsen .
live and let live !