Lychee / Rambutan

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Lychee / Rambutan

#1 Bericht door Hua Thale » zaterdag 07 maart 2015, 02:33

Afbeelding

Lychee (Linchi) fruit tastes a little bit like a pear, but it's sweeter and juicier!
The flesh is white/pink and there's a seed in the middle.



Afbeelding

Rambutan (Ng-ock) is a bright red fruit with hairs on the outside.
The flavor is similar to lychee fruit and there is a seed in the middle.
De revolutie eet haar eigen kinderen op.

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Lychee / Rambutan

#2 Bericht door prajak » zaterdag 07 maart 2015, 02:46

Vreemde weergave van de rambutan. Ng-ock?

Hier zegt en schrijft men Ngoh, in het Thais เงาะ .

Als ze maar lekker zijn. :giggle:

Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Re: Lychee / Rambutan

#3 Bericht door Hua Thale » zaterdag 07 maart 2015, 02:56

En dat zijn ze allebei trouwens hoewel ze in blik SOMS minder zijn heb ik begrepen. :giggle:
Thaise Dame die dit vermeld Ng-ock maar ook die maken wel eens een fout wat maak het uit.
De revolutie eet haar eigen kinderen op.

dutch
Expat
Expat
Berichten: 6613
Lid geworden op: zaterdag 23 september 2006, 04:47
Locatie: Korat-Thailand

Re: Lychee / Rambutan

#4 Bericht door dutch » zaterdag 07 maart 2015, 03:01

Eet ze alleen vers en nooit uit blik.
Heerlijk hier in Thailand,fruit bij lunch en na het diner.Ik eet me bijna klem aan fruit,maar wel altijd vers dus. 8-)
"De overheid lost geen problemen op; zij subsidieert ze. "
Ronald Reagan

Henk Korat
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2948
Lid geworden op: donderdag 28 april 2011, 19:39
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Lychee / Rambutan

#5 Bericht door Henk Korat » zaterdag 07 maart 2015, 05:02

prajak schreef:Vreemde weergave van de rambutan. Ng-ock?

Hier zegt en schrijft men Ngoh, in het Thais เงาะ .

Als ze maar lekker zijn. :giggle:
Even verkeerd uitspreken en je zegt โง่ ngo:h en dat is dom.
"Voor de oplossing is het onontbeerlijk de tegenstander niet te zien als de vijand, doch als een drager van een andere mening." (Koningin Beatrix tijdens haar inhuldiging)

Duncan
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1356
Lid geworden op: zondag 10 oktober 2010, 03:19

Re: Lychee / Rambutan

#6 Bericht door Duncan » maandag 09 maart 2015, 18:30

Heerlijk, die rambutan. Eten wij "onderweg" dagelijks een zak ( 20 baht ) van leeg.

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Lychee / Rambutan

#7 Bericht door RuudThai » dinsdag 10 maart 2015, 08:14

Lychee is één van mijn favorieten samen met mango, ananas, banaan. Maar ik koop ook regelmatig aardbeien, kersen en peren want het Westerse fruit vind ik net zo lekker.
Rambutan vind ik minder, rond de pit zit een vlies en dat laat los en daar zit ik dan op te kauwen en dat is niet lekker.

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Lychee / Rambutan

#8 Bericht door elst99 » dinsdag 10 maart 2015, 15:39

De Chinese peer vind ik lekker, eigenlijk al het fruit wel, de aardbeien in Thailand zien er mooi uit, maar hebben kraak nog smaak, die vind ik minder.
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

dutch
Expat
Expat
Berichten: 6613
Lid geworden op: zaterdag 23 september 2006, 04:47
Locatie: Korat-Thailand

Re: Lychee / Rambutan

#9 Bericht door dutch » woensdag 11 maart 2015, 03:27

Mijn lunch is altijd een schaal met mixer fruit.
Welke soort maakt me niet uit maar.........inderdaad,zoals Elst aangeeft,de aardbeien horen daar niet bij.
Incidenteel zijn er wel eens (heerlijke) import aardbeien,net zoals kersen,maar dat is wel een redelijke financiele uitgave.
"De overheid lost geen problemen op; zij subsidieert ze. "
Ronald Reagan

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Lychee / Rambutan

#10 Bericht door RuudThai » woensdag 11 maart 2015, 09:07

De Thaise aardbeien maak ik eetbaar door ze te wassen, in partjes te snijden en ze vervolgens een nacht in de suiker te leggen. Dan komt er meer smaak vrij en ze worden wat zachter. Tenslotte doe ik er een potje aardbeienyoghurt en een zelfde hoeveelheid neutrale yoghurt bij (Yolida of zoiets) en dan vinden wij het een echt lekker toetje.
Kersen zijn soms hier en daar in de aanbieding, momenteel bij de Tops een bakje van een pond voor 299 baht. En een andere keer een pond voor 199 baht. Dat wil ik een enkele keer er wel voor uitgeven.
Chinese peer vind ik te hard en te smakeloos. Er zijn vooral bij de Makro in het seizoen peren uit Australië of Nieuw-Zeeland die erg lijken op de soorten in Nederland zoals de Doyenne de Comice en de Conference. Die zijn lekker sappig en smakelijk.

dutch
Expat
Expat
Berichten: 6613
Lid geworden op: zaterdag 23 september 2006, 04:47
Locatie: Korat-Thailand

Re: Lychee / Rambutan

#11 Bericht door dutch » woensdag 11 maart 2015, 09:14

Suiker is een van de meest gebruikte "gif soorten" in Thailand.
"De overheid lost geen problemen op; zij subsidieert ze. "
Ronald Reagan

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Lychee / Rambutan

#12 Bericht door RuudThai » woensdag 11 maart 2015, 09:27

Ja, hoor's, dan kun je niks meer eten! Ik weet, suiker is bij TE veel ongezond maar je lichaam heeft ook suiker nodig dus iets mag wel. Ik koop al brood waar maar weinig suiker inzit (het gewone brood bij de supers barst ervan) dus ik kijk wel een beetje uit, maar een toetje moet zoet zijn..... :thumbsup:

Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Lychee / Rambutan

#13 Bericht door wpdl » zaterdag 06 mei 2023, 01:23

Het knabbelt zo lekker weg.

Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”